Transpirație abundentă subraț
Buna ziua!Sunt fată si am 17ani.Revin cu încă o problemă.Problema mea este că transpir chiar și la 10 minute după ce am terminat dușul, și fără să fac vreun efort, doar stând în pat, și mirosul deja se simte.Ce ar fi inneregula?Ce analize/investigații sunt de făcut?
2 comentarii
Transpirația excesivă, cunoscută și sub numele de hiperhidroză, poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv predispoziție genetică, schimbări hormonale, anxietate, stres, anumite condiții medicale sau efecte secundare ale anumitor medicamente. Este important să consulți un medic pentru o evaluare adecvată și pentru a identifica cauza transpirației excesive.
Medicul tău ar putea recomanda următoarele investigații:
Analize de sânge: Pentru a evalua nivelurile hormonale și pentru a exclude anumite condiții medicale care ar putea contribui la transpirația excesivă, cum ar fi hipertiroidismul.
Teste pentru funcția tiroidiană: Pentru a evalua activitatea glandei tiroide și pentru a exclude hipertiroidismul ca posibilă cauză.
Test de glucoză în sânge: Pentru a verifica dacă există diabet zaharat, care poate fi asociat cu transpirație excesivă.
Evaluare dermatologică: Pentru a exclude anumite afecțiuni ale pielii care ar putea contribui la transpirație excesivă, cum ar fi eczema sau infecțiile fungice.
Teste pentru boli infecțioase: Pentru a exclude infecțiile care ar putea provoca transpirație excesivă, cum ar fi tuberculoza.
Medicul tău ar putea recomanda următoarele investigații:
Analize de sânge: Pentru a evalua nivelurile hormonale și pentru a exclude anumite condiții medicale care ar putea contribui la transpirația excesivă, cum ar fi hipertiroidismul.
Teste pentru funcția tiroidiană: Pentru a evalua activitatea glandei tiroide și pentru a exclude hipertiroidismul ca posibilă cauză.
Test de glucoză în sânge: Pentru a verifica dacă există diabet zaharat, care poate fi asociat cu transpirație excesivă.
Evaluare dermatologică: Pentru a exclude anumite afecțiuni ale pielii care ar putea contribui la transpirație excesivă, cum ar fi eczema sau infecțiile fungice.
Teste pentru boli infecțioase: Pentru a exclude infecțiile care ar putea provoca transpirație excesivă, cum ar fi tuberculoza.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2de citeva luni am niste bufeuri puternice insotite de o transpiratie abundenta, e menopauza?
- 3Transpir excesiv!!
- 20Talpa piciorului
- 15Transpiratii abundente
- 5transpiratie abundenta in zona axilei
- 4Cum sa pierd mai putina apa?
- 2Durere de ceafa si transpiratie excesiva
- 0lesin, transpiratie rece in exces, nu stiu carei ramura de medicina trebuie sa ma adresez
- 2diagnosticat cu angina pectorala instabila. acum 4 luni
- 3transpiratie excesiva..la cel mai mic efort...
- 0Transpiratie dupa raceala
- 0Afectiuni fara diagnostic - transpiratie extrema talpi, palme, axile - numai ziua
- 0Transpiratie excesiva
- 1Transpiratie excesiva
- 0Probleme cu răcirea, am o sensibilitate excesiva la căldură
- 0Problema zona genitala
- 3Transpirație abundenta
- 2Transpirație copil și hematocrit crescut
Mai multe informații despre: Transpiratia excesiva transpiratia urat mirositoare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: