Suport grup schizofrenie
Buna seara. Am 30 de ani si de 5 ani sufar de schizofrenie paranoida. Am fost si internata in spital. Urmez un tratament. Inca mai am episoade, cand si cand. Nu gasesc un loc de munca si nu am certificat de handicap. Exista oportunitati de munca pentru cei bolnavi de schizofrenie paranoida? S-a angajat cineva cu acest diagnostic? Aceasta a fost prima intrebare. A doua intrebare ar fi daca doreste cineva sa facem un grup suport dedicat acestei probleme. Cu cat mai multi, cu atat mai bine! Mersi!
18 comentarii
Luați legătura cu un medic de medicina muncii care vă poate da o informație sigură.
De regula la angajare iti cer adeverința de la medicul de familie cum ca nu suferi de boli neuropshice sau vizita medicală la medicina muncii unde dai cu subsemnatul ca nu suferi de boli psihice si nu te afli sub tratament.Daca nu figurezi la medicul de familie cu boala si iti eliberează adeverința..da, te poti angaja.Eu m am angajat spre exemplu.Nu sunt pensionară.Dar eu nu mai am simptome sub tratament..am tulburare psihotica sau tulburare schizo afectivă dupa cum m au diagnosticat doi medici diferiți.Asta din punct de vedere legal.Acum dacă poți munci tu trebuie sa stii cel mai bine dacă te poti concentra, dacă simptomele pe care inca le mai ai iti permit sa muncești.Multa sanatate!
Buna ziua. Rispen de 4 mg, Duloxetina de 30 mg si Romparkin de 2 mg.
Si eu tot rispen iau 3 mg.By the way suntem de aceeasi varsta:d
si simptome pozitive mai aveti sub aceste tratamente?
Buna.
Mama mea are diagnosticul de shizofrenie paranoida
.Sufera de aceasta boala cam de 13 ani(cam asa).
O perioada ne-am chinuit mult cu ea, pana cand i s-a gasit schema de tratament care i se potrivea, iar dupa ce a inceput tratamentul o perioada buna de timp nu am mai avut probleme cu ea.
Acum, cam de 2 ani incepe sa revina boala din ce in ce in mai des.Isi revina o perioada(gen 1-2 luni, dupa iar reapare boala).
Varsta ei este de 58 ani.
Mai sunt persoane pe aici cu aceasta situatie?
Mama mea are diagnosticul de shizofrenie paranoida
.Sufera de aceasta boala cam de 13 ani(cam asa).
O perioada ne-am chinuit mult cu ea, pana cand i s-a gasit schema de tratament care i se potrivea, iar dupa ce a inceput tratamentul o perioada buna de timp nu am mai avut probleme cu ea.
Acum, cam de 2 ani incepe sa revina boala din ce in ce in mai des.Isi revina o perioada(gen 1-2 luni, dupa iar reapare boala).
Varsta ei este de 58 ani.
Mai sunt persoane pe aici cu aceasta situatie?
Da, si eu sunt în aceeași situație, o perioadă mai bine, alta mai rău. Așa e boala asta, cu suișuri si coborâșuri.
Mergeți la medic sa-i schimbe tratamentul ca sa se stabilizeze, daca nu, acceptați situația așa cum e. S-ar putea sa se amelioreze în timp, sau din contra, să se agraveze. Dar cel mai bine e sa discutați cu medicul curant si el va decide ce să facă.
Multă sănătate! :)
Mergeți la medic sa-i schimbe tratamentul ca sa se stabilizeze, daca nu, acceptați situația așa cum e. S-ar putea sa se amelioreze în timp, sau din contra, să se agraveze. Dar cel mai bine e sa discutați cu medicul curant si el va decide ce să facă.
Multă sănătate! :)
Maine o va interna si vom vedea pe parcurs cum va fi.
Eu sper sa isi revina, cu toate ca uneori este foarte lucida, iar alteori se agita foarte tare si devine nervoasa si asta fara nici-un motiv.
Nu vreau sa mai traiasca ce a trecut in trecut din pricina bolii.
Multumesc de parere.Sanatate si dumneavoastra!!
Eu sper sa isi revina, cu toate ca uneori este foarte lucida, iar alteori se agita foarte tare si devine nervoasa si asta fara nici-un motiv.
Nu vreau sa mai traiasca ce a trecut in trecut din pricina bolii.
Multumesc de parere.Sanatate si dumneavoastra!!
Foarte bine. Internarea îi va face bine. Multă sănătate!
:)
:)
Buna ziua,
Sunt si eu bolnav de aceasi boala. Am facut timp de 3 ani tratament cu xeplion (injectabil) si acum fac cu trevicta(tot injectabil). Nu am mai avut nici o problema deocamdata, de cand fac acest tratament.
Cat despre angajare, se poate gasi un loc de munca cu boala asta, din experienta mea, dar este foarte greu. Cei mai multi angajatori cer adeverinta de la medicul de familie, pe care apare boala si se se feresc.
Daca sunteti din Bucuresti, exista o fundatie, Estuar, unde se pot inscrie cei cu boli mintale si se fac tot felul de consilieri psihologice si grupuri cu diferite activitati
Sunt si eu bolnav de aceasi boala. Am facut timp de 3 ani tratament cu xeplion (injectabil) si acum fac cu trevicta(tot injectabil). Nu am mai avut nici o problema deocamdata, de cand fac acest tratament.
Cat despre angajare, se poate gasi un loc de munca cu boala asta, din experienta mea, dar este foarte greu. Cei mai multi angajatori cer adeverinta de la medicul de familie, pe care apare boala si se se feresc.
Daca sunteti din Bucuresti, exista o fundatie, Estuar, unde se pot inscrie cei cu boli mintale si se fac tot felul de consilieri psihologice si grupuri cu diferite activitati
s-a intamplat ceva cu grupul de suport? sunt interesat de el
Forum foarte activ pentru schizofrenie :
---------------*
Însă e în limba engleza.Puteti traduce pagina în romana cu google translate ca să vedeți ce zic utilizatorii.
Si site-ul e foarte bun pentru suport& documentare despre aceasta boala chinuitoare
-----------*
(*modificat de admin)
---------------*
Însă e în limba engleza.Puteti traduce pagina în romana cu google translate ca să vedeți ce zic utilizatorii.
Si site-ul e foarte bun pentru suport& documentare despre aceasta boala chinuitoare
-----------*
(*modificat de admin)
Da, am dat Între timp de forumul schizophrenia.com și asa este. E activ. Dar din cauza ca sunt oameni din toată lumea. Ori privind din această perspectiva sunt puțini.
A fost interesant de realizat că diferite tari acorda suport diferit, atât financiar cât și terapeuți.
Din punctul asta suntem codași, dar nu țin minte sa fie cineva din America de Sud sau Africa.
A fost interesant de realizat că diferite tari acorda suport diferit, atât financiar cât și terapeuți.
Din punctul asta suntem codași, dar nu țin minte sa fie cineva din America de Sud sau Africa.
Buna ziua! sunt noua pe grup, nu am schizofrenie insa am un prieten drag care se confrunta cu afectiunea asta. M-am inscris pe grup ca sa aflu de la dv cum sa-l ajut, cum sa-i recunosc simptomele cand urmeaza criza. De curand am aflat o informatie care sper sa va foloseasca si dv.-------*
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Bună ziua. Sunt fratele unui pacient diagnosticat cu schizofrenie și am multe întrebări dar nu știu cui să le adresez și dacă îmi va răspunde cineva. În primul rând aș vrea să știu cum să facem atunci când fratele meu refuză să ia tratamentul. Mi-ar fi foarte folositor să pot să vorbesc cu aparținători ai pacienților cu schizofrenie, care se confruntă cu același gen de probleme. Mulțumesc
@Martinez
L-ați convins pe fratele dvs să-și ia tratamentul? Daca da, puteți să scrieți aici pe forum prin ce metoda?
L-ați convins pe fratele dvs să-și ia tratamentul? Daca da, puteți să scrieți aici pe forum prin ce metoda?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ce trebuie sa stim despre tulburarea pshihotica reziduala?
- 60De mai mulţi ani mă tratez pentru tulburare schizoidă
- 81Diagnosticul pentru fiica mea este schizofrenie paranoida
- 8schizofrenie - recomandare un camin/spital
- 0depresie sau schizofrenie
- 0Schizofrenie
- 2Daca doctorul ti-a dat 90% ca ai schizofrenie cum ai mai putea scapa
- 1Diagnostic pus gresit (modificat)
- 4Schizofrenie - ce se intampla daca voi mai avea vreun episod?
- 5Schizofrenie paranoida cronica sau depresie majora
- 9Recomandare medic psihiatru bun cu experiență în tratarea schizofreniei cronice
- 14Mi-am autoprovocat schizofrenie de la supradoza de Spirulina?
- 1Cum beneficiez de pensie de gradul III?
- 7Intrebari si Raspunsuri Pt Cei cu Boli Psihice Diagnosticate:Schizofrenie, Bipolar, Depresie
- 6Nu mai am aproape nicio bucurie
- 16Pt persoanele Letargice cu schizo (am noutati)
- 3Dubla identitate este scheizofrenia, si la nivel de nervi ce reprezinta?
Mai multe informații despre: Schizofrenia schizofrenia paranoida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: