Tulburare conversiva este cunoscuta in Romania????

13-06-2010
niccoleta
Nu este medic/terapeut
niccoleta
Buna ziua!
Va scriu cu mare amaraciune in suflet ca fac parte dintr-un sistem cu adevarat bonav de sanatate. Mai exact de multi ani ma chinui cu o boala de care medicii dau din umeri.
Am crize cu varsaturi repetate si nopti nedormite si toate astea de foarte mult timp (27 de ani) si se datoreaza oboselii si frigului.
In sfarsit am gasit si medicul potrivit de la care inteleg ca nu avem nici un caz de tulburare conversiva in Romania si deci aceasta boala nu are cod. Imi vine sa urlu.
Mi s-a spus ca am tratament si ce nevoie am de un diagnostic si cod. In prezent pe iesirea din spital mi s-a pus tulburare de personalitate histrionica pentruca aceasta boala are cod.
As aprecia foarte multe daca mi s-ar da informatii de ce s-a procedat asa cu mine si ce mi-ar face mai bine in ameliorarea starii de sanatate.
1 comentarii
0
03-07-2010, ora 13:49
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!

Stimată d-ră/d-nă Niccoleta, tulburarea conversivă este cunoscută în România, chiar dacă nu are codul specific. Această condiţie medicală face parte din categoria tulburărilor somatoformo-factice, fiind prezentă şi în conţinutul literaturii psihiatrice din cadrul complex al psihiatriei clinice din România, nu numai în DSM-IV-TR - lucrarea de referinţă a psihiatriei din USA., deci...
Afecţiunea nu are cod din cauza unor erori de sistem...no comment. Trăim în România şi, din păcate, ne asumăm şi riscul de a fi supuşi la toate tipurile de imposibilităţi şi carenţe de organizare, şi nu numai. Sistemul sanitar există şi persistă într-o degringoladă totală, mai ales în această perioadă de criză globală.

.
Terapia cognitiv-comportamentală vă poate ajuta foarte mult, pentru că, în esenţă, tulburarea conversivă reprezintă expresia unui "conflict" psihologic inconştient, produs la nivelul conştientului, dar care este reprimat. Puteţi învăţa să vă organizaţi pozitiv mintea, să selectaţi doar sentimentele / emoţiile pozitive şi să le folosiţi în mod adecvat, să vă gestionaţi eficient activităţile cu risc crescut de stres etc. Consultaţi-vă cu un psiholog!
De asemenea, o examinare holistică, adică globală - fizico-mentalo-psiho-energo-spirituală - v-ar ajuta foarte mult (majoritatea afecţiunilor psihice au la bază dereglări masive la nivelul sistemului energetic; chakrele superioare - Vischuddha, Ajna şi Sahasrara, sunt perturbate de distorsiuni). În acest sens puteţi fi ajutată de d-na Prof. dr. Iliescu Ana Maria (cabinetul Anasan, str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, Bucureşti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96, Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)).
Decizia de a consulta psihologul, ca de altfel şi pe d-na Iliescu, vă aparţine în totalitate!
.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul