Bronsita asmatiforma
Buna ziua,
Am un baietel de 3 ani si 7 luni, diagnosticat cu bronsita asmtiforma, cu urmatoarea schema de tratament:
Ventolin 100mg - 1 pufx2/zi
Flixotide 50 mg - 2 pufx2/zi
Zyrtec - 10 pic/seara
Singulair 4 mg - 1 comprimat masticabil seara
Are acest tratament de pe 22 decembrie.
Dimineata la trezire tuseste sec pana cand reuseste sa rupa din gat, secretiile sunt albe si curate. Dupa tratament tuseste foarte rar, la cateva ore. Seara iarasi tuseste sec pana la tratament, apoi situatia se amelioreaza, noaptea dupa 3-4 ore de somn, tuseste fara sa se trezeasca.
Situatia nu pare sa se imbunatateasca. mentionez ca pediatra mi-a spus ca nu se aude nimic la plamani.
Ce imi puteti mai puteti recomanda?
Multumesc frumos.
Am un baietel de 3 ani si 7 luni, diagnosticat cu bronsita asmtiforma, cu urmatoarea schema de tratament:
Ventolin 100mg - 1 pufx2/zi
Flixotide 50 mg - 2 pufx2/zi
Zyrtec - 10 pic/seara
Singulair 4 mg - 1 comprimat masticabil seara
Are acest tratament de pe 22 decembrie.
Dimineata la trezire tuseste sec pana cand reuseste sa rupa din gat, secretiile sunt albe si curate. Dupa tratament tuseste foarte rar, la cateva ore. Seara iarasi tuseste sec pana la tratament, apoi situatia se amelioreaza, noaptea dupa 3-4 ore de somn, tuseste fara sa se trezeasca.
Situatia nu pare sa se imbunatateasca. mentionez ca pediatra mi-a spus ca nu se aude nimic la plamani.
Ce imi puteti mai puteti recomanda?
Multumesc frumos.
5 comentarii
Buna ziua.
Sugerez asocierea siropului Eurespal. Multa sanatate!
Sugerez asocierea siropului Eurespal. Multa sanatate!
Niciodata nu se asociaza un bronhodilatator de faza acuta (ventolin) cu unul de fond (montelukast-singulair)!!! Mai este mult pana departe!
Buna ziua,
Sa inteleg ca ventolinul in asociatie cu montelukast, nu este o alegere tocmai fericita, pentru ce diagnostic i s-a pus copilului.
Momentan, copilul mai tuseste, dimineata pana elimina niste secretii galbui din gat, apoi se linisteste; apoi doar "pufneste", nu pot sa denumesc tuse. "Pufneste" seara si in somn de cateva ori(mai ales spre dimineata).
Sa inteleg ca ventolinul in asociatie cu montelukast, nu este o alegere tocmai fericita, pentru ce diagnostic i s-a pus copilului.
Momentan, copilul mai tuseste, dimineata pana elimina niste secretii galbui din gat, apoi se linisteste; apoi doar "pufneste", nu pot sa denumesc tuse. "Pufneste" seara si in somn de cateva ori(mai ales spre dimineata).
Problema copilului d-stra ar trebui analizata de catre un pediatru sau pneumolog pediatru competent; banuiesc ca nu este primul episod de felul acesta.Succes!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Tuse cu secretii, copil de 3 ani
- 6tuse care nu se mai opreste
- 5tuse si raguseala puternica
- 12rosu in gat frecvent
- 3tuse dimineata
- 19Tuse productiva
- 1tuse si raguseala
- 7tusa rea si continua sper de la raceala
- 4alergie sau astm?
- 7am o tuse de un an si jumatate de care nu mai scap
- 5Momente de sufocare