Urticarie? bubițe roșii, albe, care mănâncă destul de tare...
Bună dimineața! Am nevoie de ajutor în privința unei probleme, cu care mă confrunt de ceva vreme, mai exact cam dinainte de Paște. Problema mea constă în apariția pe corp, cu precădere pe mâini, la nivelul degetelor a unor bubițe roșii, albe, care mănâncă destul de tare... Menționez că bubițele apa și dispar. Apar cu precădere după amiaza spre seară, iar dimineață dispar. Am avut și 2 3 zile în toată perioada asta în care nu mi-au apărut. Am fost la un medic internist, cu specializare și pe reumatologie, care mi-a zis că sunt suspecta de sclerodermie la debut... Cu tot respectul pentru D-na Dr., dar nu mă regăsesc în simptomatologie, iar din ce am înțeles diagnosticul de certitudine se pune pe baza unei biopsii cutanate. La mine nu este cazul. Mi-am tot făcut analize, singurele modificate sunt VSH-ul care este 31 și un fibrinogen de 404. Am făcut și factorul reumatoid care este mai mic de 14, mai exact 10... Aș fi vrut să merg să cer o părere și unui dermatolog, dar medicul de familie mi-a spus că nu aș avea ce să caut la dermatologie, tot la reumatologie ar trebui să îmi rezolv problema...
4 comentarii
Buna ziua,
Trebuie sa mergeti la dermatologie, eventual alergologie. Probabil aveti o urticarie.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Trebuie sa mergeti la dermatologie, eventual alergologie. Probabil aveti o urticarie.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Mulțumesc pentru răspuns. Dar VSH-ul mărit poate fi în contextul unei urticarii sau al unei afecțiuni din sfera alergologica.?
Buna ziua,
Vsh crescut poate fi dat de o alta afectiune care probabil este si la baza alergiei.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Vsh crescut poate fi dat de o alta afectiune care probabil este si la baza alergiei.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1bubite ce seamana cu ciupituri de tantar
- 0Bubite rosii pe fata ce apar si dispar spatamanal
- 1Mâncărimi apărute
- 1Bubiţe mici pe frunte. Cum se tratează?
- 0Pete roșiit pe mâini și pe picioare cu mâncărime
- 1Ajutor - bubite rosii cu cap alb ca niste cosuri. Ma dor si am mancarimi usoare
- 1Fetiță de patru ani cu pete roșii pe tot corpul
- 2Bubite rosii si mancarimi
- 2Dermatita alergica sau poate fii de la rinichii?
- 1Bubițe mici
- 2Bubițe pe fata
- 1Bubite pe fata, gat, urechi si maini
- 3Posibila alergie
- 2Bubițe pe mana.
- 1Bubite pe piele și mâncărime
- 1Bube pe scalp si pe corp cu mancarimi
- 1Salutare! bubițe mici roșii pe penis
- 0Erupții cutanate
- 1Bubițe ce se umflă la scărpinat
- 1Bubite roșii cu și fără Mâncărimi
Mai multe informații despre: bubite cu mancarime