Respiratie incompleta si dificila.
Salut!
De o saptamana am o problema cu respiratia. Totul a inceput dupa ce am depus efort fizic in urma efectuarii unor exercitii, respectiv ridicarea de greutati la o sala de sport. Tin sa mentionez ca sunt fumator (5-6 tigari pe zi, cateodata doar 3-4), dar nu am mai fumat de cand mi-a aparut problema asta.
Simptomele sunt urmatoarele:
In primele 3 zile am simtit o apasare pe piept si imi era greu sa respir, nu puteam sa trag destul aer in piept si aveam o senzatie de sufocare. Cand imi venea sa casc nu reuseam sa termin cascatul. Apoi am inceput sa respir mai okay, dar am ramas cu problema respiratiei. Simt ca nu trag destul aer si nu pot sa am un cascat complet atunci cand simt nevoia. Totodata simt un discomfort pe partea stanga cand trag aer, ca si cum as avea ceva blocaj sau jena acolo. Cateodata se mai amelioreaza datorita unor bomboane medicinale cu eucalipt, dar dupa ceva timp iar imi apar episoadele astea, insa de cand am problema asta nu a fost vreun moment in care sa simt ca respir la fel cum o faceam inainte.
Am citit pe net ca ar fi o problema de anxietate sau ca este pe sistem nervos, dar nu am nici o problema de genu. Nu sunt depresiv, nu sunt stresat de dau pe afara sau sa fi avut vreo perioada greau si nu am probleme psihice de vreun fel. Sunt la inceput de sesiune, dar nu pot sa zic ca ma afecteaza cu ceva sau ca am emotii.
Nu am atacuri de panica atunci cand simt ca ma sufoc, m-am obisnuit cu ideea si incerc sa ma relaxez. Insa ma enerveaza, nu ma pot concentra la invatat din cauza asta si imi este greu sa adorm.
Aveti ceva idee de la ce ar putea sa fie? Care ar fi problema?
O sa merg si la doctor, dar momentan nu am timp de asta.
De o saptamana am o problema cu respiratia. Totul a inceput dupa ce am depus efort fizic in urma efectuarii unor exercitii, respectiv ridicarea de greutati la o sala de sport. Tin sa mentionez ca sunt fumator (5-6 tigari pe zi, cateodata doar 3-4), dar nu am mai fumat de cand mi-a aparut problema asta.
Simptomele sunt urmatoarele:
In primele 3 zile am simtit o apasare pe piept si imi era greu sa respir, nu puteam sa trag destul aer in piept si aveam o senzatie de sufocare. Cand imi venea sa casc nu reuseam sa termin cascatul. Apoi am inceput sa respir mai okay, dar am ramas cu problema respiratiei. Simt ca nu trag destul aer si nu pot sa am un cascat complet atunci cand simt nevoia. Totodata simt un discomfort pe partea stanga cand trag aer, ca si cum as avea ceva blocaj sau jena acolo. Cateodata se mai amelioreaza datorita unor bomboane medicinale cu eucalipt, dar dupa ceva timp iar imi apar episoadele astea, insa de cand am problema asta nu a fost vreun moment in care sa simt ca respir la fel cum o faceam inainte.
Am citit pe net ca ar fi o problema de anxietate sau ca este pe sistem nervos, dar nu am nici o problema de genu. Nu sunt depresiv, nu sunt stresat de dau pe afara sau sa fi avut vreo perioada greau si nu am probleme psihice de vreun fel. Sunt la inceput de sesiune, dar nu pot sa zic ca ma afecteaza cu ceva sau ca am emotii.
Nu am atacuri de panica atunci cand simt ca ma sufoc, m-am obisnuit cu ideea si incerc sa ma relaxez. Insa ma enerveaza, nu ma pot concentra la invatat din cauza asta si imi este greu sa adorm.
Aveti ceva idee de la ce ar putea sa fie? Care ar fi problema?
O sa merg si la doctor, dar momentan nu am timp de asta.
1 comentarii
Bună seara! E posibil ca de la solicitarea musculaturii toracice să vă fie mai greu să inspirați și să aveți acea senzație de respirație incompletă. Posibilitatea unui pneumotorax spontan este anulată de faptul că aveți câteva zile de la debutul simptomelor. Vă recomand o perioadă de repaus fizic și apoi vedeți dacă simptomele au dispărut sau s-au ameliorat. O seară liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 223Rinita cronica
- 64probleme cu gatul, va rog lamuriti-ma!
- 40batai accelerate ale inimii, lipsa aer
- 7Dificultati de respiratie la efort
- 3am mari probleme respiratorii... rog ajutati-ma!
- 8stare generala de sanatate instabila
- 3Nevralgii intercostale, respiratie greoaie si burta umflata
- 3De cam 1 ma chinui cu o respiratie greoaie
- 0Problema persistenta
- 1Respiratie greoaie
- 4Respirație greoaie
- 1Durere/jungi in partea dreapta a toracelui
- 1Respiratie cu nod in gat
- 15Respiratie grea
- 7Nu pot sa inspir
- 1Dificultate in repiratie si o durere mica in gat
- 2Inhalator. Am capacitatea respiratorie de 40%.
- 4Nu pot sa respir adanc
- 6Trebuie sa respir adanc
Mai multe informații despre: Dificultatea in respiratie Respiratie dificila
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: