umflatura rapida a pielii dupa zgariere sau frecare, scarpinare.
Va rog frumos daca ma puteti ajuta in problema pe care o am: de circa 2 ani, in momentul in care ma scarpin sau ma zgarii, rapid, pe locul respectiv se produce o umflatura rosie, care atinsa dupa aceea sau intinsa epiderma, devine alba si conturata usor rosiatic. Astept raspuns si va multumesc mult!
5 comentarii
Fenomenul se numeste "dermografism" si poate avea cauze dermatologice sau neurologice.
Daca nu asociezi mancarime ai ceea ce se numeste dermografism si care poate fi costitutional.Daca aparitia acestor simptome si semne a fost brusca sunt necesare investigatii suplimentare si un consult alergologic
Da, intr-adevar nu asociez mancarime. Cunoasteti un tratament pe care l-as putea lua? Va multumesc frumos.
eu am aceeasi problema si la recomandarea dermatologului iau ALERID o capsula dim si SIMPHORAL o capsula seara si sunt multumita pana acum.am2 sapt de trat.trebuie urmat o luna...te va ajuta daca te hotarasti sa incerci...bafta
aceasti problema o am si eu :( numai ca dupa ce ma scarpin sau daca ma apas pe marginea mesei, ex. mi se roseste dar se si incalzeste locul.se poate sa fie si pe baza nervoasa?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Piele de gaina
- 27alergie sau ce altceva?
- 39Mancarime de piele dupa baie
- 39pete rosii pe piele
- 3pustule la culoarea pielii=recidiva?
- 6pete pe piele
- 13Pete maroni - portocali! Va rog, dati-mi un sfat!
- 3basicute pe piele la copil
- 10piele de gaina
- 3Pete rosiatice, uneori albicioase pe piele
- 5de cativa ani a inceput sa imi iasa sub piele niste noduri de grasime
- 3Piele elastica
- 6alunita cu probleme si marit un pic de la soare
- 24pete albe pe corp
- 0iritatie piele
- 6I s-a pus diagnosticul de lichen spinulosum, ce se poate face?
- 9De cateva luni, mama mea este suferinda de sclerodermia
- 4cancer de piele?
- 5pielea mainilor
- 2Piele rosie
Mai multe informații despre: Pielea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: