Memorie slaba, despre
Buna Seara ! De aproape 3 ani ma confrunt cu niste probleme. Am momente cand ma gandesc la ceva si uit in secundele urmatoare sau imi aduc aminte visul si cand ma trezesc uit absolut tot. Pe langa acest aspect am momente in fiecare luna cand simt ca am mintea goala si parca ma apasa ceva pe Creier plus o stare de nervi.
Ideea e ca imi aduc aminte de absolut toata amintirile, de absolut tot ce faceam in copilarie dar si de momentele care m-au afectat pana la varsta de 25 de ani.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat ! As vrea enorm de mult sa scap de acele momente cand parca intru intr-o depresie totala si mintea mea parca se duce pe apa sambetei plus ca am ganduri ca nu reusesc sa realizez nimic,
Sunt si o persoana mai inchisa si ma integrez destul de greu intr-un grup pana nu ma simt eu in apele mele
De mentionat ca am in familie persoane care sufera cu nervii si imi e frica sa nu fie ceva ereditar.
Ideea e ca imi aduc aminte de absolut toata amintirile, de absolut tot ce faceam in copilarie dar si de momentele care m-au afectat pana la varsta de 25 de ani.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat ! As vrea enorm de mult sa scap de acele momente cand parca intru intr-o depresie totala si mintea mea parca se duce pe apa sambetei plus ca am ganduri ca nu reusesc sa realizez nimic,
Sunt si o persoana mai inchisa si ma integrez destul de greu intr-un grup pana nu ma simt eu in apele mele
De mentionat ca am in familie persoane care sufera cu nervii si imi e frica sa nu fie ceva ereditar.
3 comentarii
Bună dimineața!
Nu menționați dacă în urmă cu trei ani s-a întâmplat ceva deosebit, care să vă fi creat asemenea probleme.
O pierdere a memoriei de scurtă durată poate avea diverse cauze printre care consumul anumitor medicamente, consum de cafea, droguri, băuturi alcoolice, carențe nutriționale, calitatea și cantitatea somnului, stres, anxietate, tulburări-anxios-depresive.
Mergeți la medicul de familie, să luați o trimitere la specialiști pentru investigații, pentru a depista adevărata cauză.
Dacă se constată că nu-i o problemă medicală, mergeți la un psiholog clinician cu experiență pentru diagnostic, iar pe baza rezultatelor veți decide ce faceți în continuare.
Nu menționați dacă în urmă cu trei ani s-a întâmplat ceva deosebit, care să vă fi creat asemenea probleme.
O pierdere a memoriei de scurtă durată poate avea diverse cauze printre care consumul anumitor medicamente, consum de cafea, droguri, băuturi alcoolice, carențe nutriționale, calitatea și cantitatea somnului, stres, anxietate, tulburări-anxios-depresive.
Mergeți la medicul de familie, să luați o trimitere la specialiști pentru investigații, pentru a depista adevărata cauză.
Dacă se constată că nu-i o problemă medicală, mergeți la un psiholog clinician cu experiență pentru diagnostic, iar pe baza rezultatelor veți decide ce faceți în continuare.
Multumesc pentru raspuns, eu in general sunt o persoana mai retrasa, nu ies in evidenta si imi e frica sa nu ma fac de ras .
Problema cu acesta memorie de scurta durata o am de 3 ani si e destul de apasatoare la modul ca ma gandesc la ceva si dintr-o data se sterge ideea desi imi amintesc absolut tot ce am facut inainte si tot ce fac in ziua aia.
Alcool consum extrem de rar, droguri deloc, tigari mai fumez, dar consider ca depresia sau anxietatea m-au adus aici pentru ca am momente cand sunt extrem de trist si suparat.
O sa merg la un control medical dar va rog sa ma ajutati si dumneavoastra cu mai multe sfaturi.
Va raman recunoscator
Problema cu acesta memorie de scurta durata o am de 3 ani si e destul de apasatoare la modul ca ma gandesc la ceva si dintr-o data se sterge ideea desi imi amintesc absolut tot ce am facut inainte si tot ce fac in ziua aia.
Alcool consum extrem de rar, droguri deloc, tigari mai fumez, dar consider ca depresia sau anxietatea m-au adus aici pentru ca am momente cand sunt extrem de trist si suparat.
O sa merg la un control medical dar va rog sa ma ajutati si dumneavoastra cu mai multe sfaturi.
Va raman recunoscator
Sfaturile nu te ajută. Tulburările emoționale nu se rezolvă cu simple sfaturi. E nevoie de evaluare psihologică pentru a se depista adevăratele cauze din spatele problemei. În urma evaluării vezi dacă faci psihoterapie sau e nevoie și de medicație. Ai nevoie să dobândești competențe pentru a gestiona situațiile întâlnite, pentru că nici-o situație nu seamănă cu alta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Pierderi de memorie la 27 de ani
- 1Tulburări de memorie şi concetrare
- 4Pierderi de memorie
- 13Tulburare psihica, probleme cu memoria de scurta durata, momentele in care creierul parca e gol
- 2Nu stiu unde sa merg ca sa rezolv problema cu incapacitatea de a reține lucruri
- 3Idee uitata cand ma gandesc dintr-o data la alta idee
- 4Probleme cu memoria si orientarea in spatiu
- 2Am pierdere de memorie de ceva timp și... ..simt ca port ghinion oamenilor..
- 0Prezint tulburari de atentie, in special de memorie uneori, oxigenare slaba a creierului
- 0Despre batrani. Afectarea memoriei pe termen scurt
- 6Tulburări de memorie
- 1Probleme cu memoria sau depresie?
- 5Pierzi din memorie daca consumi carne??
- 0Probleme memorie termen scurt si lung
- 7Nu retin nimic
Mai multe informații despre: afectarea memoriei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: