Astigmatism si vedere dubla/dublată(care e diferența?)

09-02-2019
Ionutt11
Nu este medic/terapeut
Ionutt11
Bună seara! Am fost recent la un control oftalmologic, am fost supus mai multor examinari si mi s-a spus ca totul ar fi ok. Am mai spus ca vad dublu si am mai fost supus unui test, dupa care mi s-a spus ca am un astigmatism usor, iar apoi m-a pus sa citesc de pe panou cu niste lentile (cred ca pentru determinarea dioptriilor.. nu stiu) dar vedeam mai rau, mai blurat. Am scris si pe un alt site/forum si mi s-a spus ca e diferenta intre a vedea dublu si dublat, fara a-mi explica care este aceea. Daca ma uit la un obiect, de ex telefonul, care este la o anumita distanta si apoi intercalez un alt obiect intre mine si primul obiect, pe al doilea il vad dublu si oarecum transparent, nu stiu cum altfel sa descriu. Mentionez ca vad asa de cand eram mic, am 23 de ani. Astept o opinie. Mulțumesc!
3 comentarii
0
09-02-2019, ora 06:05
Dr. Cozubas Roxana
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Cozubas Roxana
Buna ziua, ceea ce sesizati dvs se cheama diplopie fiziologica si reprezinta un fenomen natural.
0
09-02-2019, ora 10:07
Ionutt11
Nu este medic/terapeut
Ionutt11
Asta înseamnă că nu poate fi corectată nici în mică masură?
Când focalizez alte obiecte, ochiul stâng executa o mișcare mult mai ampla decât dreptul..
0
10-02-2019, ora 20:05
Ionutt11
Nu este medic/terapeut
Ionutt11
Este ceva de acest gen https://imgur.com/a/pjjC1SW și este destul de deranjant si faptul că se observă și deplasarea ochiului. Pe langa asta am și dureri de cap zilnice (nu foarte puternice). Poate fi o legătură între aceste lucruri?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: