timpan retractat

28-04-2014
rinna
Nu este medic/terapeut
rinna
Buna ziua,

Azi in urma unei extractii dop cerumen urechea dreapta mi s-a zis ca am timpanul retractat si ca trebuie tinut sub observatie. Nu mi s-a prescris nicun medicament.
Precizez ca la inghitire se mai aude un pocnet insa mi s-a zis ca nu e o problema. Ca investigatii anterioare am CT otomastoidian normal si audiograma cu modificare senzoriala la ambele urechi insa, facute in urma cu o luna cand am avut diagnostic de catar ototubar.
Va rog sa-mi dati un sfat intrucat nu sunt convinsa ca acest timpan retractat este ceva normal dupa extractie dop.
Va multumesc anticipat.
4 comentarii
0
28-04-2014, ora 21:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
timanul retractat este rezultatul acelui Catar tubar
trebuie nvestigat nasul, de facut o endoscopie pentru a vedea Rinofaringele
acolo se afla troma lui Eustache si intrarea in ureche
daca nu rezolvati problema cu nasul.. catarul tubar o sa se repete sau o sa faci otite seroase. cititi ce am mai scris pe forum despre otitele seroase si catar tubar
0
29-04-2014, ora 16:34
rinna
Nu este medic/terapeut
rinna
Va multumesc mult pentru sfaturi.
As dori sa va mai adresez 2 intrebari:
1. Cat de urgenta este problema cu timpanul retractat? In aceasta perioada este cam greu de ajuns la medic.
2. In aceste conditii cu urechea pot face RMN cerebral? Am programare maine pentru RMN.
0
29-04-2014, ora 19:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. se poate face rmn.. si catarul tubar asteapta sa rezolvati problema cu nasul si rinofaringele
0
01-05-2014, ora 18:00
rinna
Nu este medic/terapeut
rinna
Revin la dvs intrucat la RMN a reiesit lama fina de lichid situata in celulele etmoidale - sinuzita etimodiala. La ORL, dupa ce a vazut filmul medicul a zis ca ar fi de la o raceala mai veche, ca sunt 3 celule cu lichid si ca nu e motiv de ingrijorare intrucat nu prezint simptome semnificative.
Dupa control nas, gat mi-a prescris parasinus, 2 pe zi timp de 5 zile, xyzal 1 pe zi, sinutox 3 pe zi, apa de mare si biorinil.
Ca simptome am nas infundat, fara secretii din nas sau gat, fara febra, durere medie de cap, de o saptamana am observat pleoape superioare usor inflamate.
E bun tratamentul acesta fara antibiotic? Mentionez ca luna aceasta am luat 10 zile amoxicilina pt o infectie cu Enterococcus si luna trecuta Ciprinol pentru catar tubar.
La CT ototmastoidian de acum o luna celulele etmoidale erau normale, la RMN au aparut modificari, sa fie o eroare, sa mai fac si alte investigatii?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce nu sunt indicate bețișoarele de urechi?
  • Ce rol are ceara din urechi?
  •