Tuse seaca de 2 ani

02-05-2018
CostaNicola
Nu este medic/terapeut
CostaNicola
Buna ziua!
Am 25 de ani si tusesc de aproximativ 1 an jumate, nu se opreste, am incercat tot felul de medicamente si tratamente, si nici un rezultat. Tusesc toata ziua, de cand ma trezesc pana ma culc, insa spre norocul meu atunci cand dorm nu tusesc, nu ma trezesc din somn. Mi s-a mai intamplat in trecut sa tusesc cate 3 luni, si sa-mi treaca. Insa acum nu se mai opreste, si am fost la tot felul de medici, mi-am cheltuit toti banii si am luat tratamente inutile, am obosit psihic.
Tusea este seaca, nu expectorez nimic, insa simt ca am gatul iritat putin. Mi-am facut radiografie la plamani si mi s.a spus ca nu am nimic, totul este ok.
Am fost la Gastro si mi s-a spus ca am reflux gastric, insa acum o saptamana am fost iar la domnul Dr. HAIDAR iar dansul mi-a spus clar ca n-am reflux deoarece trebuia sa tusesc si noaptea, gen sa ma trezeasca din somn. Insa mi-a spus ca s-ar putea sa fie un tic(ceea ce nu cred) sau o alergie. Apoi la Reumatologie si mi s-a spus ca am gatul iritat, m-au pus sa suflu' si intr-un aparat pentru plamani si mi s.a spus ca tusea nu e din plamani. Apoi am fost la ORL si mi s-a spus ca am faringita, si rinita cronica. Mi-a spus ca am si o deviatie de sept. Mi-a dat niste sprayuri nazale si ceva pastile de supt care nu au niciun efect.
Tin sa mentionez ca am fost numai la privat, consultatii extrem de scumpe si apoi mi s-au dat doar tratamente inutile.
Ce pot sa fac? Unde sa ma mai duc?
5 comentarii
0
10-05-2018, ora 10:13
RalucaP93
Nu este medic/terapeut
RalucaP93
Pfff..si eu am 24 de ani si ma regasesc oarecum...am o tuse de 7 luni..eu muncesc si in Anglia si acolo de la o raceala am ramas cu tusea..in special dimineata si expectoram galben -alb..am fost la "enspe" medici de tot felul dar nimic nu spune nimic concret.. la radiografii nu a iesit nimic la plaman... 2 dintre ei mi au recomandat si computer tomograf..dar mi se pare o exagerare deoarece gradul d iradiere d mult prea mare dar era totusi pe cale sa fac... nu sunt lamurita..de cand sunt in tara ma simt mai bine dar mai am intepaturi prin spate si piept..sinced am inceput sa cred ca e si pe sistem nervos cum mi sa si spus de multe ori
0
28-05-2018, ora 23:26
CostaNicola
Nu este medic/terapeut
CostaNicola
Revin.
Am fost iar la Orl si am facut o fibroscopie, mi s.a spus ca totul e ok, nu e nimic grav. Pe stanga am deviatie de sept insa si dl doctor a spus ca tusea nu ar fi de la deviatia de sept ca nu e grava. Insa acest doctor mi.a spus ca e reflux gastro si sa fac o endoscopie. M.am saturat sincer. Ma duc la gastro ma trimite la orl, ma duc la orl ma trimite inapoi la gastro. Incep sa-mi pierd speranta in sistemul medical din Romania. 200-300 lei consultatia si ti se spune fix nimic. De aceea cer si ajutor aici ca m.am saturat sa dau bani la consultatii si mi se dau doar sprayuri nazale. La ultima consultatie mi s.a dat pe reteta: parasinus + vitamina C. Cred ca mi le.a dat asa, sa.si bata joc de mine.
0
22-06-2018, ora 03:58
CostaNicola
Nu este medic/terapeut
CostaNicola
Vad ca sunt destule vizite si am sa va scriu in continuare ce s-a intamplat, sperand sa mai ajute si pe altii.
Am continuat cu consulturile, eram disperat, am fost iar la gastro la o doctorita foarte buna dna Orasanu Daniela Maria, insa dansa mi-a explicat destul de clar ca nu am reflux, si ca nu vrea sa imi ia banii degeaba pe o endoscopie. Si a avut si dreptate. Apoi ajung la Spitalul Victor Babes( ca de, m-am saturat de Regina Maria si Medlife unde sunt cele mai scumpe consultatii si unii doctori si-au luat diploma peste noapte), la Orl. Doamna doctor m-a pus sa imi fac totusi un CT la sinusuri, am facut si neavand nimic m-a trimis la Alergologie. Acolo am aflat ca am rinita alergica si suspect de astm bronsic. Am fost apoi la Academica la Pneumologir cu gandul sa-mi fac o Bronhoscopie insa am dat de o doamna doctor super draguta care mi-a facut o alta spirometrie fara sa-mi ia banii(la regina maria am platit 100 ron) si insistand sa fac bronhoscopie insa dansa mi-a explicat ca nu am astm bronsic si ca nu vrea sa.mi faca bronhoscopie ca n-are rost(spunand ca daca era la alt centru medical cum ar fi Sanador, daca eu ceream sa fac bronho ea era obligata sa mi-l faca, doar ca sa-mi ia banii, cu toate ca nu era nevoie. Deci asta e sistemu medical din ROMANIA). In fine, am gasit ce am, rinita alergica si ma tratez cu:
BORENAR: se ia timp de o luna dimineata pe stomacu' gol, cu doua ore inainte de masa.
AVAMYS: spray nazal, se da odata pe zi la aceeasi ora. Eu il dau dimineata.
ULEI DE OREGANO(asta il iau dupa ureche, un leac babesc care pare ca ma ajuta, il gasiti la ProVita): se ia la o ora dupa fiecare masa, se pun 5 picaturi intr-un paharel mic, se pune putin Sirop de Agave( sau miere) si adaug si ft putina apa ca sa inghit tot sa nu las nimic acolo.
Si in concluzie, tusea mea s.a redus, tusesc dimineata insa in timpul zilei ft rar.
0
22-06-2018, ora 21:59
Mihnea182
Nu este medic/terapeut
Mihnea182
Salut, si eu cred ca am acceasi problema ca a ta, dar nu stiu daca e exact ca a ta,
acum 6 luni am fost racit la plamani, am avut bronho pneumonie m-am tratat cu sirop si pastile, iar acum am ramas cu tusea asta seaca de vreo 3 luni mai exact din februarie, nu stiu exact ce am ca nu am facut nici radiografie la plamani nici la orl nu am fost sau la altceva, am pus si pe forum ceea ce am si am primiti un raspuns ca am reflux gastro-esofagian, ceea ce nu cred ca e adevarat..
nu ma inneaca tusea cum am si spus tusesc doar daca vreau sau daca ma jeneaza senzatia aia de ceva in gat
nici nu stiu daca sa ma duc la doctor sau sa stau acasa, sa imi spui ce simptome aveai ca sa stiu daca e la fel ca la mine sa sa iau ce ai luat si tu sa nu cheltui bani degeaba.., ms, la mine nu e de 2 ani e de 3 luni si de asta vreau sa stiu simptomele
0
23-06-2018, ora 13:49
CostaNicola
Nu este medic/terapeut
CostaNicola
Te salut!!
Treaba cu refluxul gastric o arunca de obicei cei de la orl, refluxul gastric este atunci cand: tusea te trezeste noaptea din somn, iti vine mancarea inapoi pe gat uneori, si ai arsuri in capu' pieptului.(nu sunt medic, insa iti spun asta pentru ca am fost de 7-8 ori la gastro in ultimii ani). Deci daca n-ai simtomele astea, tusea nu vine de la reflux.
La mine simtomele erau asa: tusea de dimineata era cea mai grava, in timpul zilei aveam si atunci crize, si seara iar era grav pana ma lua somnul. Exact ca tine, simteam mereu ceva in gat, ca o gadilare, si tuseam intentionat ca sa scap de senzatia aia. Doctorul a zis ca mucoasa e distrusa, si se reface greu, deoarece am tusit atata timp. Insa tusea mea s-a redus foarte mult. Am scris in comentarii mai sus ce am luat si cum trebuie luate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: