vreau un bebelus

03-06-2012
carmen andreia_2009
Nu este medic/terapeut
carmen andreia_2009
Buna ziua. Ne dorim foarte mult un bebe, de vreo sase luni tot incercam dar degeaba. Pana acum vreo doua luni am avut un ciclu normal de 28 de zile dar in ultimile doua luni mi-a venit mai devreme, la inceput cateva picaturi de sange, apoi cateva pete rozalii si abia dupa 3 zile mai moderat, dar am si niste dureri groaznice de sani. Cum pot sa calculez perioada fertila cu asa un ciclu neregulat? Va multumesc
1 comentarii
0
04-06-2012, ora 08:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pe vremuri se calcula perioada fertila cu ajutorul calendarului. Despre aceasta metoda am scris aici: http://www.doctordragomir.ro/articol_metoda_calendarului.htm

Astazi, avem metode mult mai precise de planificare familiala naturala. Dintre acestea, foarte accesibila imediat este metoda termografica. Tot ce trebuie sa faceti este sa va luati temperatura in fiecare dimineata, cu ajutorul unui termometru de buna calitate, care inregistreaza bine zecimile de grade. Pentru ca metoda sa fie valida, aveti a respecta urmatoarele reguli de determinare:
-faceti inregistrarea zilnica dimineata INAINTE de a va da jos din pat. Chiar daca suna telefonul, va vine sa faceti pipi sau plange eventualul copil precedent. In acest sens, un termometru performant, care ajunge la echilibru termic intr-un timp de domeniul secundelor, este de preferat unui cu mercur, care poate fi foarte fidel, dar atinge echilibrul termic după mai mult timp.
-la alegerea dv, masurati temperatura orala, vaginala sau rectala, dar folosind mereu acelasi loc de determinare. Nu o luati azi oral, maine vaginal si tot asa.
-inregistrati zilele in care luati Aspirina sau oricare alt medicament antitermic. Ele pot influenta curba febrila.

Dupa ce ati notat pe o hartie valorile zilnice, faceti un grafic in care pe ordonata aveti zilele, iar pe abscisa temperaturile. Daca sunteti o buna cunoscătoare a aplicaţiei Excel, vă poate ajuta mult, fiindcă face grafice singură, trebuie doar să populaţi cu date tabelul.

Cu graficul pe cel puţin o lună, prezentaţi-vă la medicul dv de familie sau la un medic de planificare familială: el vă va explica cum sa-l interpretati si veti putea apoi sa il interpretati singura.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregătirea pentru sarcină
  •