Ureche infundata si durere in jurul urechii.

30-01-2019
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Buna ziua. Aș avea și eu nevoie de o consultație. Fiul meu de 17 ani de aproximativ o saptamina in urma acuza durere in jurul urechii stingi cu febra 37, 2 și ureche infundată. Cu vreo zece zile in urma a acuzat o durere usoara in git. Dupa ce a folosit o pastila de supt a trecut. Ne-am adresat medicului de familie care ne-a prescris Cefuroxim 500mg., paracetamol la febra. După trei zile simptomele nu s-au ameliorat dar febra a scazut, si am mers la ORL. Medicul i-a introdus in ureche betadina (parerea mea, deoarece nu ne-a spus ce anume. Medicul ne-a prescris Galazolin gel cite un puf in fiecare nare de trei ori in zi, cite o pastila de Farington de trei ori in zi si cite 5 pic de Otipax de trei ori in zi. Dupa trei zile starea nu s-a ameliorat, urechea tot este infundata si doare in partea de jos spre git la palpare. As fi foarte recunoscatoare daca un medic ORL s-ar pronunta asupra cazului nostru, sau o persoana care a mai avut probleme de genul asta. Multumesc anticipat si MULTA SANATATA TUTUROR!!!
22 comentarii
0
30-01-2019, ora 18:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu se poate la distanta...
maine va intoarceti la ORL
fiindca..durerea din gat de la un reflux gastro eosfagian, de la alimente acre, acide, citrice poate radia in sus spre ureche
Durerea de la o otite externa poate radia in jos spre gat
durerea de la o infectie dentara poate radia si spre gat si spre ureche
Va intoarceti la ORL si clarificati cum arata gatul..si ce fel de otita are
0
31-01-2019, ora 08:39
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Va multumesc mult din suflet. Chiar astazi mergem la ORL. Imi pare rau ca fiind bulversata nu am insistat ca medicul sa se uite in git cu oglinda, dar astazi o sa insist, dar cred ca medicul trebuia sa faca asta in primul rind. Mai am o intrebare, sper sa nu va fac mare deranj. Noi locuim in Republica Moldova, dar se poate sa facem un consult si un tratament (contra cost, bineinteles) in Romănia? O zi frumoasa sa aveti cu multe succese si impliniri!
0
31-01-2019, ora 08:55
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Am vazut ca mi-ati raspuns la mesajul asta in alt forum. Putem sa venim la Dtra sau ne puteti propune un medic ORL mai aproape de Republica Moldova? Multumesc mult pentru faptul ca gasiti timp si pentru noi.
0
31-01-2019, ora 09:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da, puteti veni la pascani ( gasiti pforum sau Google numarul de telefon a cabinetului)
puteti sa va operiti la Iasi.. la orice cabinet privat
0
31-01-2019, ora 14:38
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Buna ziua. Am fost astazi la ORL, dar nu m-a bucurat cu mult aceasta vizita.Medicul ORL ne-a spus ca nu-i place urechea noastra deoarece nu este dinamica. Ne-a trimis la un medic ORL internist, dnul a examinat baiatul si ne-a spus ca nu este nimic strasnic. Nasul este la moment curat, dar avem Deviatie de sept nazal si OM seromucoasa pe stinga. Medicul ne-a trimis acasa, spunindu-ne ca nu este cazul pentru o internare si ne-a recomandat sa facem spalari in nas cu ceai de musetel. Ne-a mai recomandat sa facem operatie la nas, altfel nu o sa scapam niciodata de aceasta otita mucoseroasa. Dar faptul care m-a mirat cel mai tare si m-a si speriat ca a spus ca putem veni la operatie cind dorim, poate cind copilul se va afla in vacanta. Poate eu ceva nu am inteles???????? Poate Dlui a vazut altceva inafara de Otita si a hotarit ca nu mai este cazul sa fie operat?????? Nu stiu ce sa mai cred. Nu ne-a trimis macar sa facem o RMN sau un CT. Inteleg ca e greu din departare, dar dati-ne macar un sfat, va rog. Poate e cazul sa mergem la alt medic ORL sau la un oncolog ORL. Multumesc mult.
0
31-01-2019, ora 19:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Citiți pe forum tot ce am scris despre rinita. Otita seroasa. Tratament cu colargol și protargol
Mergeți la gastrologie. Copilul face reflux gastro esofagian asta e cauza adevărată a problemelor
0
31-01-2019, ora 19:55
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Multumesc mult. Mine o sa mergem la alt ORL si la gastrologie. Poate rezolvam cumva. Sanatate va dorim.
0
31-01-2019, ora 21:03
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Dl. Flueraru. Am mai citit multe pe forum, vreau sa va multumesc pentru ceea ce faceti aici. As vrea sa va intreb, pentru a fi mai siguri si mai linistiti, ce e mai bine de facut la sinusurile nazale o Tomografie computerizata sau o Rezonanta magnetica nucleara.Va multumesc.
0
31-01-2019, ora 21:32
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Nu este cazul nici de una. Nici cealaltă
Tratați cauza... Nu doar problema locala
0
31-01-2019, ora 21:32
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Sunt șanse mari in februarie să fiu în. Chișinău. Mai vorbim
0
31-01-2019, ora 22:53
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Multumesc mult. Va rog mult din suflet daca o sa veniți in Chisinău sa ne dati de stire. Succese si sanatate multa.
0
31-01-2019, ora 23:09
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Dar totusi mai am o intrebare si nu va mai bat la cap. Nu ca nu am incredere in medici, am întîlnit in viața mea mulți medici in fata cărora ma închin, Dar si contrariul. Fiecare persoana care merge la medic pentru un consult, asteapta ca medicul sa se pronunțe mai detaliat asupra tratamentului si asupra tratamentului bolii. Chiar am iesit astăzi plîngînd de la ORL. Doi medici am consultat si măcar unul nu ne-a spus ce sa facem. Unul ne-a trimi sa ne intern am, iar cel alt ne-a trimis acasa sa facem spslaturi cu ceai de musetel si sa venim la operație in vara sa nu întrerupem copilul de la ore. Intotdeauna am crezut ca medicul stie bine ce face, astăzi m-am dezamăgit complet. As vrea totusi sa va întreb, daca exista ceva rău in nas, se poate vedea la o simpla examinare ORL? Nu va supărați ca insist cu asa fel de intrebari, dar îmi fac griji pentru sănătatea copilului ca si orice mama. Si cînd am vazut comportamentul medicilor de astăzi, primul gînd care mi-a venit a fost ca este prea tîrziu si nu se poate de mai facut nimic si de aia ne-a trimis acasa. Încă o data scuze si noapte buna. Sa va aiba Domnul in pază sa.
0
01-02-2019, ora 21:15
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Dl. Flueraru, am citit pe forum expunerea Dvs. asupra subiectului "ce trebuie sa stii despre viata". Jos pălăria!!! Sunt niste cuvinte care te fac sa trăiesti din plin si sa te bucuri de fiecare zi. Aveti perfecta dreptate ca nu noi decidem cînd ne nastem si cînd murim. Mulțumim pentru cuvinte de încurajare.
0
05-02-2019, ora 17:28
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Buna seara. Am fost la un alt medic ORL. D: Otita acuta seromucoasa pe stinga. Rinita acuta.Faringo- Car?(nu am inteles) acuta. Tratament:
1. de ferit de apa, rece
2.picaturi compuse in nas
3Solutie Rotacef
4.Sinupret
5. Ibuprofen
6.micoflu
7.Ascorutin
8.Valeriana
9.Algis
10.Gargare cu Trahisan
11.Sprei Lugol
12.Ismigen
13.pic. p/u urechi Levoximed
14.Bauturi calde.
Ma bucur ca de acum dupa 2 zile copilul se semte mai bine. Domnul sa ajute si multumesc mult.
0
05-02-2019, ora 18:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da, pare un tratament complex
se mai fereste si de acidulate, citrice, mancare cu otet, lamai.. care produc reflux gastro esofagian
in rest..sigur va fi Bine !!!
0
05-02-2019, ora 18:57
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Multumesc mult.
0
27-02-2019, ora 13:59
Reyi
Nu este medic/terapeut
Reyi
Buna ziua.
doamna Nikulita, cum se maisimte copilul?
1
27-02-2019, ora 17:01
Nikulita
Nu este medic/terapeut
Nikulita
Buna ziua. Multumim Domnului se simte foarte bine. Am tratat urechile, am tratat gitul, mai tratam inca nasul, deoarece rinita este o problema mai veche la copil. In rest totul e bine, si el se simte foarte bine, multumim. Si o sa mergenm sa facem un contol si la gastrologie.
0
08-12-2022, ora 08:36
ramoooo
Nu este medic/terapeut
ramoooo
Bună dimineața!

Aș avea și eu nevoie de o părere.

Azi dimineața după vreo 15 minute de la trezire am simțit o durere, cumva în spatele urechii drepte care, se simte mai tare cumva când trag aer tare în piept pe gură cât și pe nas și când mă aplec cu capul în jos.
Nu am secretii sau altceva
Ce poate fi ?

Vârsta 39 ani

Mulțumesc
0
08-12-2022, ora 08:53
ramoooo
Nu este medic/terapeut
ramoooo
Am uitat sa specific ca la atingerea urechii sau în jurul ei, nu ma doare!
0
08-12-2022, ora 09:57
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi durere care radiaza de la gat in sus.. legata de un reflux in somn
0
08-12-2022, ora 16:10
ramoooo
Nu este medic/terapeut
ramoooo
Nu știu dacă m.am exprimat cum trebuie. Durerea o simt undeva în, , interiorul urechii, în spate și puțin parca și zona molar minte. Deși nu am vreo infectie sau ceva. Nu ma doare nici când apas pe masea.stau cu capul în jos, trag aer și simt durere.Interesant.

Am Intradevar și gatul rosu mereu de la reflux.
Am pantoprazol 40 mg.
Credeți că e bine dacă l-aș lua seara înainte de somn?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: