Tulburare respiratorie?

19-04-2021
Lolu
Nu este medic/terapeut
Lolu
Buna ziua! De cateva zile am o problema pe care eu o numesc mare... simt asa ca o suflare in mine care ma obliga sa respir de mai sus sa zic asa, nu ma lasa sa duc expiratia pana la capat, iar daca o fac apar senzatii urate, neurologice, valuri pana in cap de rau, amortire, slabiciuni la cap, la corp mai ales... valurile se amelioreaza dupa ce stau si respir de mai multe ori adanc.. acum am fost la medicul de fam, m a trimis la analize, maine urmeaza sa mi fac analizele.. pana atunci daca puteti sa mi dati o idee despre ce ar putea fi. acum de cand iau magneziu, de cateva zile s a mai linistit putin treaba, in sensul ca acele valuri nu mai sunt asa puternice, sunt un fel de valuri amortite, respiratia o pot lasa un pic mai jos dar seara, seara trebuie s o ridic iarasi ca simt umflat in mine, si ma simt naspa, nu pot dormi, ca ma trezesc acele tresariri, abia daca pot dormi 1 ora... mentionez ca acele suflari, umflaturi imi scad si pulsul... in sezut pana pe la 50, iar culcat se duce si in 44-45... acum dimineata nu am mai avut acea umflatura in mine, si am avut 65 pulsul... cel mai tare se manifesta seara... un fel de virus as zice care uneori da senzatia in gat de raguseala... mentionez ca dupa magneziu simt o oarecare linistire pe moment, vreo 1 ora si dupa reapar.. covid am fost testat negativ, la plamani ascultat nimic, la inima nimic in neregula... mi s a spus doar de o aerofagie a matelor atat.. si kebene pt asta, ca am si eructatii.. oricum imi da foarte multe batai de cap ca nu stiu de la ce e aceasta suflare, umflare in mine... care are si efectul de scadere a pulsului... si senzatia de aer putin, aproape lipsa de aer as zice desi oxigenul e peste 96, 98 chiar de multe ori. sunt disperat, nu mai dorm noptile, am impresia ca o sa mor, sau o sa explodeze asta in mine, maine ma duc la analize dar pana atunci poate puteti sa mi dati niste sfaturi.. multumesc!!!
5 comentarii
1
19-04-2021, ora 10:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Omul trebuie sa respire cu DIAFRAGMA
daca in burta este deezastru, Balonari, grasimi, dureri.. Diafragma nu poate sa coboare complet..si asta blocheaza respiratia
sub Diafragma..se afla Plexul Solar.. un conglomerat de nervi.. care da acele senzatii neurologice
Investiagtiile se incep de la Gastrologie..si se schimba radical stilul Alimentar
0
19-04-2021, ora 12:57
Lolu
Nu este medic/terapeut
Lolu
Va multumesc pt raspuns!! O sa ma programez si la gastrologie! Mentionez pana atunci ca si azi dimineata acum am simtit ceva in genul ca n-am aer, umflat, am mancat iaurt, paine prajita, parizer si ton azi. Iaurt care azi nu am mai simtit calmari insa am luat Kebene plus ( mi a zis doctorita de fam sa iau pt aerofagie parca, am luat si zilele trecute dar nu mi s a parut ca am simtit cine stie ce ameliorari) insa azi am simtit o linistire si parca incepea sa am aer mai bine.. dupa acel kebene... domnule doctor vreau sa va intreb, magneziu e bine daca iau? Efervescent. sau de la ala ma umflu sau nu stiu... ieri am luat 2 efervescente 250mg dim si 250 mg seara.. am simtit o ameliorare de moment dupa cum am zis, dar dupa ceva timp am simtit acele umflari de care am zis.. si valuri din spate, senzatii neurologice... sau face acid si sa iau magneziu pastile? Am de 100mg pastila parca.. sau sa continui cu efervescentele si azi? Si la alimentatie daca puteti sa mi ziceti asa in mare cam ce ar trebui sa mananc. Multumesc!
1
19-04-2021, ora 19:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. toate lactatele se digera prin FERMENTARE.. baloneaza , asa ca Rar un kefir la mic dejun si atat, resttul lactatelor INterzise
2 fructele consumate seara fermenteaza si baloneaza..fructele se consuma ziua pana la cina
3. NIMIC efervescent, acidulat, citric.
nu ai nevoie de Magneziu acum in pastile
ai nevoie de 3 mese regulate pe zi. Corecte..cu hidratare corecta.
kebene ca si triferment... sunt enzime si ajuta ssa se digere corect mancare...
0
19-04-2021, ora 20:12
Lolu
Nu este medic/terapeut
Lolu
Multumesc. Imi puteti explica de ce dupa ce iau acel kebene plus simt o racire a coastelor si parca se duce acea suflare si ma linisteste? Moment in care pot cobori un pic mai mult respiratia / diafragma decat de obicei... vreau sa va mai intreb ceva, doctorita de fam mi a mai prescris si sedatif pc.. pot sa iau de asta sau extraveral pt linistire sau ceva? Si inca ceva simptomele astea ce le resimt ( mai nou am simtit un fel de acreala in gat, probabil de la aerul rece pe care il respir mereu, de la acea inspiratie de sus, cand am inghitit parca mi a dat o mica senzatie neurologica de "lipsa a inghitirii complete" sau ceva de genul sunt periculoase pentru viata? Cumva mi e teama si de asta, sa nu puna in pericol viata sau ceva...
0
19-04-2021, ora 20:27
Lolu
Nu este medic/terapeut
Lolu
Si inca ceva, in cadrul celor 3 mese pot sa mananc paine prajita sau paine in ou? Si supa la amiaza.. si la cina tot paine cu ceva mezel? Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: