Vedere dubla
E normala vederea dubla, la distanta(poate ca e si de aproape doar mai putin perceputa), pe orizontala, prezenta la ambii ochi (indiferent care dintre ei este deschis)?
Nu stiu sa apreciez cat de severa e, ca un exemplu, la 20-30m, un bat/par/stalp vertical - nu foarte gros ( 2-3 cm) - il percep ca si dublu, silueta imaginara situandu-se la o distanta de circa 10-15cm fata de obiectul real.
Se accentuaza la oboseala/emotii/efort fizic.
Mentionez ca acesta se amelioreaza 80-90% daca port ochelari. Am prescriptie de distanta de 0.5 - poate nici atat - asa zicea medicul la ultimul consult. Fara ochelari, zici ca-s beat.
Mentionez ca stau destul de mult la calculator.
Nu stiu sa apreciez cat de severa e, ca un exemplu, la 20-30m, un bat/par/stalp vertical - nu foarte gros ( 2-3 cm) - il percep ca si dublu, silueta imaginara situandu-se la o distanta de circa 10-15cm fata de obiectul real.
Se accentuaza la oboseala/emotii/efort fizic.
Mentionez ca acesta se amelioreaza 80-90% daca port ochelari. Am prescriptie de distanta de 0.5 - poate nici atat - asa zicea medicul la ultimul consult. Fara ochelari, zici ca-s beat.
Mentionez ca stau destul de mult la calculator.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2care ar fi cauza pentru care nu mi-a disparut aceasta diplopie si dupa corectia de atatia ani?
- 8vedere dubla - sfaturi
- 5Sotul meu vede dublu... asa dintr-odata.
- 1Vedere dubla ochiul drept.
- 0Diplopie la un copil de 4 ani jumatate
- 2Diplopie la un copil de 4 ani jumatate
- 4Vedere dubla
- 3Vedere dubla la un ochii
- 5Șpan in ochi, vedere dubla si in ceata dupa tratament cu Maxitrol
- 3Astigmatism si vedere dubla/dublată(care e diferența?)
- 1Vedere dublă
- 1Vedere dubla (diplopie)
Mai multe informații despre: Vederea dubla
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: