trebuie sa-l accepta asa cum e si sa sper ca poate intr-o zi se va schimaba?
sunt lacramissa, am 25 ani si vb cu cineva de un an si ceva, aproape doi.El are 32 de ani si are niste conceptii cam anormale pt varsta lui, nu vrea sa se casatoreasca nici in ruptul capului si nu vrea sa aiba familia lui niciodata.In general ne intelegem binisor, desi avem cateva probleme pe care nu pot sa le elucidez singura.Nu e o pers calda care sa arate ca o iubeste pe cea de langa el, nu mi-a zis niciodata ca ma iubeste si imi creeza senzatia ca rel noastra nu avansa in alt stadiu decat cel de acum.Am acceptat f multe multe pt ca il iubesc f mult si nu imi imaginez sa fiu in alta rel momentan.Inainte de a fi impreuna a fost cu cineva aproape 9 ani si au locuit impreuna dar fara prea multe angajamente.Imi spunea ca a stat cu ea doar din obisnuita in ultimii ani si e genul de om care se plictiseste repede de o rel.Intrebarea mea este daca ar trebiu sa -l accepta asa cum e si sa sper ca poate intr-o zi se va schimaba?Nu sunt pers potrivita pt el sau el are nevoie de ajotorul unui psiholog?
Multumesc
Multumesc
3 comentarii
de obicei, de ajutorul unui psiholog are nevoie cel care sesizeaza acest aspect... nu celalalalt.
Prietenul tau ar putea sta de vorba cu un psiholog (sau cu un psihoterapeut) numai daca el insusi ar sesiza ca are o problema.
Deocamdata dintre voi doi tu esti cea care are problema: "depinzi" afectiv de el, si te dezavantajeaza faptul ca nu primesti ceea ce ai nevoie...
Cum adica sa se schimbe intr-o zi ?
Se cheama 'gandire magica' - speranta ca la un moment dat 'ceva' va interveni si va schimba o persoana (de langa tine) in directia care iti convine tie...
In realitate tot ceea ce poti spera este ca TU sa te schimbi intr-un astfel de mod incat lucrurile din jurul tau sa aiba mai mult sens pentru tine si sa-ti aduca mai multa satisfactie.
( si daca nu te descurci, poti apela la un psihoterapeut...)
Succes,
Andrei
Prietenul tau ar putea sta de vorba cu un psiholog (sau cu un psihoterapeut) numai daca el insusi ar sesiza ca are o problema.
Deocamdata dintre voi doi tu esti cea care are problema: "depinzi" afectiv de el, si te dezavantajeaza faptul ca nu primesti ceea ce ai nevoie...
Cum adica sa se schimbe intr-o zi ?
Se cheama 'gandire magica' - speranta ca la un moment dat 'ceva' va interveni si va schimba o persoana (de langa tine) in directia care iti convine tie...
In realitate tot ceea ce poti spera este ca TU sa te schimbi intr-un astfel de mod incat lucrurile din jurul tau sa aiba mai mult sens pentru tine si sa-ti aduca mai multa satisfactie.
( si daca nu te descurci, poti apela la un psihoterapeut...)
Succes,
Andrei
Verifica compatibilitatea cu tipul :zodiac chinezesc, bioritmuri, in aceasta ordine. Daca compatibilitatea nu este suficienta restul intereseaza mai putin.
buna lacra,
priveshte cateva ipoteze:
posibil sa fie vorba despre vreo depresie ce ishi are radacinile in formarea personalitatii dea lungul timpului, in educatia primita din familie, sau dintro libertate ecscesiva, libertatea spiritului e nefasta, caci duce la unfel de plictis ce determina indreptarea armelor inspre interior, iar lupta nu se mai duce cu mediul ecstern, ci cu sinele;daca este un individ inteligent este mai complicat, caci ishi poate masca framantarile shi le poate asocia cu un caracter diferit de cele din jurul sau, ireductibil, special;discuta cu el, chiar daca refuza de mai multe ori, shi neaga ecsistentza vreunei probleme, nu insista dar nici nu renuntza, incearca sa revii periodic, va aprecia la un moment dat;nu incerca sa il critici, incearca mai mult sa il intelegi;observa ce satisfactzii are de la viatza;daca e depresiv, posibil sa nu aibe niciuna;sau poate are o problema de ordin fizic, sau psihic, vreo obsesie, iar viatza nu o percepe decat ca pe o inertzie, un film, nedorind sa se faca raspunzator de anumite responsabilitatzi, teama de eshec, de implicare, etc;
escapism in somn prelungit, consum de tutun, alcool, cafea, cola, hobbyuri chiar, orice doar pentru a evita realitatea pentru cateva clipe.melancolia deshi poate fi combatuta printrun exces de autoritate, nu cred k un bici critic ar fi solutzia.nu mai amana, discutatzi, mult shi sincer.posibil vreo deficientza in alimentatzie, somn, program, etc.
sau poate ma complic eu shi el este defapt doar un tip comod ce te accepta doar ca pe o solutzie cea mai ushor accesibila.
sapa la radacina.nu cred ca e cazul sa te complaci in situatzia asta.de la sine nu se va rezolva nimic.
priveshte cateva ipoteze:
posibil sa fie vorba despre vreo depresie ce ishi are radacinile in formarea personalitatii dea lungul timpului, in educatia primita din familie, sau dintro libertate ecscesiva, libertatea spiritului e nefasta, caci duce la unfel de plictis ce determina indreptarea armelor inspre interior, iar lupta nu se mai duce cu mediul ecstern, ci cu sinele;daca este un individ inteligent este mai complicat, caci ishi poate masca framantarile shi le poate asocia cu un caracter diferit de cele din jurul sau, ireductibil, special;discuta cu el, chiar daca refuza de mai multe ori, shi neaga ecsistentza vreunei probleme, nu insista dar nici nu renuntza, incearca sa revii periodic, va aprecia la un moment dat;nu incerca sa il critici, incearca mai mult sa il intelegi;observa ce satisfactzii are de la viatza;daca e depresiv, posibil sa nu aibe niciuna;sau poate are o problema de ordin fizic, sau psihic, vreo obsesie, iar viatza nu o percepe decat ca pe o inertzie, un film, nedorind sa se faca raspunzator de anumite responsabilitatzi, teama de eshec, de implicare, etc;
escapism in somn prelungit, consum de tutun, alcool, cafea, cola, hobbyuri chiar, orice doar pentru a evita realitatea pentru cateva clipe.melancolia deshi poate fi combatuta printrun exces de autoritate, nu cred k un bici critic ar fi solutzia.nu mai amana, discutatzi, mult shi sincer.posibil vreo deficientza in alimentatzie, somn, program, etc.
sau poate ma complic eu shi el este defapt doar un tip comod ce te accepta doar ca pe o solutzie cea mai ushor accesibila.
sapa la radacina.nu cred ca e cazul sa te complaci in situatzia asta.de la sine nu se va rezolva nimic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Vreau sa-mi redevin ceea ce eram!
- 3Un copil ar trebui sa faca relatia mai solida, NU???
- 4o viata irosita, o decizie gresita..
- 11psihiatru in constanta?
- 25Cum sa fac sa ma impac cu sotia
- 13relatie ciudata la serviciu
- 10de ce nu pot fi fidela?
- 7Nu vreau decat dragoste
- 38Ajutati-ma sa ma decid. Ma simt manipulata si stoarsa de bani de el
- 0Cum o conving sa vina acasa?
- 7Nu stiu ce sa mai fac cu viata mea ajutati-ma sa gasesc un raspuns
- 11Am inselat-o.. acum nu mai simt nevoia sa traiesc..
- 29greselile trecutului care impiedica prezentul...
- 2Prietenul meu a plecat dupa 12 ani de relatie.il mai pot intoarce inapoi?
- 25Caut un sfat pentru a rezolva conflictele din familie
- 3Nu stiu ce sa fac
- 10Iubita geloasa, sau?
- 9ce pot face?
- 1Indecizii - nu imi pot da seama ce imi doresc in momentul de fata
Mai multe informații despre: Relatia de cuplu psihoterapia terapia de cuplu
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: