trauma postoperatorie

Buna ziua. Am fost operat, acum 10 zile de hernie inghinala dreapta cu plasa. A doua zi dupa operatie mi-am dat seama ca aveam muschiul cvadriceps femural ( de la genunchi in sus pana la sold), amortit. dupa ce m-am dat jos din pat, am inceput sa am furnicaturi si intepaturi din ce in ce mai acute, in muschi. Acom doua zile mi-au fost scoase firele de la operatie, de catre dr. care ma operat si avand operatia umflata mi-a scos din lichid din operatie cu o seringa. L-am intrebat despre muschiul intepenit si mi-a spus ca nu e nimic grav, ca trebuie sa treaca, sa nu merg la nici un alt medic sa intreb, ca este posibil sa fi atins el in timpul operatiei, niste filete nervoase.
Va rog sa-mi spuneti daca este normala aceasta intepenire a muschiului dupa operatie si daca este normal sa se acumuleze lichid in operatie. Mentionez ca am in continuare operatia umflata. Dr. mi-a spus ca nu va mai scoate lichid din operatie.
Va mutumesc anticipat
Va rog sa-mi spuneti daca este normala aceasta intepenire a muschiului dupa operatie si daca este normal sa se acumuleze lichid in operatie. Mentionez ca am in continuare operatia umflata. Dr. mi-a spus ca nu va mai scoate lichid din operatie.
Va mutumesc anticipat
2 comentarii

1: furnicaturile: cel mai probabil este o leziune de nervus cutaneus femoris lateralis. nervul senzitiv care inerveaza pielea de pe partea anterio-laterala a coapsei. o varianta mai neplacuta ar fi o leziune a nervului femural (nerv motoric) care inerveaza muschiul cvadriceps femural (daca acesta este lezat, se pierde functiunea muschiului). trebuie clarificat printr-un examen neurologic amanuntit. leziunea nervului senzitiv este una neplacuta, relativ frecvent intalnita la asemenea operatii, rar intervenim pentru reconstructia nervului, pentru ca sansele sunt slabe. o leziune dovedita a nervului femural trebuie reoperata de urgenta, pentru ca daca este taiat nervul, muschiul cvadricep nu va funtiona niciodata. daca este lezat, in ce masura si care nerv, va poate spune neurologul prin examene specifice (EMG)
2 acumularea de lichid. poate fi un serom insa poate fi si o infectie. trebuie facuta un examen microbiologic. daca nu se retrage in cateva saptamani sau apar semne evidente de infectie (sau examenul microbiologic este pozitiv) atunci trebuie reintervenit.
2 acumularea de lichid. poate fi un serom insa poate fi si o infectie. trebuie facuta un examen microbiologic. daca nu se retrage in cateva saptamani sau apar semne evidente de infectie (sau examenul microbiologic este pozitiv) atunci trebuie reintervenit.

Hi! Am doua saptamani de la operatia de hernie inghinala cu plasa si am testiculele cam umflate, parca ar fi ceva lichid in ele. Este ceva normal? O sa se desumfle, sau trebuie sa consult un medic?
daca a mai trecut cineva prin asta, stept un raspuns.
daca a mai trecut cineva prin asta, stept un raspuns.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1umflatura tare in zona inghinala
- 0URGENT !!! Hernie inghinala la paralitic
- 3Copil de 2 ani si 7 luni cu hernie inghinala si lipsa poftei de mancare!!!!!
- 4baietelul meu nu mai are erectie
- 0Hernie inghinala
- 0Hernia inghinala
- 3Testicul necoborât şi hernie inghinală.
- 3Durere in zona ovarului drept - hernie inghinala?
- 3Reluarea activitatii dupa operatie hernie inghinala
- 5Hernie inghinală operată
- 2Hernie inghinala recidivanta
- 1Hernie inghinala dreapta
- 2Hernie Inghinala - cum se face o refacere dupa operatie de hernie?
- 4Hernie inghinala bilaterala
- 4Centura inghinala după operația de hernie
- 1Operație hernie inghinale stângă
- 0Hernie inghinala bilaterala
- 1Operatie hernie inghinala
- 3Umflatura testicol dupa operatie
- 3Hernie inghinală partea dreaptă operată
Mai multe informații despre: Hernia inghinala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: