Urechi infundate

Buna ziua,
Am o problema cu urechile cauzata zic eu de expunerea la prea mult zgomot.
1) In biroul unde lucrez se renoveaza o jumatate de etaj - se taie cu flexul si se bate zilnic + zgomotul facut de colegi care tipa / vorbesc, etc.
2) Renovez apartamentul personal si mereu cand merg acolo e zgomot de flex / bormasina intrucat se schimba instalatia electrica.
3) Pana nu de mult am ascultat zilnic muzica (6h). La birou ascult pt a nu auzi colegii care tipa, iar acasa pt a ma relaxa.
4) Astazi a culminat totul cand a trebuit sa dau o gaura pentru hota la apartament iar zgomotul a fost infernal >150 db -10-15 min ( bormasina cu carota + aspirator cu apa + pompa in acelasi timp). Mi-am acoperit urechile cu mainile, dar nu cred ca a fost suficient.
Senzatia care o am acum este de urechi infundate / usor dureroase. La urechea dreapta mi s-a spus acu cativa ani ca am un dop de cear(mai vechi) dar mi-a fost frica sa merg sa il scot dupa ce am citit fel si fel de povesti cu timpane sparte / lezate.
Mentionez ca am o deviatie de sept si am oroare sa imi intre apa in urechi. Daca imi intra in urechea dreapta dureaza doua 3 zile pana iese.
Ce imi sugerati sa fac ?
Multumesc,
Ovidius123
Am o problema cu urechile cauzata zic eu de expunerea la prea mult zgomot.
1) In biroul unde lucrez se renoveaza o jumatate de etaj - se taie cu flexul si se bate zilnic + zgomotul facut de colegi care tipa / vorbesc, etc.
2) Renovez apartamentul personal si mereu cand merg acolo e zgomot de flex / bormasina intrucat se schimba instalatia electrica.
3) Pana nu de mult am ascultat zilnic muzica (6h). La birou ascult pt a nu auzi colegii care tipa, iar acasa pt a ma relaxa.
4) Astazi a culminat totul cand a trebuit sa dau o gaura pentru hota la apartament iar zgomotul a fost infernal >150 db -10-15 min ( bormasina cu carota + aspirator cu apa + pompa in acelasi timp). Mi-am acoperit urechile cu mainile, dar nu cred ca a fost suficient.
Senzatia care o am acum este de urechi infundate / usor dureroase. La urechea dreapta mi s-a spus acu cativa ani ca am un dop de cear(mai vechi) dar mi-a fost frica sa merg sa il scot dupa ce am citit fel si fel de povesti cu timpane sparte / lezate.
Mentionez ca am o deviatie de sept si am oroare sa imi intre apa in urechi. Daca imi intra in urechea dreapta dureaza doua 3 zile pana iese.
Ce imi sugerati sa fac ?
Multumesc,
Ovidius123
1 comentarii

Sa mergi luni la ORL.. Sa scoți dopul de ceara și dacă e cazul sa faci audiograma ca sa știi la ce nivel e pierderea de auz

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6diagnostic: catar ototubar si am primit sfatul: operatie de polipi. E singura solutie?
- 7curgeri urechi, umflate, infundate
- 2Urechi infundate
- 10in urma cu 2 sapt am fost f racita si am avut urechile infundate. Imi vajaiau incontinuu
- 1Ureche infundata
- 4ureche infundata si durere
- 5dop ureche
- 22urechea o simt infundata si am puroi nici acuma nu mi a trecut
- 1Ureche Infundata + Tuse seaca dupa o conjunctivita
- 1Ureche înfundată
- 2durere de ureche, este infundata si simt ca si cum as avea apa in ea
- 1Senzatie ureche infundata
- 1Sinuzita persistenta
- 1Otita-ureche infundata
- 3Am urechea stângă înfundată
- 9Urechea dreapta infundata si pulsatii