Sunt bolnav psihic? Sau ce am? | Forumul Medical ROmedic

Sunt bolnav psihic? Sau ce am?

16-07-2016
Cristian22
Nu este medic/terapeut
Cristian22
Salut! Am o problema pe care mi-e greu sa o spun.
Sa incep cu inceputul. Am 19 ani si in ultima vreme ma confrunt cu niste stari pe care nu credeam ca eu le-as putea avea vreodata. Cred ca totul a inceput acum un an cand m-am confruntat cu acneea si eram tot timpul demoralizat si aveam niste stari foarte triste, urate, parca nu aveam chef de nimic. Am trecut peste, am facut tratament pt acnee, mi-au trecut. Insa, de atunci aveam asa cam o data pe saptamana cate o stare din asta asa de panica, de frica, de tristete nici nu stiu cum sa o descriu. Acum, mai ales in ultimele saptamani, am fost mai stresat, am avut bacalaureatul si asa. Starile alea urate mi s-au agravat rau de tot, le am tot timpul, ma simt tot timpul bolnav, obosit, fara nici un chef de viata. In fiecare dimineata ma trezesc si incepe sa ma doara burta, seara mai ales ma ia cate un atac din acela urat de tristete, tot ce ma inconjoara ma enerveaza, orice sunet, orice gest, mi se taie orice pofta de mancare sau de viata. Mananc putin, nu am pofta, am slabit, nu stiu ce se intampla cu mine. Am fost la medic pt durerile de burta, a spus ca e de la emotii pt bac, dar a trecut bacul, l-am luat, si emotiile si stresul acela tot a ramas. Simt o frica si o panica constanta. Mi-e frica sa ies cu prietenii afara, nu vreau sa ma duc la facultate, in vacante, din cauza fricii ca ma simt rau si imi pierde cheful de toate, mi-e frica de viitorul meu, pt ca datorita acestori stari imi stric viata. Ce sa ma fac? Ce am? La ce fel de doctor ar trebui sa apelez?. Analize la sange mi-am mai facut si sunt ok, mentionez ca de cand ma stiut am fost foarte emotiv si timid.
Ajutati-ma va rog si spuneti-mi ce ar trebui sa fac? Refuz sa cred ca la 19 ani ar trebui sa am starile astea pe care le am, inainte cu 2-3 ani era un copil energic cu chef excesiv de viata si fericit tot timpul, acum parca mi-am pierdut orice rost. Nu mai stiu ce e aia sa te simti bine si fericit, simt tristete si frica fara nici un motiv, sunt niste stari de nedescris.
Ce se intampla? Sunt foarte speriat nu vreau sa imi dezamagesc parintii si pe mine in primul rand.
5 comentarii
1
16-07-2016, ora 13:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu trimitere de la medicul de familie, la psihiatru pentru tratament si cu plata, 50-100 lei la psiholog pentru psihoterapie.
Faceti test Depresie si Test Anxietate pe net orientativ.
Unii au de la 7 ani probleme. Stati linistit.

Astea sunt nevroze: trebuie acceptate, le aveti deja. Si sa va ingrijiti de dv., sa va tratati ca sa reincepeti sa va simtiti bine si sa scapati de aceste stari.

Va dezamagiti parintii cand faceti ceva rau, nu cand va imbolnaviti. Cand va imbolnaviti ei trebuie sa va fie alaturi si sa va ajute. Moral si material.
0
16-07-2016, ora 17:27
Cristian22
Nu este medic/terapeut
Cristian22
Deci e psihica treaba, multumesc, am sa apelez la medic atunci. Prin dezamagire ma refeream la faptul ca ar trebui sa fiu puternic si sa trec peste starile astea singur fara interventia doctorilor, la inceput mi se pare ceva foarte ciudat sa ajungi la psiholog/psihiatru; mi-am schimbat total parerea. Multumesc pt raspuns !
0
16-07-2016, ora 19:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ati avea o migrena puternica 4 zile, ati lua un analgezic sau ati infrunta-o singur ?

Intrati pe topicul cu Bianca de pe Psihice. Ea a tinut acolo ca un jurnal de la simptome la prima zi de tratament, a doua zi de tratament, vedeti cu exactitate cum si-a revenit cu tratamentul.

E vorba de o nevroza. Trebuie sa va ingrijiti, psihiatru, psiholog.
2
16-07-2016, ora 22:50
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
da Cristian, cu cat mai repede tratezi, cu atat mai bine iti va fi pe termen lung. Fii linistit in privinta unor efecte adverse pt ca toate medicamentel au, dar ceea ce tu incerci sa rezolvi singur, prin o asa-zisa forta proprie, adica sa fii "puternic", nu prea se poate. Multi se dau cocosi ca ei au reusit singuri sa isi depaseasca starile, dr nu isi dau seama ca au ramas cauzele netratate. Si evident, la o vreme, simptomele revin mai puternice chiar.Psihoterapia combinata cu medicamentele te vor ajuta. Dupa cum probabil ai mai observat si aici pe forum, nu esti singurul cu astfel de manifestari si care se pot trata.
Incredere si sanatate iti doresc!
1
16-07-2016, ora 23:20
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, aprob in totalitate cu ce a zis doamna psiholog mai sus, fa asa si va fi foarte bine, nu pierde timpul ca se poate agrava totul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul