Transpirație abundentă subraț

04-10-2023
Izzabella
Nu este medic/terapeut
Izzabella
Buna ziua!Sunt fată si am 17ani.Revin cu încă o problemă.Problema mea este că transpir chiar și la 10 minute după ce am terminat dușul, și fără să fac vreun efort, doar stând în pat, și mirosul deja se simte.Ce ar fi inneregula?Ce analize/investigații sunt de făcut?
2 comentarii
0
04-10-2023, ora 21:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Adresati-va unui endocrinolog.
0
21-02-2024, ora 18:18
Love Forever
Nu este medic/terapeut
Love Forever
Transpirația excesivă, cunoscută și sub numele de hiperhidroză, poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv predispoziție genetică, schimbări hormonale, anxietate, stres, anumite condiții medicale sau efecte secundare ale anumitor medicamente. Este important să consulți un medic pentru o evaluare adecvată și pentru a identifica cauza transpirației excesive.

Medicul tău ar putea recomanda următoarele investigații:

Analize de sânge: Pentru a evalua nivelurile hormonale și pentru a exclude anumite condiții medicale care ar putea contribui la transpirația excesivă, cum ar fi hipertiroidismul.

Teste pentru funcția tiroidiană: Pentru a evalua activitatea glandei tiroide și pentru a exclude hipertiroidismul ca posibilă cauză.

Test de glucoză în sânge: Pentru a verifica dacă există diabet zaharat, care poate fi asociat cu transpirație excesivă.

Evaluare dermatologică: Pentru a exclude anumite afecțiuni ale pielii care ar putea contribui la transpirație excesivă, cum ar fi eczema sau infecțiile fungice.

Teste pentru boli infecțioase: Pentru a exclude infecțiile care ar putea provoca transpirație excesivă, cum ar fi tuberculoza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Transpirație urât mirositoare - cauze și tratament
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Remedii și sfaturi pentru transpirația abundentă, exagerată
  • Transpirație în zona genitală urât mirositoare
  • Cercetătorii au dezvoltat o metodă de a ținti bacteriile care provoacă mirosul neplăcut de transpirație
  • Transpirația excesivă la adolescenți: sfaturi și soluții pentru tineri
  •