Leziune de menisc
Buna ziua!!Am fost la ortoped pt k aveam dureri in spatele genunchiului strang si mi-a recomandat un RMN si rezultatele sunt:
Modificari degenerative gradul 2 corn posterior menisc inten si leziune partiala ligament incrucisat anterior!!
Mi-a recomandat operatie dar intrebarea mea este:exista alta posibilitate sa IMi refac piciorul cu fizioterapie..altceva sau asta e ultima Sansa operatia??k nu vreau!!va multumesc tarate mult!?astrpt un raspuns cand puteti!!
Modificari degenerative gradul 2 corn posterior menisc inten si leziune partiala ligament incrucisat anterior!!
Mi-a recomandat operatie dar intrebarea mea este:exista alta posibilitate sa IMi refac piciorul cu fizioterapie..altceva sau asta e ultima Sansa operatia??k nu vreau!!va multumesc tarate mult!?astrpt un raspuns cand puteti!!
4 comentarii
Buna seara!
Necesitatea operatiei nu este cuantificata in functie de examenul RMN, ci numai de examinarea clinica directa.
O leziune meniscala importanta nu se poate vindeca spontan, prin fizioterapie sau ceva similar, ci necesita o interventie artroscopica.
Refuzul interventiei artroscopice conduce la distrugerea masiva, rapida si ireversibila a articulatii (gonartroza).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Necesitatea operatiei nu este cuantificata in functie de examenul RMN, ci numai de examinarea clinica directa.
O leziune meniscala importanta nu se poate vindeca spontan, prin fizioterapie sau ceva similar, ci necesita o interventie artroscopica.
Refuzul interventiei artroscopice conduce la distrugerea masiva, rapida si ireversibila a articulatii (gonartroza).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc din suflet!!am inteles deci nu scap de operatie dar cat pot sa o aman??am fost la doctor si el tot asa mi-a zis k doar artroscopia e solutia!!eu tot damn din cauza munci ca dupa operatie trebuie sa stau acasa cel putin o luna doua ca sa ma refac!!multumesc pentru raspuns!!
buna ziua
eu sunt operata de meninsc as vrea sa aflu daca oreratia de ruptura lia se poate face in acelasi timp cu operatia de meninsc
eu sunt operata de meninsc as vrea sa aflu daca oreratia de ruptura lia se poate face in acelasi timp cu operatia de meninsc
Buna ziua!
Este vorba despre aceeasi interventie, artroscopica:
- are un rol diagnostic (evidentiaza cel mai bine leziunile articulare;
- se poate rezolva o leziune de menisc;
- se poate rezolva o leziune ligamentara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este vorba despre aceeasi interventie, artroscopica:
- are un rol diagnostic (evidentiaza cel mai bine leziunile articulare;
- se poate rezolva o leziune de menisc;
- se poate rezolva o leziune ligamentara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3operatie de menisc... febra, transpiratii nocturne foarte abundente
- 5probleme cu meniscul si ligamentele
- 5Leziunea de menisc?
- 4menisc ciupit, intindere ligamente
- 36Umflatura deasupra genunchiului dupa operatie de menisc
- 5dupa artroscopie
- 0Leziune grad 3 menisc intern (segment posterior) genunchi drept
- 4Urgenta artroscopica ?! RMN genunchi traumatism ruptura LIA + leziuni menisc intern
- 4tratament in afectiunile meniscului
- 0operatie menisc
- 2Leziune corn posterior menisc intern
- 3Durere la 2 luni dupa meniscectomie partiala
- 2Probleme cu genunchii
- 3Leziune grad 2 menisc intern, corn posterior(genunchi stang)
- 0Ajutor!!! genunchi umflat, durere insuportabilă
- 2Ruptura menisc
- 0Suspiciune leziune menisc.
- 1Leziune de menisc cu subluxatie de rotula
- 4Leziune de menisc
Mai multe informații despre: leziunea de menisc
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: