Tulburare bipolara-ajutor!
Buna ziua, sunt noua pe grup și as vrea sa ma sfătuiți ce sa fac in situația mea. Acum 5 ani am început sa am stări de euforie sau depresie, diagnosticul nu l-am acceptat și am luat pastile in mare la cele 7 internări. Ultima internare a fost la începutul anului timp de 2 luni, am ieșit din spital cu probleme de respiratie și alte simptome: nu ma pot concentra la absolut nimic, nu pot purta o Conversație, efectiv nu am ce sa vorbesc cu lumea din jurul meu, nu am nicio reacție sau emoție la absolut nimic, stau toată ziua închisă in casa, am uitat efectiv cum sa fac lucruri ca de ex mâncare, îmi e greu sa fac curățenie sau sa ma îngrijesc pe mine. Momentan iau depakine 3 jumătăți de 500mg pe zi, aripiprazol o tableta dimineața si efectin 3 tablete pe zi de 75mg. Acest tratament îl iau de câteva luni și nu simt nicio diferența, nu pot sa trăiesc așa..va rog sa ma ajutați cu un sfat ce ar trebui sa fac. Va mulțumesc
12 comentarii
Buna. Tineti legatura cu medicul lunar pana va gasiti tratamentul potrivit. In timp va mai scadea din Depakine. Luati tratamentul continuu pentru a nu mai face recaderi.
Cautati Asociatia Equilibrium pentru Bipolari si Depresivi. Acolo se fac sedinte de grup si pe Zoom, care va pot ajuta.
Cautati Asociatia Equilibrium pentru Bipolari si Depresivi. Acolo se fac sedinte de grup si pe Zoom, care va pot ajuta.
Sasha11, tu ai discutat cu medicul ce ne intrebi pe noi ? Du-te la medic si spune-i, cum ai stat cateva luni asa ? Nu i-ai zis ca nu esti bine ? Macar dupa o luna-doua cand ai vazut ca trat nu isi face efectul.
Noi nu prea iti putem zice ce sa faci decat sa vb cu medicul tau sa schimbe tratamentul, nu e bun tratamentul, de aia esti asa, sau nu-l iei, una din doua. Iti iei tratamentul cum trebuie ?
De acceptat trebuie sa accepti diagnosticul, eu am acceptat ca am probleme si aia e, nu mi-era rusine. Nu putem nega o realitate evidenta, ca mai rau ne facem.
Noi nu prea iti putem zice ce sa faci decat sa vb cu medicul tau sa schimbe tratamentul, nu e bun tratamentul, de aia esti asa, sau nu-l iei, una din doua. Iti iei tratamentul cum trebuie ?
De acceptat trebuie sa accepti diagnosticul, eu am acceptat ca am probleme si aia e, nu mi-era rusine. Nu putem nega o realitate evidenta, ca mai rau ne facem.
Am discutat cu medicul meu dar singurul lucru pe care l-a făcut a fost sa îmi crească dozele. Tratamentul îl iau exact așa cum mi-a prescris. Mie îmi e frica sa nu am altceva mai grav pe lângă tulburarea bipolara, mi-e greu sa cred ca pot avea simptomele astea de la depresie, mulțumesc pentru răspunsuri
Simptomele pe care Le ati descris s ar putea sa fie efecte adverse de la antipsihotic.
Dar nu e o certitudine. Puneti va intrebarea, daca inainte sa luati tratamentul va simteati in felul Asta. Daca da, atunci nu asta e cauza.
Dar nu e o certitudine. Puneti va intrebarea, daca inainte sa luati tratamentul va simteati in felul Asta. Daca da, atunci nu asta e cauza.
primul lucru ca sa te putem ajuta, daca poti sa ne spui cat aripriprazol iei (ca o tableta poate fi de diferite doze)
apoi daca poti sa ne zici de ce te-ai internat ultima oara ?.. care au fost simptomele ce te-au determinat sa te internezi la inceputul anului...
apoi daca poti sa ne zici de ce te-ai internat ultima oara ?.. care au fost simptomele ce te-au determinat sa te internezi la inceputul anului...
Doza de aripiprazol este de 15mg, inițial a fost 5mg dar mi-a crescut. Când am fost internata nu a fost cu voia mea, aveam simptomele specifice unei psihoze(manie), credeam ca salvez lumea, ca sunt copilul ales, ca am puteri, nu dormeam, logoree, fuga de idei. In spital cât am stat 2 luni mi-au dat pastile multe și puternice plus Injecții de 600 in fiecare săptămâna, tot ceva antipsihotic.
Știe cineva un medic bun in brasov unde as putea merge? Medicul meu nu ma ajuta prea mult dar îl am de 2 ani și de asta nu am renunțat la el. Mulțumesc anticipat
Intrati pe Asociatia Equilibrium si trimiteti mesaj. Are un grup privat pe Facebook unde puteti intreba dupa ce va baga presedintele asociatiei in grup. Sunt sute de persoane acolo si unele din Brasov.
schimbarea doctorului nu cred te va ajuta. practic, ai o schema de tratament standard pt gradul de psihoza pe care l-ai avut. ce poti incerca sa faci e sa cauti sa previi astfel de episoade pe viitor,
1 - luand medicamentele la aceeasi ora zilnic,
2 - avand o alimentatie echilibrata pt ca influenteaza refacerea creierului (aporpos de asta as mai adauga sa ai grija la calorii sa te mentii la 1500 ca sa nu te ingrasi prea tare)
3 - facand miscare - cum ar fi mersul pe jos cate 30 minute zilnic, deocamdata. nu ceva insensiv pt ca ar fi prea solicitant pt creier la momentul asta -. miscarea ajuta semnificativ la gestionarea calitatii vietii, in timp
4 - evitand stresul psihic si cognitiv
5 - incercand o socializare din cand in cand, atat cat poti si nu interfereaza cu starile tale de anxietate (de exemplu, daca ai asa stari)
deocamdata nu cred ca e indicat sa schimbi tratamentul.
pe acelasi tratament am fost si eu, ca tine, si abia dupa 3 ani am simtit ca pot reduce din medicatie
faptul ca esti pe abilify te ajuta sa nu fi la fel de sedata, cum ai fi pe alte antipsihotice de aceeasi generatie. asadar, priveste partea buna a paharului, esti pe un antipsihotic sa-i spun permisiv...care nu te incatuseaza ca alte medicamente
1 - luand medicamentele la aceeasi ora zilnic,
2 - avand o alimentatie echilibrata pt ca influenteaza refacerea creierului (aporpos de asta as mai adauga sa ai grija la calorii sa te mentii la 1500 ca sa nu te ingrasi prea tare)
3 - facand miscare - cum ar fi mersul pe jos cate 30 minute zilnic, deocamdata. nu ceva insensiv pt ca ar fi prea solicitant pt creier la momentul asta -. miscarea ajuta semnificativ la gestionarea calitatii vietii, in timp
4 - evitand stresul psihic si cognitiv
5 - incercand o socializare din cand in cand, atat cat poti si nu interfereaza cu starile tale de anxietate (de exemplu, daca ai asa stari)
deocamdata nu cred ca e indicat sa schimbi tratamentul.
pe acelasi tratament am fost si eu, ca tine, si abia dupa 3 ani am simtit ca pot reduce din medicatie
faptul ca esti pe abilify te ajuta sa nu fi la fel de sedata, cum ai fi pe alte antipsihotice de aceeasi generatie. asadar, priveste partea buna a paharului, esti pe un antipsihotic sa-i spun permisiv...care nu te incatuseaza ca alte medicamente
Parerea mea este ca a Clarei, schimba medicul si spune-i tot de la A la Z.
Daca inainte aveai depresie deci emotii negative si euforie deci emotii pozitive, iar acuma nu mai ai emotii, e posibil sa fie de la antipsihotic cum zice colegul NNN7.
Ai TAB, dar acuma ai dat in apatie si anhedonie. Nu ai ceva mai grav. Daca scoate aripiprazolul, poate revi la cum erai inainte, mie ptr TAB mi-a dat Rispolept 2 mg/zi ptr manie. Si pe langa Depakine si Efectin iti baga alt antipsihotic.
Medic bun depinde de noroc, suna la o clinica si programeaza-te la un medic in Brasov, vezi cum o fi.
Daca inainte aveai depresie deci emotii negative si euforie deci emotii pozitive, iar acuma nu mai ai emotii, e posibil sa fie de la antipsihotic cum zice colegul NNN7.
Ai TAB, dar acuma ai dat in apatie si anhedonie. Nu ai ceva mai grav. Daca scoate aripiprazolul, poate revi la cum erai inainte, mie ptr TAB mi-a dat Rispolept 2 mg/zi ptr manie. Si pe langa Depakine si Efectin iti baga alt antipsihotic.
Medic bun depinde de noroc, suna la o clinica si programeaza-te la un medic in Brasov, vezi cum o fi.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7nu stiu ce sa fac: sotul meu sufera de tulburare bipolara
- 45Tulburare bipolara... ?
- 1sindrom bipolar
- 5Care este diagnosticul corect?
- 0Tulburare bipolara, hipomanie sau reactii normale?
- 41Cum vor cei afectati de TAB sau alte tulburari sa fie ajutati?
- 2Cercetare tulburarea afectiva bipolara
- 1Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 1Tulburare bipolara - Schizofrenia
- 0Nu ma pot angaja am tulburare bipolara afectiva
- 3Recomandare sanatoriu/spital/clinica internare pacient cu tulburare bipolara
- 5Tulburare schizofrenica sau tulburare bipolara
- 28Tratament depresie Tulburare bipolara
- 5Prietena mea este bipolara
- 1Tratament tulburare bipolara
- 10Tulburare bipolara forma usoara, cateva intrebari
- 3Simt că cedez - fata de care m-am atașat iremediabil prezintă tulburare borderline
- 1Halucinație în tulburarea bipolara
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: