vindecare leziune menisc
Buna ziua,
Se poate vindeca leziunea de grad 2 menisc intern(mai exact cornul posterior), prin repaos, fizioterapie, kintetoterapie sau alte metode?
Am vazut in diverse articole de specialitate ca in functie de vascularizarea zonei, leziunea de grad 2 se transforma in timp in leziune de grad 3, fiind necesara artroscopia.Pun aceasta intrebare deoarece nu realizez necesitatea altor tratamente in afara de cel chirurgical daca dupa o perioada apare ruptura completa a meniscului.
Multumesc
Se poate vindeca leziunea de grad 2 menisc intern(mai exact cornul posterior), prin repaos, fizioterapie, kintetoterapie sau alte metode?
Am vazut in diverse articole de specialitate ca in functie de vascularizarea zonei, leziunea de grad 2 se transforma in timp in leziune de grad 3, fiind necesara artroscopia.Pun aceasta intrebare deoarece nu realizez necesitatea altor tratamente in afara de cel chirurgical daca dupa o perioada apare ruptura completa a meniscului.
Multumesc
2 comentarii
buna, eu am facut rmn si am av diagnostic leziune menisc gradul 2-3, am facut recuperare medicala si acum sunt bine, mai am o usoara jena de care nu stiu daca voi scapa - precizez ca nu fac sport de performanta eu cred ca cel putin de operatie am scapat nu am gasit articol conform caruia leziunea de menisc neoperata se poate agrava in timp mi s-a spus ca se va fibroza zona si atata ca la o noua trauma se poate rupe mai usor
sanatate
sanatate
Multumesc pentru raspuns Oana, si eu o sa ma apuc de recuperare medicala cum mi-a indicat medicul ortoped.Momentan, dupa 10 sedinte de fizioterapie am dureri la mers, preciz ca m-am accidentat in urma cu 2 luni, sper sa fie mai bine dupa perioada de recuperare sa pot alerga, juca fotbal, etc.
Sanatate!
Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5recuperare medicala ligamentoplastie
- 4menisc ciupit, intindere ligamente
- 4ligamentoplastie si meniscectomie
- 36Umflatura deasupra genunchiului dupa operatie de menisc
- 0Probleme dupa operatia de menisc
- 4Urgenta artroscopica ?! RMN genunchi traumatism ruptura LIA + leziuni menisc intern
- 3Leziune menisc gradul 2
- 1Leziune menisc
- 4Ruptura cruess 3 corn posterior menisc intern
- 2Leziune corn posterior menisc intern
- 0Recuperare menisc+ligamente+edeme
- 1menisc intern cu aspect de ruptura
- 1pot scapa de operatie, ce orteze sa sa cumpar, deocamdata am luat una cu gel.
- 5Leziune menisc intern
- 3Durere la 2 luni dupa meniscectomie partiala
- 0Operatie leziune menisc
- 3Leziune grad 2 menisc intern, corn posterior(genunchi stang)
Mai multe informații despre: leziunea de menisc
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: