Suspiciune Les | Forumul Medical ROmedic

Suspiciune Les

26-04-2023
Alina27T
Nu este medic/terapeut
Alina27T
Bună tuturor, am de vreo 5 zile o erupție pe fără sub forma de bubite, roseata cu senzație de arsura și mancarime, am observat ca sunt și pe urechi. Am luat inițial Aerius și clorocalcin. Am făcut și o injecție cu hemisccidat și nici o ameliorare. Momentan iau xyzal 2 xzi clorocalcin, și crema locoid local. Nu observ nicio ameliorare. Am făcut analize cu hemoleucogrma ok, aslo ok, ig e ok, creatinina uree ok, singurul peste limita ar fi CRP. Am și ceva probleme cu rinichii cu un singur rinichi funcțional și infecții urinare repetate, dar nu vad legătura cu erupția pe fata. Ma îngrijorează sa nu fie un Les, dat fiind problema rinichilor. Am programare la alergolog dar pana ajung... Nu știu ce sa cred. Acum 3 ani am făcut o analiza la reumatalog testul ANA și era negativ, se poate sa se modifice în pozitiv, știu ca se excludea lupusul astfel. MULȚUMESC!
1 comentarii
0
19-09-2023, ora 08:44
Mihaela Elena
Nu este medic/terapeut
Mihaela Elena
Bună! Sunt suspectă de lupus. Mi a ieșit ANA negativ, dar la ANA extins mi a ieșit ku = slab pozitiv și SS-A echivoc. Restul analizelor bune. Am răcit în decembrie 2021 și ianuarie 2022, după aceste răceli au apărut durerile articulare și musculare. Nu știu dacă a fost covid. La un an după vaccin. Am probleme cu coloana, dar ma dor toate articulațiile. Doar DORETA ma face funcțională. Suplimente am tot luat. Problemele cu tensiunea arteriala a început tot atunci și cu colesterol. Am tratament de triplixam pt tensiune și sortis pt colesterol. Parcă astea îmi inflamează mai rău articulațiile. Am făcut fizioterapie și kineto, dar nimic. Parca atunci când mănânc prăjituri din comerț se activează mai rău durerea. Ma gândeam înainte sa aflu de aceste analize cum au ieșit, să nu am fibromialgie. Nu știu dacă pot fi amândouă în același timp. Mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un medicament pentru cancer induce remisia lupusului eritematos sistemic (caz clinic)
  • Noi cercetări descoperă legăturile microbiomului intestinal cu lupusul È™i boala inflamatorie intestinală
  • Cofeina îmbunătățeÈ™te disfuncÈ›ia endotelială din lupusul eritematos sistemic
  •