Suport grup schizofrenie

26-04-2021
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Buna seara. Am 30 de ani si de 5 ani sufar de schizofrenie paranoida. Am fost si internata in spital. Urmez un tratament. Inca mai am episoade, cand si cand. Nu gasesc un loc de munca si nu am certificat de handicap. Exista oportunitati de munca pentru cei bolnavi de schizofrenie paranoida? S-a angajat cineva cu acest diagnostic? Aceasta a fost prima intrebare. A doua intrebare ar fi daca doreste cineva sa facem un grup suport dedicat acestei probleme. Cu cat mai multi, cu atat mai bine! Mersi!
18 comentarii
1
27-04-2021, ora 07:59
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Luați legătura cu un medic de medicina muncii care vă poate da o informație sigură.
1
27-04-2021, ora 11:31
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
De regula la angajare iti cer adeverința de la medicul de familie cum ca nu suferi de boli neuropshice sau vizita medicală la medicina muncii unde dai cu subsemnatul ca nu suferi de boli psihice si nu te afli sub tratament.Daca nu figurezi la medicul de familie cu boala si iti eliberează adeverința..da, te poti angaja.Eu m am angajat spre exemplu.Nu sunt pensionară.Dar eu nu mai am simptome sub tratament..am tulburare psihotica sau tulburare schizo afectivă dupa cum m au diagnosticat doi medici diferiți.Asta din punct de vedere legal.Acum dacă poți munci tu trebuie sa stii cel mai bine dacă te poti concentra, dacă simptomele pe care inca le mai ai iti permit sa muncești.Multa sanatate!
2
27-04-2021, ora 11:40
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Ce tratament urmezi?
2
27-04-2021, ora 17:10
Georgi91
Nu este medic/terapeut
Georgi91
Buna ziua. Rispen de 4 mg, Duloxetina de 30 mg si Romparkin de 2 mg.
1
27-04-2021, ora 18:15
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Si eu tot rispen iau 3 mg.By the way suntem de aceeasi varsta:d
1
28-04-2021, ora 18:28
napoleon bonaparte
Nu este medic/terapeut
napoleon bonaparte
si simptome pozitive mai aveti sub aceste tratamente?
1
30-04-2021, ora 22:17
Elena Delia
Nu este medic/terapeut
Elena Delia
Buna.
Mama mea are diagnosticul de shizofrenie paranoida
.Sufera de aceasta boala cam de 13 ani(cam asa).
O perioada ne-am chinuit mult cu ea, pana cand i s-a gasit schema de tratament care i se potrivea, iar dupa ce a inceput tratamentul o perioada buna de timp nu am mai avut probleme cu ea.
Acum, cam de 2 ani incepe sa revina boala din ce in ce in mai des.Isi revina o perioada(gen 1-2 luni, dupa iar reapare boala).
Varsta ei este de 58 ani.
Mai sunt persoane pe aici cu aceasta situatie?
0
30-04-2021, ora 22:27
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Da, si eu sunt în aceeași situație, o perioadă mai bine, alta mai rău. Așa e boala asta, cu suișuri si coborâșuri.
Mergeți la medic sa-i schimbe tratamentul ca sa se stabilizeze, daca nu, acceptați situația așa cum e. S-ar putea sa se amelioreze în timp, sau din contra, să se agraveze. Dar cel mai bine e sa discutați cu medicul curant si el va decide ce să facă.
Multă sănătate! :)
1
03-05-2021, ora 22:05
Elena Delia
Nu este medic/terapeut
Elena Delia
Maine o va interna si vom vedea pe parcurs cum va fi.
Eu sper sa isi revina, cu toate ca uneori este foarte lucida, iar alteori se agita foarte tare si devine nervoasa si asta fara nici-un motiv.
Nu vreau sa mai traiasca ce a trecut in trecut din pricina bolii.
Multumesc de parere.Sanatate si dumneavoastra!!
1
04-05-2021, ora 13:38
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Foarte bine. Internarea îi va face bine. Multă sănătate!
:)
1
19-06-2021, ora 11:46
SunnyD1
Nu este medic/terapeut
SunnyD1
Si pe mine mar interesa un grup de suport...
1
27-08-2021, ora 16:25
DragOOne
Nu este medic/terapeut
DragOOne
Buna ziua,

Sunt si eu bolnav de aceasi boala. Am facut timp de 3 ani tratament cu xeplion (injectabil) si acum fac cu trevicta(tot injectabil). Nu am mai avut nici o problema deocamdata, de cand fac acest tratament.

Cat despre angajare, se poate gasi un loc de munca cu boala asta, din experienta mea, dar este foarte greu. Cei mai multi angajatori cer adeverinta de la medicul de familie, pe care apare boala si se se feresc.

Daca sunteti din Bucuresti, exista o fundatie, Estuar, unde se pot inscrie cei cu boli mintale si se fac tot felul de consilieri psihologice si grupuri cu diferite activitati
1
10-06-2023, ora 10:12
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
s-a intamplat ceva cu grupul de suport? sunt interesat de el
1
10-07-2023, ora 11:39
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Forum foarte activ pentru schizofrenie :

---------------*

Însă e în limba engleza.Puteti traduce pagina în romana cu google translate ca să vedeți ce zic utilizatorii.

Si site-ul e foarte bun pentru suport& documentare despre aceasta boala chinuitoare

-----------*

(*modificat de admin)
1
24-07-2023, ora 14:58
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
Da, am dat Între timp de forumul schizophrenia.com și asa este. E activ. Dar din cauza ca sunt oameni din toată lumea. Ori privind din această perspectiva sunt puțini.
A fost interesant de realizat că diferite tari acorda suport diferit, atât financiar cât și terapeuți.
Din punctul asta suntem codași, dar nu țin minte sa fie cineva din America de Sud sau Africa.
0
24-04-2024, ora 15:36
gal
Nu este medic/terapeut
gal
Buna ziua! sunt noua pe grup, nu am schizofrenie insa am un prieten drag care se confrunta cu afectiunea asta. M-am inscris pe grup ca sa aflu de la dv cum sa-l ajut, cum sa-i recunosc simptomele cand urmeaza criza. De curand am aflat o informatie care sper sa va foloseasca si dv.-------*

(*modificat de admin)
0
23-08-2024, ora 08:46
Martinez
Nu este medic/terapeut
Martinez
Bună ziua. Sunt fratele unui pacient diagnosticat cu schizofrenie și am multe întrebări dar nu știu cui să le adresez și dacă îmi va răspunde cineva. În primul rând aș vrea să știu cum să facem atunci când fratele meu refuză să ia tratamentul. Mi-ar fi foarte folositor să pot să vorbesc cu aparținători ai pacienților cu schizofrenie, care se confruntă cu același gen de probleme. Mulțumesc
0
09-09-2024, ora 16:58
Identity
Nu este medic/terapeut
Identity
@Martinez

L-ați convins pe fratele dvs să-și ia tratamentul? Daca da, puteți să scrieți aici pe forum prin ce metoda?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •