yasime luate gresit pana in ciclu
Pe 23.01 crezand ca a venit ciclu am luat prima pastila din primul blister.Am mai luat yasmine acum 2 ani timp de 3 ani de zile si am intrerupt.Numai ca a fost ciclu fals, sau cel putin asa am crezut.Am luat si a 2 pastila pe 24.01. Vazand ca nu mai am nici un fel de sangerare 25.01 si 26 nu am mai luat pastila.Azi 27.01 a venit ciclu propriu zis. Cum sa fac?Le iau in continuare?
3 comentarii
Nu ati facut bine ca ati intrerupt folia.
Cel mai bun lucru pe care il puteti face acum, daca tot ati intrerupt, este sa nu luati anticonceptionale pana la urmatoarea menstruatie. Apoi incepeti folie noua in ziua a 4-a sau a 5-a a ciclului.
Dacă, în viitor, veţi mai face pauze de anticoncepţionale, nu mai reluaţi niciodată în prima zi a ciclului, ci în ziua a 4-a sau a 5-a, după cum probabil că v-a indicat medicul prima dată.
Cel mai bun lucru pe care il puteti face acum, daca tot ati intrerupt, este sa nu luati anticonceptionale pana la urmatoarea menstruatie. Apoi incepeti folie noua in ziua a 4-a sau a 5-a a ciclului.
Dacă, în viitor, veţi mai face pauze de anticoncepţionale, nu mai reluaţi niciodată în prima zi a ciclului, ci în ziua a 4-a sau a 5-a, după cum probabil că v-a indicat medicul prima dată.
Multumesc pt.raspuns.Numai ca nu pot lua in a 4 sau a 5 zi, pentru ca menstruatia ma tine MAXIM 4 zile. Cum sa procedez?Menstruatia incepe sa se instaleze abia azi, desi nu inteleg acele sangerari si scurgeri maronii de acum 3zile.A doua nelamurire, presupunand ca incep in a 4 zi, adica cand deja ciclu dispare, iau toata folia?Si o ultima intrebare : din ce moment voi fi protejata?Cu tot respectul si multumesc pentru ajutor
Nu conteaza cat te tine menstra, pur si simplu numeri 4 ori 5 zile incepand cu prima zi de sangerare si atunci iei prima pastila, in a patra zi ori a cincea, depinde cum te hotarasti. Nu conteaza daca mai ai sangerari sau nu. Si da, iei toata folia.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4cand este sigur ?
- 16LO-FEMENAL
- 4cat de bune sunt anticonceptionalele?
- 5ovare polichistice, acnee deosebit de urata.. recomandare anticonceptionale
- 4Poate ramane gravida daca ia anticonceptionale?
- 15Yasmine - cand sa le iau?
- 3Yasmin si durerea de sani
- 5anticonceptionale si pauzele...
- 7Pot schimba ora pastilei?
- 11anticonceptionale terminate - menstruatie venita
- 5Am uitat primele doua pilule contraceptive din folie
- 6am luat pastila rigevidon in prima zi asa cum scrie pe prospect.. tre sa le iau si pe cele maro?
- 5anticonceptionale de la ginecolog sau la un planning familial?
- 6Pot sa iau Prostinor si anticonceptionale in acelasi timp?
- 7va rog, sa-mi raspunda cineva... Sunt riscuri mari sa fi ramas insarcinata?
- 1cum se iau anticonceptionalele corect?
- 1Administrare anticonceptionale
- 1Sa incep alta folie?Urgent!
- 2Yaz si Yasmin
- 0Doua zile fara anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: