probleme serioase cu discalculia si frica de spatii deschise

24-08-2011
bibicarina
Nu este medic/terapeut
bibicarina
am si eu cateva probleme serioase.una este cand sunt la facultate, metrou sau spatii mari cu multa lume mi se inmoaie picioarele si ma ia ameteala, la metrou nu pot respira.alta problema este ca sunt timida si mai am o problema foarte serioasa iar un anumit doctor a spus ca poate fi discalculie.eu pana acum cativa ani, nu mai stiu exact nu aveam probleme cu matematica eram in limitele normalului acum cand vreau sa socotesc ceva imi apare negru in fata ochilor, parca este l;b straina pt mine si nu ma pot concentra si de aceea nu pot socoti, dar inainte nu aveam aceasta problema care este destul de serioasa si am si o varsta destul de mare.nu ma pot concentar deloc la invatat, abia retin ceva, parca sunt in permanenta obosita.
5 comentarii
0
24-08-2011, ora 19:33
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Ai agorafobie, adica frica de spatii deschise si inaltimi. Probabil ai si o stare permanenta de anxietate pe fondul careia poate aparea discalculia; la aceasta din urma nu sunt sigura ca e discalculie, trebuie sa fii consultata efectiv si sa se vada la anumite intrebari cum reactionezi; daca e cazul se poate face si un RMN, dar repet, nu ma pot pronunta.
Se poate sa dispara pur si simplu dupa tratamentul pentru agorafobie. Tratamentul este psihiatric.
0
24-08-2011, ora 20:08
bibicarina
Nu este medic/terapeut
bibicarina
va multumesc din suflet pt raspuns..in ceea ce priveste agorofobia o am mai ales la metrou si in hypermarketuri sau cand ies singura pe strada incepe si imi vajaie capul..iar cu matematica o am de cativa ani.pur si simplu parca paralizez, nu pot misca si vad negru in loc de cifre.
0
26-08-2011, ora 14:08
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua,
mesaajul tau este destul de scurt pentru a se pune un diagnostic, pentru ca inteleg ca asta doresti.
Totusi as putea spune ca este vorba de agorafobie.
In ceea ce priveste discalculia, aceasta apare la intrarea copilului in scoala, 7 ani, nu la varsta ta si dupa ce erai ok in trecut.Poate o anxietate la calcule care apare din anumite motive, aici trebuie vazut.
Agorafobia se trateza foarte bine cu psihoterapie.
Iti recomand o sedinta la un psiholog psihoterapeut, cu care vei discuta mai in amanunt si despre invatare si oboseala.In urma sedintei vei sti ce sa faci.
Multa sanatate.
0
26-08-2011, ora 21:45
bibicarina
Nu este medic/terapeut
bibicarina
nu stiu ce sa zic cu calculatul dar raman paralizata si nu inteleg dc, mai ales ca imi afecteaza viata sociala in vederea gasirii unui job.oricum va multumesc din suflet pt raspuns si voi urma sfaturile tuturor vcare mi au raspuns.
0
28-08-2011, ora 19:25
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Inainte de a incepe sa iei tratament psihiatric te sfatuiesc sa incerci niste sedinte de psihoterapie, poate nici nu va fi nevoie sa iei medicamente in cazul in care problma ta va putea fi rezolvata doar prin terapie. Terapia cognitiv-comportamentala si EMDR (desensibilizare si reprocesare prin miscarea ochilor) sunt cele mai eficiente terapii pentru agorafobie-anxietate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul