Diplopie la un copil de 4 ani jumatate
Bună ziua. Am un copil de 4 ani şi jumătate şi la un an şi opt luni a avut un "episod" în care ochişorul drept îi fugea când făcea anumite mişcări.Acest "episod" a trecut fără tratament, dar la trei ani s-a repetat.Am fost la neurolog şi ni s-a spus că este o inflamaţie a nervului trohlear şi că vede dublu, a fost tratat cu prednison. După 9 luni diplopia s-a instalat iar, am făcut iar tratament cu prednison 20 de zile fără efect. Toate episoadele au apărut după răceli puternice. Am făcut un IRM şi totul a iesit bine. Între timp am fost la oftalmologie şi a spus ca are pareză congenitală de nerv optic superior şi să îl mai urmărim în timp. După trei luni am fost la control şi ni s-a spus că nu mai este diagnosticul acesta pentru că copilul şi-a revenit.Acum câteodată, în anumite poziţii ale capului copilul vede dublu.nu ştiu diagnosticul.vă rog, dacă puteţi să îmi spuneţi despre ce ar putea fi vorba
2 comentarii
E posibil sa fie sdr Brown, care reprezintă o afecţiune a muşchiului oblic superior. Pacientii cu acest sindrom au deficit de elevaţie in abductie, adica nu pot ridica ochiul afectat atunci cand acesta priveşte in exterior.
Vă mulţumesc pentru răspuns, Acum băiatul are din nou un episod şi suntem internaţi pt investigatii la neurologie pediatrica
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2care ar fi cauza pentru care nu mi-a disparut aceasta diplopie si dupa corectia de atatia ani?
- 19Diplopie
- 3Diplopie
- 5Sotul meu vede dublu... asa dintr-odata.
- 1Diplopie - Interpretare RMN - concluzii
- 1Vedere dubla ochiul drept.
- 3diplopie
- 0Diplopie la un copil de 4 ani jumatate
- 4Vedere dubla
- 1Diplopie - genetica
- 3Vedere dubla la un ochii
- 5Șpan in ochi, vedere dubla si in ceata dupa tratament cu Maxitrol
- 0Diplopie la ochiul drept
- 0Vedere dubla
- 1Vedere dublă
- 1Vedere dubla (diplopie)