Tulburări de memorie

21-01-2021
Brasov1936
Nu este medic/terapeut
Brasov1936
Bună Seara! De câțiva ani am o problema cu memoria de scurta durata, uit când ma gândesc la ceva și după câteva secunde îmi vine ideea înapoi în minte, uit unele cuvinte, actori pe care nu le uitam înainte, și nu ma pot concentra, am impresia ca sunt obosit tot timpul și am o senzație de amețeală. Cu memoria de lunga durata nu am treaba, dar am impresia ca gândesc foarte greu. Totuși am reușit sa termin o școală, sa îmi clădesc un viitor, sa îmi cumpăr lucrurile existențiale pentru o familie. Am 27 de ani, cred ca sufăr de anxietate de când sunt mic, am emoții când cunosc persoane noi, ma simt în largul meu doar cu prietenii apropiați și familia, îmi era teama sa prezint un proiect sau sa se uite lumea la mine, pur și simplu ma apucau transpirațiile și voiam sa dispar din zona aia de inconfort. Am fost la neurolog, mi-a semnalat ca nu sunt probleme, dar mi-a zis ca îmi tremura mainile și asta era doar de la emoții. Viata mea 3 destul de sedentara, nu țin vrun regim, nu fac sport, am impresia ca obosesc destul de repede, nu beau apa prea multa. Încotro sa ma îndrept? Îmi puteți spune niște analize pe care sa le fac? Cum se poate rezolva problema asta cu memoria, care e destul de deranjanta
6 comentarii
1
21-01-2021, ora 17:51
Brasov1936
Nu este medic/terapeut
Brasov1936
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
2
21-01-2021, ora 18:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Incercati niste Lecitina.
Daca nu merge, adresati-va unui psiholog si unui psihiatru. Anxietatea e o afectiune care poate fi insotita de tulburari de memorie. Faceti orientativ un Test de anxietate pe net.
1
22-01-2021, ora 07:19
360
Nu este medic/terapeut
360
legat de memorie. daca ai probleme cu memoria asta e pt ca pe masura ce in inaintam in varsta memoria ne lasa. solutia este sa antrenezi memoria. fa exercitii de memorare texte din carti sau poezii. fa exercitii de calcule matematice din memorie. joaca sah.

in plus incearca sa consumi peste care are omega3.

emotiile nu sunt o problema decat daca intervin in viata ta de zi cu zi, astfel ca nu poti sa lucrezi sau sa interactionezi social. daca ai astfel de probleme, abia atunci apelezi la un psiholog sau psihiatru. nu te lua dupa testele de pe net, decat daca sunt teste facute pe site-uri acreditate, gen mayoclinic.
2
22-01-2021, ora 18:02
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Creierul functioneaza dupa principiul ”Use it or lose it” adica foloseste-l sau il pierzi. Nestimulat, creierul incepe sa-si piarda din functii si respectiv din performante.

Sigur ca anxietatea joaca un rol important in aceasta poveste, pentru ca evitarea este cel mai simplu mod de a scapa de o situatie neplacuta. Insa daca tot eviti, daca tot fugi de probleme si stai inchis in casa se intampla ceea ce scriam anterior,

Solutia este iesirea din aceasta poveste: activitati, de toate felurile, expunere etc. Daca nu reusesti colaboreaza cu un psihoterapeut cu experienta
1
23-01-2021, ora 17:18
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Bună ziua,
Din relatarea dvs. deduc că aveți un temprament mai sensibil și că vă confruntați cu o stare de anxietate cronică. Vă faceți griji cu ușurință cu privire la diferite aspectele medicale și, mai ales, în raport cu anumite situații sociale.
Totodată, depresia este caracterizată de inactivitate şi retragere. De exemplu, multe persoane care se simt deprimate relatează că îşi petrec timpul efectuând comportamente pasive, nerecompensatorii, de exemplu, că se uită la televizor, stau în pat, ruminează asupra unor probleme, li se plâng apropiţilor. Asemenea persoane îşi petrec mai puţin timp în activităţi stimulative şi recompensante, cum ar fi interacţiunile sociale pozitive, activitate fizică, recreere, învăţare sau muncă eficientă/productivă.

Pentru tratarea acestor simptome și pentru îmbunătățirea calității vieții, vă recomand ședințele de psihoterapie la cabinet sau online. În cadrul programului psihoterapeutic veți învăța și aplica:
- exerciții pentru îmbunătățirea capacității de concentrare;
- exersarea abilitaților sociale, comunicare cu asertivitate și comportament mai spontan, dobândirea sentimentului de încredere în sine, gestionarea și reducerea emoțiilor de timiditate;
- planificarea eficientă a timpului și implicarea într-un proiect personal care să vă confere emoții pozitive și să vă tină mintea preocupată cu activități concrete, nu cu ruminații sau îngrijorări dezadaptative.
0
25-01-2021, ora 09:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
În primul rând ai nevoie de un diagnostic sigur(pentru că nu-i suficient ce crezi tu, diagnosticul se pune de către un specialist) pentru a ști de la ce vin tulburările de memorie. Caută un psihoterapeut care să aibă și competențe pe psihologie clinică, ca sa știi de la început unde trebuie acționat.
Dacă e o tulburare anxios-depresivă, poate aduce lipsa de concentrare și-atunci pierzi din vedere ce dorești pe moment, pentru că-ți fuge gândul la altceva.
Problema emoțională se poate rezolva tot cu ajutorul psihoterapeutului, după ce depistezi cauza care o creează, pentru că în spatele fiecărui comportament se află o cauză ce odată depistată poți acționa pentru diminuarea ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul