tratament psihoza... prietenul nu stie
eu fac o injectie la doua saptamani cu rispolept de 37, 5, la mine nu au aparut efecte secundare, poate doar intarzierea menstruatiei si cateodata, dureri de cap. Problema este ca prietenul meu nu stie. Ar trebui sa-i spun? Multumesc
3 comentarii
Buna ziua,
Faceti Consta probabil pentru o tulburare severa psihotica; daca ii spuneti sau nu depinde de dv si de tipul de relatie pe care il aveti cu aceasta pesoana. Daca e ceva temporar, nu prea serios probabil ca nu ar trebui sa ii spuneti. Daca insa aveti intentii serioase de lunga durata cu aceasta persoana, e posibil sa fie nevoie sa ii spuneti. Dv. hotariti in functie de ce fel de tulburare stiti ca aveti: apar recaderi sub acest tratament? Pentru ca daca da, atunci e probabil ca la un moment dat sa se intilneasca cu simptomele dv si e poate mai bine sa i le explicati dinainte. Daca nu au fost recaderi, atunci puteti sa alegeti si sa nu ii spuneti.
Multa sanatate si numai bine,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
Faceti Consta probabil pentru o tulburare severa psihotica; daca ii spuneti sau nu depinde de dv si de tipul de relatie pe care il aveti cu aceasta pesoana. Daca e ceva temporar, nu prea serios probabil ca nu ar trebui sa ii spuneti. Daca insa aveti intentii serioase de lunga durata cu aceasta persoana, e posibil sa fie nevoie sa ii spuneti. Dv. hotariti in functie de ce fel de tulburare stiti ca aveti: apar recaderi sub acest tratament? Pentru ca daca da, atunci e probabil ca la un moment dat sa se intilneasca cu simptomele dv si e poate mai bine sa i le explicati dinainte. Daca nu au fost recaderi, atunci puteti sa alegeti si sa nu ii spuneti.
Multa sanatate si numai bine,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
in pr rand vreau sa va multumesc pt raspuns, apoi vreau sa va mentionez faptul ca a reactionat f bn, dupa ce i-am spus, chiar nu ma asteptam. recaderi nu au existat, lucru ce ma linisteste. o alta intrebare as avea: pot avea copii, si daca da, care sunt riscurile? multumesc frumos
Scumpa mea, riscul este ca un copilas sa mosteneasca si el boala, mai precis o predispozitie de a o avea. Si nu se declanseaza la un an doi, ci prin adolescenta. eu am schizofrenie si imi este strict interzis sa am copii.
Inca ceva, un copilas este scump, si mie mi-ar placea sa am unul dar te si solicita foarte mult si asta numai bine nu iti face.
sa nu te superi ca ti-am spus direct. dar riscul exista. tatal meu a fost bolnav si eu l-am mostenit, chiar daca am o forma mai blanda decat avea el, tot am ceva.
Vorbeste cu prietenul tau, poate infiati un coplias de la cineva pe care il cunoasteti. cunosc un caz in care doi soti mai in varsta au infiat un baietel de la o studenta de 19 ani.
Numai bine si sanatate!
Inca ceva, un copilas este scump, si mie mi-ar placea sa am unul dar te si solicita foarte mult si asta numai bine nu iti face.
sa nu te superi ca ti-am spus direct. dar riscul exista. tatal meu a fost bolnav si eu l-am mostenit, chiar daca am o forma mai blanda decat avea el, tot am ceva.
Vorbeste cu prietenul tau, poate infiati un coplias de la cineva pe care il cunoasteti. cunosc un caz in care doi soti mai in varsta au infiat un baietel de la o studenta de 19 ani.
Numai bine si sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6E normal sa simt asa un fel de presiune acum la partea de sus a capului in urma tomografiei?
- 6sinuzita de vreun an
- 3tumora sau nu?
- 0ameteala continua si mici dureri de cap in zona fruntii
- 6durere groaznica de cap, inainte imi trecea cu o pastila, acum.. nu
- 5probleme cu urechea, durere de cap si in gat..
- 7Pot sa iau medicamentele astea?
- 15Dureri de cap
- 4durere de cap ingrozitoare
- 6Durerea de cap
- 1durere de cap puternica in zona occipitala
- 4Durere cap la apasare
- 1durere in zona cefei si intepaturi in cap
- 1Dureri de cap si spate
- 5Durere cap, intr-un singur loc
- 10chist arahnoid
- 2Durere de cap
- 0Presiune în spatele capului