Ulei recomandat

101 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
10-01-2018, ora 16:45
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Nu e parerea mea, doar nu sunt cercetator.Sunt oameni care au studiat.Si ce daca sportivii folosesc blender?Ce e relevant aici?Lichidele sunt filtrate intr un fel, mancarea solida in alt fel.Doar gandeste te 5 min la ce am spus si lasa suplimentele si sportivii si o sa ti dai seama ca are logica ce au spus oamenii aceia:nu e un proces natural sa macelaresti alimentele iar stomacul nu mai filtreaza corect pt ca e logic ca particulele sunt prea mici.In fine, nimeni nu e obligat sa creada ceva.
0
10-01-2018, ora 17:44
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Care sunt acei omeni care au studiat? Da-mi nume, carti, postari?
Eu pot sa-ti trimti acum nume de doctori nutritionisti, carti, mii de postari care recomnada asta.

Poti sa le granulezi cat vrei tu de fin sau ma gros.
Alege cat vrei granulatia dar nu-mi spoune sa mestec ore intregi ca nu ai cum.
Nu ai timp, nu ai dinti pentru asa ceva. Numai iepurii pot roade 24/24.

Eu cred ca blenderul este un bun compromis pentru a suplimenta bine cu legume/seminte/nuci.
Daca nu va convine varianta mergeti pe mestecat.
0
10-01-2018, ora 18:07
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Ok, dar imi poti spune mai multe despre toxinele alea de ziceai ca le au semintele ? Si daca le lasi la inmuiat in apa ce se intampla, dispar ?
0
10-01-2018, ora 18:15
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Am citit acum 5-6 ani si subiectul a fost studiat intens de cineva.Din pacate nu mi mai amintesc numele in cauza dar mi a fost indicat de cineva de pe un alt forum de sanatate si mi a atras atentia subiectul.In general nu ma intereseaza si nu dau 2 bani pe absolut nici un studiu legat de alimentatie deoarece cati oameni atatea pareri sunt si sunt satul de opinii si contraziceri pe aceasta tema si nu numai, asa ca stau deoparte si mi vad de viata si alimentatia mea asa cum cred si stiu eu. Mananc cat de cat regulat de 3-4 ori pe zi si natural, fara grasimi si procesate, porc deloc si sport mult.A, si fara blender si microunde (-;
0
10-01-2018, ora 20:22
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Pentru lectine vezi Dr. Grundy aici, pune traducere in RO.

---------*

Asta e un doctor cara a studiat decade lectinele.

Da, prin muiere in apa si macerare lectinele se reduc considerabil.

(*modificat de admin)
0
10-01-2018, ora 21:09
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Nu inteleg cum se pune traducerea in RO. Am dat pe butonul CC dar imi apare traducere in engleza.

Edit:
Am reusit sa pun subtirare in RO dar daca te referi la aia automata tradusa cu google... mai bine lasa. Il vad asa in engleza.
0
10-01-2018, ora 22:14
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Mai da odata click si vezi ca la Auto-Traslate apare lista cu toate limbile lumii.

Pasul 1: Activezi CC (Close caption = subtitrare)
Pasul 2: Auto-Translate, allege Romana
0
10-01-2018, ora 23:01
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Am vazut filmul si tot ce am inteles din el e ca daca mananci 5 boabe de fasole poti muri, ca cerealele integrale nu sint bune ca tocmai coaja aia contine lectine si ca semintele de Chia nu ar trebui sa le mananci niciodata ! Auzi si tu, tocmai semintele de Chia care imi placeau cel mai mult :(((
Nu stiu ce sa mai cred cu atati cercetatori anonimi de care n-a auzit nimeni. Eu am mancat si fasole si cereale si chia si n-am murit.
0
10-01-2018, ora 23:35
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Poate se refera sa nu mananci Kia, nu Chia(((-: Oameni buni, nu va suparati ca-mi spun parerea, dar nu are rost sa cadeti in extreme cu alimentatia si sa va petreceti viata cautand daca un aminoacid din smochina de Tibet e bun sau nu.Oamenii au supravietuit mii de ani fara Youtube si medici nutritionisti care oricum sunt inutili din moment ce nu au ajuns la un consens.Pe cine sa crezi?Totul e relativ si fiecare crede ca el stie cel mai bine.Este bine sa te informezi, nu zic nu, dar totul trebuie sa aiba o limita a normalului.Cand vad ca raw veganii nu fierb 3 boabe de mazare ca mor intoxicati...chiar nu-i inteleg.Deja e o boala a psihicului sa cazi in astfel de extreme.
0
10-01-2018, ora 23:47
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Nustiu exact la ce se refera, dar Kia si Chia nu e acelasi lucru ? Am cautat acum pe net Kia si mi-a dat rezultate cu Chia.
0
11-01-2018, ora 00:02
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Scuze, era o gluma chiar fara rautate (-: Ma refeream la Kia ca si masina.Adica daca mananci dintr-o Kia dauneaza (-:
0
11-01-2018, ora 00:12
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Da, ai dreptate, nu e bine sa cazi in extrema. De exemplu cum sunt eu acum cu sexul, mă caută fetele si amantele și eu nici macar nu le mai răspund, pentru că știu ce am pățit din cauza obsesiei mele și excesului, dar nu e ok nici așa, trebuie să îmi găsesc un echilibru!! La fel este și cu teama aceasta de a nu muri și de a nu te îmbolnăvi, e adevărat, e mai ok sa cauți aminoacidul de la smochina din Tibet :)))) decât să faci chimioterapie in Turcia, pentru cine știe ce cancer, dar nu va mai gândiți numai și numai la lucruri rele, luați viața ca atare, fără excese, echilibrat și faceți ce va place, dar și ce trebuie !!
0
11-01-2018, ora 04:02
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Aveti aici o privire de ansamblu mult mai buna a catorva grupe de substante toxice care le mancam zilnic din legume/fructe.
----------*

Inuiere in apa, fierbere, fermentare, dospire le reduce considerabil.

Unele sunt tolerate bine de corpul uman altele nu.
Doza conteaza sa fie minima.

(*modificat de admin)
1
11-01-2018, ora 22:28
dan.Mircea76
Nu este medic/terapeut
dan.Mircea76
Fiind veterinar am avut ocazia de multe ori sa vad "fractura de abator la porci".Asa ii spune si se declanseaza cand porcii ajung in abator si simt miros de moarte ca sa vorbim pe limbaj universal.Atunci pe moment, exista o expulzare de calciu din oasele porcului de neconceput de mintea umana in asa masura incat se rup oase masive ca niste bete uscate in cateva secunde.Este pe baza de stres!Pe acelasi principiu dar pe termen lung ajung la osteoporoza femeile.Se zice ca principala cauza este menopauza, este adevarat ca si coincidenta, dar asta nu se intampla datorita hormonilor cum sustine medicina ci doar eliberarii de calciu pe termen lung din oase pe stresul"nu mai sunt femeie adevarata pt ca nu mai fac sex" sau "nu mai sunt atragatoare" etc.Un nene doctor a observat ca femeile frumoase si increzatoare sau care isi accepta batranetea nu fac osteoporoza.Legatura dintre ce spun si discutiile din topic ar fi ca unii se leaga de alimentatie cand ai lipsa de calciu in cazul amintit si atunci se invoca ca solutie calciu la greu fie din suplimente fie din alimente.Ideea e ca prea putini asociaza bolile cu psihicul, toata lumea se grabeste cu verdicte de lipsa Ca, Mg, Fe, etc fara sa evalueze bolnavul ca un intreg si sa tina cond de problemele lui psihice
0
13-01-2018, ora 22:13
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Ca sa revenim la uleiuri si grasimi - spunea Turmeric de grasimile mono-nesaturate (ulei de arahide, susan, seminte, nuci, avocado) ca sint bune dar ca RANCEZESC repede ! Ce inseamna rancezirea asta ? Ca am mai intalnit pe net chestia asta.

De exemplu scrie pe un site despre semintele de "in" urmatorul text:
"Semintele de in se pastreaza intregi, inr-un loc uscat, racoros si intunecat, deci la adapost de lumina si caldura. In caz contrar riscam ca ele sa rancezeasca, din cauza continutului mare de ulei, iar deteriorarea lor le transforma intr-o otrava pentru organismul uman."

Deci chiar atat de grava e treaba asta cu rancezirea ? Risc sa ma otravesc ? De unde sa stiu eu ca le-am pastrat exact in conditiile care trebuie ?
0
14-01-2018, ora 04:09
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Si uleiul de floarea soarelui rancezeste.
Mancarea care e naturala se strica, cea care are tone de conservanti nu.
Dar nu vrei sa manaci conservanti, ca fac ficatul praf.

Nucile, semintele crude, semintele de in se tin la loc rece, intunecat.
Gustul de ranced se simte in nici cand isi schimba gustul, devin amare, pierd din gust.

Grasimile saturate (untura de porc, unt) nu rancezesc repede, le ia mai mult timp dar nu sunt la fel de hranitoare d.p.d.v. nutritional cum sunt cele nesaturate.

Printre cele mai perisabile este uleiul de in, bun dar greu de stocat.
Mai pe la mijloc e uleiul de masline.
Printre cele mai neperisabile este uleiul de cocos, destul de sanatos in cantitati mici, moderate.
0
14-01-2018, ora 12:46
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Si imi poate garanta cineva ca daca tin semintele de in la loc rece si intunecat n-o sa ma otravesc cu rancezire ?
0
14-01-2018, ora 15:36
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
N-o sa mori ca nu manaci numai in.
Si grasimile rancede nu sunt otrava, mai otrava pentru organism este daca manaci zilnic zahar mult.
Se simte la gust cand e ranced.
Lasa niste nuci la temperature camerei pentru o luna si o sa vezi ce e ranced.
Rancedul miroase, pesticidele din legume nu miros alea sunt otravuri care le manaci zilnic.

Filtrezi apa de baut la 0.5 microni?
Sa vezi cate otravuri ai in apa de bauti de la robinet si chisturi de bacterii.
Astea le bei zilnic.
0
18-01-2018, ora 17:14
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Am mai descoperit o minune.
E un site (cronometer se numeste) care arata ce contine fiecare aliment.
La 3 lingurite de seminte de Chia imi da ca are 0, 014 g de grasimi trans. Si cand trec de 0, 010 g se inroseste casutza ca si cand ar vrea sa zica "ai depasit limita admisa !".
Chiar sa aiba Chia grasimi trans ? Si daca da, e mult 0, 014 g ?
Ar fi pacat sa renunt la ele caci acele 3 lingurite de Chia au si 1, 8 g de Omega 3 !
0
18-01-2018, ora 18:07
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
La cata fibra out chia seeds acele urme de trasfats o sa treca prin tine ca glontul.
0
18-01-2018, ora 18:48
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Mai pune o lingura de AMLA (gosebery India) si o sa reduce colesteroul rau drastic.
Ia o lingura zilnic si o sa vezi cum te simti.
0
18-01-2018, ora 19:28
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Te referi la pudra, sau la fructele de coacaz indian ?
La o cautare pe google, vad ca nu vinde nimeni nici un fel de coacaze, nici macar din alea negre obisnuite :(
0
18-01-2018, ora 20:20
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
AMLA este o pudra din coacaze indiene, o sursa foarte buna de Vitamina C, fibra si alti nutrient buni.
Coboara LDL si omoara diabetul. Este naturala, nu are contradindicatii.
Este folosita de mii de ani si are rapoarte statistice foarte bune.
Nu este comercializata de farmacii ca nu se poate face patent pe ea, ca e data de natura.
Costa de cel putin 10 ori mai ieftin decat otravurile din pilule care au tone de efecte secundare (statine).
0
22-01-2018, ora 19:31
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/coconut-oil
Din ce am citit pe topicul asta am inteles ca uleiul de cocos e cel mai bun de prajit in el. Si tocmai ma pregateam sa cumpar, cand am gasit articolul de mai sus. Zice ca nu e bun ca are 90% grasimi saturate. Eu nu stiu ce sa mai inteleg acum. Dar stii cum imi imaginez eu ? Eu cred ca aici se refera sa nu gatesti cu el adica sa-l pui in mancaruri si sa-l mananci. De exemplu cand faci maioneze pt salata de beof se pune un car de ulei. Cred ca la asta se refera. Dar pe mine ma intereseaza doar PRAJIREA in acest ulei (in rest folosesc de masline). Adica, poate uneori mi-e lene sa mai scot gratarul si manjesc o tigaie cu putin ulei din asta de cocos si pun o bacata de carne. Sau cand fac o omleta sau un cartof prajit ocazional. In toate cazurile astea mananc doar foarte putin din uleiul ala, ce ramane pe aliment, nu ma apuc sa beau tot uleiul din tigaie. Deci e ok sa-mi cumpar si sa fac cum am zis ?
Si mai e o chestie. Se zice ca uleiul de cocos e bun de prajit in el daca nu ii depasesti pemperatura de ardere de 176 de grade. De unde sa stiu eu ce temperatura am in tigaie, ca doar nu am tigaie cu termometru. Vad ca la cel de floarea soarelui e 107 grade punctul de ardere, deci sta mai prost.
1
22-01-2018, ora 20:25
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Uleiul de cocos este cel mai bun ulei de prajit pentru ca nu se degradeaja usor la temperature inalte, (sub 170Celsius este stabil, peste nu mai este stabil).
Toate celelalte uleiuri au puctul de ardere sub uleiul de coconut.
Este un ulei bun de mancat dar in cantitati mici. Are proprietati antivirale si antimicrobiene.
Este foarte bine tolerat de ficat pentru ca este un MCT (medium chain trigliceride). Poate inlocui cu success zaharul din alimentatie la bolnavii de Alhzeimer.
Corpul uman functioneaza mult mai bine cu un grasimi de tip MCT decat cu zahar.
Se poate folosi si este recomnada din belsug pe piele (dupa arsuri, piele uscata, crapata).
Este mult mai bun decat orice alta crema cosmetica. Orice se pune pe piele este sanatos daca se poate si manca.
Daca o crema nu se poate manca nu este recomanda a se pune pe piele.

Bineinteles ca este mai bun decat cel de floarea soarelui care este un Omega 6 inflamator, care rancezeste foarte repede.
Uleiul de cocos este lichid la temperature mai mari de 24Celsius si solid sub.
0
22-01-2018, ora 21:24
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Dar s-o depasi temperatura aia de 170 de grade cand prajesti in el ? Ca nu am cum sa masor : ))
Daca ar fi sa facem o comparatie intre uleiul de cocos incalzit la 185 grade si uleiul de floarea soarelui incalzit la aceeasi temperatura, mai e vreo diferenta intre ele, tot cocosul e mai sanatos ?
0
22-01-2018, ora 23:19
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Omega 6 din uleiul de floarea soarealui e si el bun pentru organism dar nu prajit si in balanta cu Omega3.
Ideal Omeag 3 : Omega 6 la ratie de 1:1.
Din pacate in societatea de azi tot ce este in magazine este foarte mult Omega 6 si trans fats.
Pana ce lumea nu se informeaza si schimba obiceiurile alimenatre industria mancarii are ce vinde si face profit din produse ieftine.
La fel si farma, Omega 6 este pro-inflamator asta da bine la vanzarile de Aspirina, Tylenol si Advil, Ipubrofen, Paracetamol, etc.
Nu mai vorbesc de cate consultatii medicale care ar putea fi evitate.

La cat Omega 6 este in alimentatia curenta idela este sa inlocuim uleiul de folarea sorelui cu ulei de masline, dar si acest nu pentru prajit.
Este mai tolerant decat cel de folarea soarelui la temperature ridicata dar cel mai recomandat este sa-l mancam neprajit.

Exista relatii directe intre: Omega3/Omega6, satutated fats, MCT, diabet, insulin, tensiune arteriala, consumul de legume, zahar, triglyceride, dementa, Alhzeimer, depresie, expunerea la soare (D3), legumne fermentate (Vitamina K2), magnesiu, potasiu. Acesti factori au un effect foarte important in sanatea corpului omenesc. Ca sa intelegi bine cum influneteaza acesti nutrineti sanatatea/bolile trebuie sa citesti mult. In fiecare zi se publica noi teste si statistici referitoare la ele. Este greu de eplicat in cateva propozitii cum lucreaza ele impreuna.
Dupa cum ti-am zis citeste/incepe cu: Codul Obezitatii de Jason Fung si dupa aia o sa vezi.

Prostia(nestiinta) se plateste intodeauna zice un proverb.
Adevarul este pentru cei cel cauta.
0
24-02-2018, ora 23:18
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Salut din nou !
Mi-am luat in sfarsit ulei de cocos si astazi i-am facut primul test: o omleta in tigaie ! :) Am fost placut surprins ca nu are aproape nici un miros specific mancarea gatita cu el. De asta imi era frica, ca poate o sa miroase aiurea si n-o sa pot sa mananc. A mirosit nitel aerul din bucatarie cand s-a incins uleiul dar mancarea nu avea nici un miros in plus.

Turmeric, voiam sa te mai intreb ceva. Parca ai zis tu odata pe topicul asta ca uleiul de palmier e o prostie si ca nu e bun de mancat. Imi poti da mai multe detalii despre asta ? De ce nu e bun ?
1
25-02-2018, ora 00:15
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Ambele sunt stabile la temperature inalte si nu se rancezesc usor - (factor pozitiv)
Palm oil are Omega 6 (pro-inflamator - factor negativ), Coconut nu are deloc Omega 6 (factor pozitiv).
Ambele contin saturated fats si MCT (medium chain trigliceride) - bune surse de combustibil in organism, mai bune decat zaharul.

Coconut oil este cel mai bun oil pentru prajit - este stabil la temperature inalte.
Foloseste coconut la pajit si in salate pune ulei de masline.
Nu folosi uleiul de masline la prajit.
Sananate.
0
20-04-2018, ora 19:37
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Ia uite ce zice aici: --------*

Bottom Line:
Don’t believe claims on the Internet and elsewhere that coconut oil is good for you. Coconut oil is bad news for your LDL cholesterol, heart, and overall health.

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns
101 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: