tuse iritativa cronicizata (aprox. 3 ani) baietel 6 ani
![ElGrecoGSM](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna seara,
Citind recomandarile dumneavoastra si fiind intr-o stare de disperare, indrasnesc sa supun atentiei dvs. cazul baietelului meu in varsta de 6 ani:
Inca din iarna anului 2010 in urma unei vraricele si mai multor viroze contactatela gradinita, a inceput sa tuseasca uscat, persistent la interval scurte de 1-2 minute, tuse care seamana cu un tic sau iti da senzatia ca are un corp strain in gat. In perioadele care tuseste nu are febra, stare prosta sau alte simptome. Cand doarme nu are nici o problema. Tusea apare in special in sezonul rece si dureza aproximativ 3 luni. Am consultat diversi pediatrii si medici ORL care I-au prescris o multime detratamente cu antibiotic, antitussive, antifungice, am incercat si tratamente naturiste, dar fara success...spre disperarea noastra, tusea reapare...cu preponderenta in sezonul rece.
Anul acesta in luna august la efectuarea exudatelor, nazal si faringian a aparut in nas stafilococ coagulazo-negativ, pe care a fost trata cu cefaclor, iar in gura a reaparut candida sensibila doar la miconazol (in trecut I-am administrat diflucan la recomandarea medicului de familie).
A urmat deasemenea mai multe tratamente pt imunitate cu Baraka, Isoprinosine.si acum se afla pe tratament cu Luivac.
In permanenta, I-au fost recomandate in schemele de tratament si antialergice (Aerius si Claritine), picaturi oftalmice nas puse in Betabioptal, Ophtamesone si Maxitrol
Tin sa subliniez ca in ultimul an a facut si otita de 2 ori.
Ca si diagnosticce medicii au spus: adenoita cronica sau rinoadenoita..sau multe alte diagnostice..
In permanenta am intrbat daca 'are polipi' sau este cazul de operatie...dar am fost asigurat ca nu este cazul.
...si cu toate cele de mai sus...tusea revine.si persista...si noi ca parinti suntem disperati...
Va rog din suflet.ajutati-ma cu un sfat!
Multumesc!
Citind recomandarile dumneavoastra si fiind intr-o stare de disperare, indrasnesc sa supun atentiei dvs. cazul baietelului meu in varsta de 6 ani:
Inca din iarna anului 2010 in urma unei vraricele si mai multor viroze contactatela gradinita, a inceput sa tuseasca uscat, persistent la interval scurte de 1-2 minute, tuse care seamana cu un tic sau iti da senzatia ca are un corp strain in gat. In perioadele care tuseste nu are febra, stare prosta sau alte simptome. Cand doarme nu are nici o problema. Tusea apare in special in sezonul rece si dureza aproximativ 3 luni. Am consultat diversi pediatrii si medici ORL care I-au prescris o multime detratamente cu antibiotic, antitussive, antifungice, am incercat si tratamente naturiste, dar fara success...spre disperarea noastra, tusea reapare...cu preponderenta in sezonul rece.
Anul acesta in luna august la efectuarea exudatelor, nazal si faringian a aparut in nas stafilococ coagulazo-negativ, pe care a fost trata cu cefaclor, iar in gura a reaparut candida sensibila doar la miconazol (in trecut I-am administrat diflucan la recomandarea medicului de familie).
A urmat deasemenea mai multe tratamente pt imunitate cu Baraka, Isoprinosine.si acum se afla pe tratament cu Luivac.
In permanenta, I-au fost recomandate in schemele de tratament si antialergice (Aerius si Claritine), picaturi oftalmice nas puse in Betabioptal, Ophtamesone si Maxitrol
Tin sa subliniez ca in ultimul an a facut si otita de 2 ori.
Ca si diagnosticce medicii au spus: adenoita cronica sau rinoadenoita..sau multe alte diagnostice..
In permanenta am intrbat daca 'are polipi' sau este cazul de operatie...dar am fost asigurat ca nu este cazul.
...si cu toate cele de mai sus...tusea revine.si persista...si noi ca parinti suntem disperati...
Va rog din suflet.ajutati-ma cu un sfat!
Multumesc!
4 comentarii
![Dr. Flueraru Valeriu](https://cdn.romedic.ro/img/medic-default.png)
1. tre sa aveti acasa aparat de aerosoli, aparat salin si uleiuri volatile pentru aromoterapie
2 trebuie foarte bine definit aTusea.. si originea ei
daca este traheo.bronsica este un tratament
daca este faringiana, iritativa este alt tratament
daca este din cauza secretiilor din nas sau rinofaringe este alt tratament
3 puteti face cateva poze cu faringele copilului.. unde sa se vada bine faringele si amigdalele
atasati pozele pe adresa mea pe hotmail
4. mare grija la alimentatie.. are ur rol decisiv in asa gen de probleme
2 trebuie foarte bine definit aTusea.. si originea ei
daca este traheo.bronsica este un tratament
daca este faringiana, iritativa este alt tratament
daca este din cauza secretiilor din nas sau rinofaringe este alt tratament
3 puteti face cateva poze cu faringele copilului.. unde sa se vada bine faringele si amigdalele
atasati pozele pe adresa mea pe hotmail
4. mare grija la alimentatie.. are ur rol decisiv in asa gen de probleme
Buna seara domnule Doctor!
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
V-am transmis mailul cu poze.
Avem deja in casa un aparat cu aerosoli (Laica cu ultrasunete), avem si aparat Salin..uleiuri volatile pentru aromo terapie nu am incercat pana acum dar suntem dispusi sa le utilizam, la indicatiile dumneavoastra.
Tusea este una iritativa.medicii ORL pe care I-am consultat mi-au spus de fiecare data ca vad secretii (undeva intre nas si gat...din ce am inteles eu). Copilul spune ca il 'gadila' ceva in partea superioara a gatului.
Referitor la alimentatie, din punctual nostru de vedere nu face excese intr-o anumita directie.dar promitem sa respectam intru totul indicatiile dumneavoastra in acest sens.
Poate credeti ca exagerez.dar citind sutele de raspunsuri pe care le-ati dat pe acest forum mi s-a conturat clar convingerea ca sunteti singura persoana care va reusi sa gasim o solutie la problema noastra.
Multumesc.
P.S.Am observant ca mesajul meu a fost respins de serverul dvs. de mail. Imi puteti comunica o alta adresa de mail?
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
V-am transmis mailul cu poze.
Avem deja in casa un aparat cu aerosoli (Laica cu ultrasunete), avem si aparat Salin..uleiuri volatile pentru aromo terapie nu am incercat pana acum dar suntem dispusi sa le utilizam, la indicatiile dumneavoastra.
Tusea este una iritativa.medicii ORL pe care I-am consultat mi-au spus de fiecare data ca vad secretii (undeva intre nas si gat...din ce am inteles eu). Copilul spune ca il 'gadila' ceva in partea superioara a gatului.
Referitor la alimentatie, din punctual nostru de vedere nu face excese intr-o anumita directie.dar promitem sa respectam intru totul indicatiile dumneavoastra in acest sens.
Poate credeti ca exagerez.dar citind sutele de raspunsuri pe care le-ati dat pe acest forum mi s-a conturat clar convingerea ca sunteti singura persoana care va reusi sa gasim o solutie la problema noastra.
Multumesc.
P.S.Am observant ca mesajul meu a fost respins de serverul dvs. de mail. Imi puteti comunica o alta adresa de mail?
![Dr. Flueraru Valeriu](https://cdn.romedic.ro/img/medic-default.png)
adresa este valabila si accesibila...este unica cu care lucrez
secretiile din rinofaringe necesita un regim alimentar fara lapte dulce de vaca, fara paine alba si orice produs patiserie cu drojdie
se exclud citricele, sucurile cu tenta acra, alimentele acre.acide...
aerosoli se fac cu ACC
in camera se foloseste ulei volatil de eucalipt si busuioc
nasul se sufla sau se adpira dupa care se pun picaturi de Colargol...in pozitie culcat pe spate cu capul la marginea patului in asa fel ca picaturile sa ajunga in rinofaringe
secretiile din rinofaringe necesita un regim alimentar fara lapte dulce de vaca, fara paine alba si orice produs patiserie cu drojdie
se exclud citricele, sucurile cu tenta acra, alimentele acre.acide...
aerosoli se fac cu ACC
in camera se foloseste ulei volatil de eucalipt si busuioc
nasul se sufla sau se adpira dupa care se pun picaturi de Colargol...in pozitie culcat pe spate cu capul la marginea patului in asa fel ca picaturile sa ajunga in rinofaringe
Am retransmis mailul (cred ca pozele erau prea mari).
O sa urmam cu strictete indicatiile dumneavoastra.
Multumim!
O sa urmam cu strictete indicatiile dumneavoastra.
Multumim!
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 90tuse nocturna fara secretii, dureri de piept, raguseala
- 3stari de tuse... pana la voma = astm?
- 10tusea in sinuzita?
- 1tuse neproductiva excesiva
- 6gat ciudat, tuse si zgomote din gat sau stomac
- 4de vreo 6 luni tusesc si imi vine sa vomit
- 11Secretii, tuse, dureri in gat.
- 4De ceva vreme incoace, am in permanenta un nod in gat
- 7Siropul de ridiche neagra?
- 5durere in partea stanga
- 4sirop de ridiche la bebe de 10 luni
- 2Tuse, durere in gat
- 1Gadilat in gat, tuse si lacrimat inainte de culcare.
- 3am o durere in piept, pe trahee, apoi simt ca ma ineaca si trebuie sa tusesc
- 4secretii nazale cu sange
- 1Masea putrezita
- 2Tuse, intepaturi usoare in zona pieptului
- 3Probleme respiratorii - tusea este la fel, nu s.a ameliorat deloc
- 0Tuse urâtă până vomit
Mai multe informații despre: Tusea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: