Ulei recomandat

101 comentarii 1 2 3 4
0
22-04-2018, ora 05:28
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
O informatie trunchiata fara substanta.
Nivelul absolut de LDL nu este cel mai critic, cel mai important dar nu critic este raportul LDL / HDL.
Corpul are nevoie de LDL de asta produce ficatul zilnic 3 grame de cholesterol.
Ce este important este daca persoana respeciva are HDL, magnesiu, potasiu, K2, D3 ca sa poata tine in sah LDL.
Dar medici tembeli (babuinii comercali) se leaga imediat de valoarea absoluta a LDL si prescriu statine care folosite ani la rand dau dementa.
Fara LDL vasele de sange nu se pot repara - una din fuctiile LDL.
Este ca si cum ai spune: nu spala masina ca rugineste. Da rugineste daca dup ce o speli nu o usuci si pui ceara (HDL, K2, Magneziu).
Lucruile sunt complicate nu simple, dar la nea Gica la scularie ii dai o explicatie simpla, scrii reteta, iei banul si prostul merge si ia hapul.
Asa merge societatea actuala, cine are timp sa se uite la detalii.

Coconut oil este cel mai bun de prajit si este uleiul care are are proprietati: anti virale si antibacteriene.
Este nu de mancat regulat in cantitati mici, dar nu amestecat cu zahar.
Zharaul ridica LDL si mai repede decat coconut oil (gram/gram).
Este o grasime foarte bine tolerate de ficat (MCT), ficatul nu are ce procesa la MCT, pentru ca este combustibil aproape perfect pentru organism.
De asta daca se administreaza coconut/MCT oils la bolnavii de Alhzeimer se observa inbunatatirea starii.

Vezi filmul: "First do not harm" - Meryl Strep (1997) si o sa intelegi mai bine cum merg lucrurile cu alimentatia grasa corecta numita KETO (ketogenica) de care medici fug ca dracul de tamaie.
0
22-04-2018, ora 15:32
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
E ciudat cum oamenii de pe planeta asta nu se pot pune de acord daca grasimea saturata face bine sau face rau. Iti dai seama ca nu au cum sa aiba ambele tabere dreptate. Unii din ei trebuie sa greseasca. Nu inteleg de ce dracu nu se poate dovedi stiintific o data daca grasimea saturata face bine sau face rau. Ce atata mister ? Nu cred ca are nimeni de castigat daca ne tine pe noi in ceață.
0
23-04-2018, ora 02:22
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Pai banul conteaza la baietii desptepti nu sanatatea ta.
FDA - agentia care controleaza industria alimentara in USA este in buzunarul corporatilor.
Industria farmaceutica dicteaza cu se fabrica studiile.
Industria de cancer din SUA este de ordinal miliardelor, crezi ca poti sa spui la omeni simplu cun sa scape de diabet si cancer.
Ai uitat marile realizari comuniste si rapoartele false?
Prostimea nu trebuie sa stie multe, trebuie tinuta sub control.
Spunele cat sa-i tii in ceata.

Citeste cartea care ti-am trimis-o. aia o sa-ti deschida ochii.
Ai invatat sa pui titrare in limba Romana?
Am filme cate vrei care spun ce trebuie sa stii, nu palavre de tinut masele sub control.

Adevarul este pentru cei care il cauta.
0
23-04-2018, ora 17:49
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Mi se pare totusi cam exagerata conspiratia asta de care zici. Si cred ca prea exagerezi si cu zaharul ala. Intradevar, zaharul rafinat si adaugat in mancaruri sau bauturi nu e de dorit, dar ca sa interzici omului sa mai manance fructe ca au zahar... asta mi se pare o prostie. Omul are nevoie de 45-65% carbohidrati ca sa functioneze corect. Creierul are neaparat nevoie de glucoza, care nu se poate lua decat din carbohidrati. Grasima nu poate fi transformata in glucoza in corp.
0
23-04-2018, ora 18:29
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Vezi "Sugar movie" si razboaielede industria zaharului.
Zaharul este o inventive recenta, aliment introdus masiv in ultimi 150 de ani.
Cum traiau omenii inainte fara zahar (mai sanatos). Mierea de albine in cantitati mici era indeajuns.

Clica medicala trateaza simptomele la boii drogati de: mancare proasta cu nemiluita, alcohol, tigari, marihuana mai recent se legalizeaza.
Mancarea cu zahar mult este ea insasi un drog latent.

Zaharul din fructe vine cu nicronutrinti care repara stricaciunile, dar nu este mancarea ideala.

Mancarea ideala este laptele care il bei cand te nasti de la mama.
Este un lapte foarte gras cu nutrient din belsug.
Acel lapte are putin zahar, copilul este in starea ketonica cand se naste. Stii ce este starea ketonica? Cauta si o sa vezi.
Am spus sa citesti, cartea ai citit-o?

Nu exista carbohidrati critici pentru functionarea corpului uman, inclusiv creier. Dar exista grasimi critice pentru functionarea organismului uman, inclusive creierul.
Creierul este 80% grasime.

Corpul uman are stocat la orice moment dat in jur de 1.700 de calorii in forma de carbohidrati si 80.000 de calorii in fiorma de grasime.
Dupa cum vezi am fost creati sa folosim grasimile ca energie principal nu zaharul.
Beduinul din ziua de azi mananca numai zahar si stocheaza halcele de grasime. Este complet gresit si nesanatos.
Cand mannci zahar iti este foame la fiecare 1-2 ore, cand mananci gras cu legume (nuci, seminte, branza, peste gras, salate, oua) nu ai nevoie sa manaci des si e si mai sanatos ca ai mult mai multi nutrient decat in zahar (paine, covrigi, paste, prajituri, cocacola).

Trebuie sa intelegi cum functioneaza corpul in regime "Keto". Este mult mai efficient, mai sanatos si te mentii in forma pana la adanci batraneti.
Nu mai mai intreba nimic pana ce nu citesti cartea care ti-am trimis-o ca nu am timp de raspuns la acesi intrebare de mai multe ori.

Pe internet sunt mii de filme care explixca in detaliu ce este in carte. De fapt stiu cel putin zece carti pe tema asta care doctori de seama le promoveaza.
Din pacate mancarea falsa, medicina falsa fac banii nu adevarul despre nutritie.
0
25-04-2018, ora 15:00
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
O sa citesc si cartea aia dar nu am avut timp.
Dar sa stii ca glucoza este absolut necesara pentru sistemul nervos si globulele rosii iar ea nu se poate produce din grasime. Doar din proteina se poate produce glucoza, din grasime NU !

"Learning which fuels can be converted to glucose and which cannot is a major key to understanding
energy metabolism. Amino acids and glycerol can be converted to pyruvate and therefore can provide glucose for the body. Fatty acids are converted to acetyl CoA and therefore cannot make glucose. Acetyl CoA can readily make fat. Whereas most of the body’s cells can use glucose, fat, or both for energy, the body must have glucose to fuel the activities of the central nervous system and red blood cells. Without glucose from food, the body will break down its own lean (proteincontaining) tissue to get the amino acids needed to make glucose. To protect this protein tissue, the body needs foods that provide glucose—primarily carbohydrate. Eating only fat provides abundant acetyl CoA, but forces the body to break down protein tissue to make glucose. Eating only protein requires the body to convert protein to glucose. Clearly, the best diet provides ample carbohydrate (45 to 65 percent of kcalories), adequate protein (10 to 35 percent of kcalories), and some fat (20 to 35 percent of kcalories)."
0
25-04-2018, ora 16:43
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Tocmai ai pus punctul pe I mare, pe buba cea mare.

Sunt unii care confirma ce ai adaugat tu si sunt unii care infirma.

Eu sunt de parere ca nu este adevarat, carbohidratii nu sunt critici pentru functionarea organismului din contra.

Ca dovezi:
1) epliepsia se poate trata cu dieta ketonica (fara zahar complet) - Vezi filmul "First do not do harm"
2) Hipocrate facea post de cate 30-40 de zile (fara mancare deloc) pentru sanatate si atingerea spiritualitatii maxime
3) este documantat caz real de obez la 27 de ani cu greutatea de 456Lb (peste 200kg) care a postit 382 de zile fara mancare si a trait bine mersi. caz real nu bazaconii, cauta: " A 27-year-old who weighed 456 pounds survived without any food for 382 days"
4) sunt foarte multe carti de nutritive pe tema asta dar a fi disciplinat si manca echilibrat necesita disciplina.
5) biblia vorbeste despre post ca despre inaltarea sufleteasca, vorbeste de post negru nu de bazaconnile care popa le spune la biserica.
6) corpul poate produce o cantitate mica de glucoza din grasime special pentru creier.
7) Omega 3, 6, 7, 9 sunt numite grasimi ESENTIALE pentru ca celula nu poate exista fara ele, dar nu exista carbohidrati ESENTIALI in nici o clasificare medicala sau nutritionista.
8) Corpul uman are stocat in jur 1700 calorii in forma de carbodidrati si 80.000 in forma de grasime. Corpul umam este creat sa ruleze pentru perioade scurte de timp pe zahar si dupa ce termina zaharul ia din grasime. Asa a fost creat.

In societate contemporana lumea manaca mult peste 1700 de calorii din zahar, nu mai foloseste niciodata caloriile din grasimea stocata. De asta vezi ce vaci si boi avem pe strada care obosesc cand merg 5 pasi. Dar asta da bine la industia alimentara pentu ca cine sta pe zahar trebuie sa manaca la fiecare 2 ore. Insulina sare in sus si in jos ca ala circ. Este bine la farmacii si doctori ca se creaza diabet, cancer, Alhzeimer, Parkinson etc si amvem de lucru.

Incerca sa stai periode de peste 14-16 ore fara mancare numai cu apa mineral si lamanie. Si o sa vezi cum te simti. Este greu de facut la inceput dar daca manaci bine (legume, seminte, nuci, oua, peste gras mic) se poate si o sa te simti perfect sanatos, mult mai multa energie. Nu mai e nevoie sa dormi mult din cauza energiei, o sa domri mai bine. Treaba asta este explicat foarte bine cu detalii medicale in cartea care ti-am dat-o dar care nu o citesti.

Eu practic asa ceva de jumatate de an. Nu mai am de gand sa ma intorc inapoi. Am topit salnina de pe burta si am o rezistenta de fier. Nu racesc.
Pot sta nemancat 24 sau 48 de ore usor. Tinta mea acum este sa ajung la 3 zile. De regula nu manac intre 6Pm si 12PM deloc, numai apa mineral, lamanie sau ceai de papadie. Si evit zaharul rafinat ca dracul de tamie. Manac gras si legume.

Pe you tube o sa gasiti mii de video pe tema asta si perosoame care au rezultate concrete in scurt timp (dar in limba engleza).
Este cea mai ieftina si efectiva metoda de a sta sanatos.

Eu am fost in starea asat fortat cand eram de 18ani in armata. mancare era asa de proasta ca nu putema manca decat odata pe zi. restul era gunoi.
Pe vremea lui ceasca. Cand esti in starea de post si faci effort fizic corpul se repara mult mai repede. Am avut o conditie perfect atunci. Poti sa zici ca eram tanar.
dar acum ma simt la fel dupa ce am intrat in regimul de atunci.

Idea este ca trebuie effort, este usor sa stai in fata la TV si sa rontai chipsuri (drogarea prin mancare) si este greu sa te abtii de la mancare cand mancarea este peste tot. Este o chestie de disciplina mentala. Este o chestie sa te ridici din conditia de animal care manaca toata ziua ca o vaca de ferma.

Persoanle care au grasime viscerala (pe burta) sunt personae bolnave, chiar daca nu au inac diabet. Este semnul de inceput.
Grasime din corp nu este folosita pana nu se face post (consuma rezervele de glycogen din ficat si muschi). Cand se manaca des (la interval mai mici de 4 ore) insulin este tot timpul mare si insulin nu lasa grasimea sa fie folosita ca energie.
Treaba asta este explicat foarte bine in cartea care ti-am dat-o si mai am inca vreo cateva.

Alegrea depinde de fiecare.
Eu ma simt bine in corpul meu la un BMI de 22-23% mancand rar si gras cu putin zahar.

Colegul meu sarb se simte bine in corpul lui de pest 35% BMI cu burta de nu-si poate vedea scula si fumeaza si este pe statine.

Fiecare cu alegerea lui.

Adevarul este pentru cei care il cauta.
0
25-04-2018, ora 16:50
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Cat poate sta o persoana fara mancare - fara zahar, vezi mai jos caz documentat.
Cine are vointa/disciplina se poate ridica din nivelul de animal de ferma la rangul de om cu creier.
Asa ceva au facut: Hypocrate, Isus, Ghandi.

Most people can survive without food for at least a few weeks, maybe a bit longer. Eventually, however, starvation kills.

Yet the limits on how long people can go without eating are complicated; without water people are unlikely to last a week, but the amount of time starvation takes can vary drastically.

Take the story of Angus Barbieri. For 382 days, ending July 11, 1966, the then-27-year-old Scotsman ate nothing.

There's limited documentation of Barbieri's fast: there are a few old newspaper stories recounting his ordeal and more convincingly, there's a case report describing the experience that his doctors published in the Postgraduate Medical Journal in 1973.

According to that report, Barbieri had walked into the University Department of Medicine at the Royal Infirmary of Dundee, Scotland, more than a year before, looking for help. He was "grossly obese" at the time, according to his doctors, weighing 456 pounds. The doctors put him on a short fast, thinking it would help him lose some weight, though they didn't expect him to keep it off.

But as days without food turned into weeks, Barbieri felt eager to continue the program. Absurd and risky as his goal sounded — fasts over 40 days were and still are considered dangerous — he wanted to reach his "ideal weight, " 180 pounds. So he kept going.

In what was a surprise to his doctors, he lived his daily life mostly from home during the fast, coming into the hospital for frequent checkups and overnight stays. Regular blood-sugar tests — intended to demonstrate that he was somehow able to function while very hypoglycemic — assured doctors that he really wasn't eating. Weeks turned into months.

Barbieri took vitamins on various occasions throughout the fast, including potassium and sodium supplements. He was allowed to drink coffee, tea, and sparkling water, all of which are naturally calorie-free. He said there was the occasional time that he'd have a touch of sugar or milk in tea, especially in his final few weeks of fasting.

At the end of his ordeal, Barbieri tipped the scales at 180. Five years later, he'd still kept almost all the weight he'd lost off, weighing in at 196.

The limits of the human body

The Scotsman's fast is perhaps the most extreme example of a starvation diet ever recorded. (At least one person has reportedly even gone longer without food than Barbieri; a man named Dennis Galer Goodwin lasted 385 days on a hunger strike to assert his innocence of a rape charge before he was force-fed through a tube.)

But Barbieri's extreme regimen is not the only fast for health of eye-popping duration. In 1964, researchers published a study noting that "prolonged starvation" could be an effective treatment for severe obesity, with at least one patient fasting for 117 days. For medical reasons, several others have exceeded the 200-day fasting mark, though there has been at least one death during the refeeding period for one of those patients.

In a sense, these stories show the body's remarkable ability to (in a few rare cases) survive off of its own fat stores, provided those stores are excessive enough in the first place. Still, make no mistake, these types of extreme diets can be deadly. No one can survive without energy, which comes from food and can come from fat stores, though only for a period of time.

While "starvation" as a treatment enjoyed some popularity in the 1960s and 70s, doctors abandoned this strategy because it was likely to kill patients. After a certain period of time the body burns through fat and muscle, eventually causing physical changes that drastically increase the chance of a fatal heart attack. Even low-calorie diets that provide insufficient nutrition have killed, with autopsy reports showing the characteristic signs of starvation.

But as Barbieri shows, the question of how long people can live without food is a complicated one.

Before his first meal after the fast, he claimed to have forgotten the taste of food. For breakfast on that July morning, he then ate a boiled egg, a slice of bread with butter, and a cup of black coffee.

According to a report published in the Chicago Tribune, the next day he told a reporter, "I thoroly [sic] enjoyed my egg and I feel very full."
0
25-04-2018, ora 16:55
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
FASTING AND PURIFICATION

The Physician Within

"Everyone has a physician inside him or her; we just have to help it in its work. The natural healing force within each one of us is the greatest force in getting well. Our food should be our medicine. Our medicine should be our food. But to eat when you are sick is to feed your sickness."
- Hippocrates

"Instead of using medicine, rather, fast a day."
- Plutarch

When an animal, such as a dog or cat, is sick, its natural instinct is to refuse food. When the crisis is over, and the internal healing work has been accomplished, the appetite will return naturally, of its own accord.
The human organism also has a fasting instinct, just like that of other animals. Evolutionary adaptation has made our bodies very efficient at storing energy reserves, and drawing upon them when food supplies are scarce.
Fasting is as old as mankind, perhaps even older. As far back as historians can see, men have been fasting for one reason or another. It seems to be a universal practice.
The ancient Greeks were great believers in fasting. Hippocrates advacated it, as is shown in the above quotation. Plato said that he fasted for greater physical and mental efficiency. Aristotle, his pupil, also fasted. Both Galen and Avicenna also prescribed fasts for their patients.
0
25-04-2018, ora 16:59
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Trebuie sa vezi ce legatura este intre zaharul mancat mult (mancare proasta) si macat cu post (echilibru alimentar).
Ce crezi ca te va tine sanatos mancarea multa si proasta si bomboane de la doftori/farmacii sau postul, regimul alimentar?

Desteaptate obezule din somul cel de moarte!
0
25-04-2018, ora 17:02
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Citeste:----------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns
101 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: