Tulburare psihica, probleme cu memoria de scurta durata, momentele in care creierul parca e gol
Buna Ziua ! Din 2015 mintea mea a inceput sa se degradeze, am observat atunci ca am probleme cu memoria de scurta durata, practic nu mai reuseam sa retin numele unei persoane sau daca ma gandeam la ceva si schimbam ideea, uitam la ce m-am gandit inainte. Dupa ceva timp am inceput sa simt o apasare in creier, care se intampla saptamanal, ca si cum creierul ar fi gol. Mai am momente cand sunt trist si suparat si imi e frica sa nu patesc ceva, dar sunt trist din cauza acestui aspect. Cand vorbesc cu o persoana in momentele in care creierul parca e gol simt ca nu ma aflu in subiect.
Memoria de lunga durata imi merge perfect, imi aduc aminte episoade de la 2-3-5 ani.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat ! Ce ar putea declansa aceste simptome?
Memoria de lunga durata imi merge perfect, imi aduc aminte episoade de la 2-3-5 ani.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat ! Ce ar putea declansa aceste simptome?
13 comentarii
Buna ziua
Ce vârstă aveți ?
Ar trebui făcute niște investigării CT /RMN
consult psihiatric, evaluare psihologică
consult neurologic
Ce vârstă aveți ?
Ar trebui făcute niște investigării CT /RMN
consult psihiatric, evaluare psihologică
consult neurologic
25 de ani am. Ce părere aveti despre aceste simptome?
Încearcă să faci investigații așa cum ți-a spus dl.doctor.
Nu spui dacă s-a întâmplat ceva în 2015, dacă ai avut vreun accident, vreo lovitură la cap, care să-ți fi produs un AVC.
Îți amintești dacă ai avut și alte simptome atunci? Nu se putea să ai probleme de memorie dintr-o dată.
Mergi urgent pentru investigații pentru că la vârsta ta nu-i în ordine ce se întâmplă, și cu cât mergi mai repede cu atât mai bine.
Nu spui dacă s-a întâmplat ceva în 2015, dacă ai avut vreun accident, vreo lovitură la cap, care să-ți fi produs un AVC.
Îți amintești dacă ai avut și alte simptome atunci? Nu se putea să ai probleme de memorie dintr-o dată.
Mergi urgent pentru investigații pentru că la vârsta ta nu-i în ordine ce se întâmplă, și cu cât mergi mai repede cu atât mai bine.
Eu sunt o persoana mai retrasa, asa am fost mereu. In general ma afecteaza o gramada de lucruri. Daca cineva mi-a zis ceva ce nu mi-a convenit, ma gandesc zile intregi. Imi era frica sa nu ma fac de ras.
Am in cap toate momentele mai nasoale din viata sau care le-am considerat eu mai urate.
Am facut analize de sange, dar au fost foarte bune.
In 2016 am fost la psiholog dar atunci mi-a zis ca sunt o persoana mai emotiva, ca sunt o persoana care are nevoie de afectivitate desi eu i-am zis despre aceste probleme de memorie.
In 2015 am observat aceasta problema , dar am zis ca e de la sesiune, ca invat noaptea.
Dar de atunci s-a agravat si nu inteleg ce pot sa fac.
Am in cap toate momentele mai nasoale din viata sau care le-am considerat eu mai urate.
Am facut analize de sange, dar au fost foarte bune.
In 2016 am fost la psiholog dar atunci mi-a zis ca sunt o persoana mai emotiva, ca sunt o persoana care are nevoie de afectivitate desi eu i-am zis despre aceste probleme de memorie.
In 2015 am observat aceasta problema , dar am zis ca e de la sesiune, ca invat noaptea.
Dar de atunci s-a agravat si nu inteleg ce pot sa fac.
Părerea mea este că ar trebui sa mergeți să vă vadă un.mefic și cel de familie deoarece el va indruma unde sa mergeti.
Multumesc, o sa ma duc, dar vroiam sa stiu in mare cam ce credeti dumneavoastra ! Multumesc mult
Un diagnostic sigur se pune numai în urma unor investigații. Nu te ajută doar o simplă părere.
Multumesc de raspuns. Acest raspuns il primeam de la oricine, am crezut ca rolul acestui forum e de a ajuta oamenii. Vroiam doar să stiu dacă din experienta dumneavoastra ati mai intalnit aceste simptome si care ar fi cauza?
Buna ziua
Cauzele pot fi multiple
Depresie
Anxietate
Accident vascular ischemic tranzitor
Neuro sifilis
HIV
Dementa cu debut precoce
Epilepsia asimptomatică
Cauzele pot fi multiple
Depresie
Anxietate
Accident vascular ischemic tranzitor
Neuro sifilis
HIV
Dementa cu debut precoce
Epilepsia asimptomatică
Eu m-am ferit să-ți spun o tulburare anume, pentru că din experiența de cabinet știu că oamenii caută pe internet după un anumit diagnostic și cum sunt simptome prezente în cadrul mai multor tulburări, mai mult intră în panică. De aceea diagnosticul se pune în cabinet pentru că ai și alte mijloace de verificare decât relatarea unor simptome de către pacient. Pot fi anumite simptome, dar nu suficiente pentru a se pune diagnostic pentru o tulburare și-atunci se verifică în profunzime, pentru că simptomele pot fi declanșate de altceva.
Ai văzut câte cauze ți-a prezentat dl. doctor. Te ajută? Tot în cabinet psihologul clinician sau psihiatrul îți pot pune un diagnostic sigur.
Ai văzut câte cauze ți-a prezentat dl. doctor. Te ajută? Tot în cabinet psihologul clinician sau psihiatrul îți pot pune un diagnostic sigur.
Bun, eu zic ca e ereditar, bunica mea suferă cu nervii si s-a transmis si mai departe inclusiv tatălui meu. Eu cred ca e vorba de o depresie pentru ca sunt trist si supărat. Nu cred ca e vorba despre o demență precoce, , în speță boala alzheimer, , , nu uit unde am pus farfuria, Cum ma cheamă sau activitățile mele zilnice. Nu retin numele din prima desi inainte o faceam sau ma gandesc la o idee si o uit după care îmi apare iar in minte. Multumesc pentru amabilitate si pentru ajutor !!
Mentionez ca am dat examene psihologice si le am trecut cu brio. Am terminat facultatea cu 9.66 ( la stat ). Eu consider că e ceva ereditar, practic si bunica mea suferă de depresie si tatăl meu a avut ceva asemănător.
Cu atat mai mult daca ai boli psihice in familie, va trebui sa mergi si tu la psihiatru. Mostenesti terenul fertil pentru a dezvolta bolile familiei, dar nu e si obligatoriu sa se intample asta. La ce te ajuta sa ne dam noi aici cu parerea, cand mai realist este sa cauti cu adevarat ajutor, intr-un cabinet? Tu chiar crezi ca simptome identice sau asemanatoare corespund acelorasi boli? Asa cum ti-a enumerat dl dr mai sus, pot fi o multime de boli. Fiecare om e unic si poate dezvolta propriul tipar psihic. Simptomele enumerate de tine se intalnesc in mai multe patologii. Nu asa se pune un diagnostic, petru ca nu te ajuta. Tu nu iti doresti sa stii cu adevarat ce probleme i si de ce? Dar mai ales, sa le si rezolvi? Noi chiar daca am mai intalnit simptomele prezentate de tine (si sigur le-am intalnit), nu inseamna ca te putem ajuta mai mult de atat, cu o recomandare.
Curaj, o vizita la psihiatru nu e ceva wow!
Sanatate!
Curaj, o vizita la psihiatru nu e ceva wow!
Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Pierderi de memorie
- 0Pierderi de memorie la 27 de ani
- 1Tulburări de memorie şi concetrare
- 3Memorie slaba, despre
- 4Pierderi de memorie
- 2Nu stiu unde sa merg ca sa rezolv problema cu incapacitatea de a reține lucruri
- 3Idee uitata cand ma gandesc dintr-o data la alta idee
- 2Am pierdere de memorie de ceva timp și... ..simt ca port ghinion oamenilor..
- 0Prezint tulburari de atentie, in special de memorie uneori, oxigenare slaba a creierului
- 0Despre batrani. Afectarea memoriei pe termen scurt
- 6Tulburări de memorie
- 1Probleme cu memoria sau depresie?
- 5Memorie slaba, raționament slab,
- 5Pierzi din memorie daca consumi carne??
- 7Nu retin nimic
Mai multe informații despre: afectarea memoriei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: