Ticuri...!
Salut.
Am aproape 16 ani si prin clasa a 5-a - a 6-a am avut niste ticuri : dregatul vocii, clipitul si incrustarea fruntii si parca simteam ceva ce ma deranja, de ex am purtat fes si apoi parca simteam ceva pe frunte care ma deranja...
In aceeasi perioada am avut mancarimi pe tot corpul, ma manca ceva si ma scarpinam, nu aveam nimic legat de piele, mi s-a spus ca e pe sistem nervos...Acum prin clasa a 9-a dupa 1-2 luni de la inceperea scolii, am inceput sa imi trosnesc gatul, tot asa simteam ca ma tine ceva sau faceam ochii mari ca simteam ca-i am obositi, incetosati.
Parca e mereu un disconfort..
Cateodata eram panicat, crezand ca am vreo boala, gen tourette...
Si mie teama sa nu reapara..
As vrea sa stiu daca e ceva legat de Tourette, sau e doar stres sau ceva care va trece..:)
Multumesc.
Am aproape 16 ani si prin clasa a 5-a - a 6-a am avut niste ticuri : dregatul vocii, clipitul si incrustarea fruntii si parca simteam ceva ce ma deranja, de ex am purtat fes si apoi parca simteam ceva pe frunte care ma deranja...
In aceeasi perioada am avut mancarimi pe tot corpul, ma manca ceva si ma scarpinam, nu aveam nimic legat de piele, mi s-a spus ca e pe sistem nervos...Acum prin clasa a 9-a dupa 1-2 luni de la inceperea scolii, am inceput sa imi trosnesc gatul, tot asa simteam ca ma tine ceva sau faceam ochii mari ca simteam ca-i am obositi, incetosati.
Parca e mereu un disconfort..
Cateodata eram panicat, crezand ca am vreo boala, gen tourette...
Si mie teama sa nu reapara..
As vrea sa stiu daca e ceva legat de Tourette, sau e doar stres sau ceva care va trece..:)
Multumesc.
3 comentarii
Salut,
Nu e nicidecum vorba despre Tourette, nu incerca sa-ti mai faci scenarii. :) Nu va face decat sa te sperie si mai tare. Tu din ce localitate esti? Crezi ca poti vorbi cu parintii tai despre asta si sa consulti un psihoterapeut?
Nu e nicidecum vorba despre Tourette, nu incerca sa-ti mai faci scenarii. :) Nu va face decat sa te sperie si mai tare. Tu din ce localitate esti? Crezi ca poti vorbi cu parintii tai despre asta si sa consulti un psihoterapeut?
Sunt din Pitesti..
Pai am vorbit cu parintii, mai demult...am fost la un psiholog, care mi-a spus sa am diverse activitati si sa nu-mi fac probleme..
Pai am vorbit cu parintii, mai demult...am fost la un psiholog, care mi-a spus sa am diverse activitati si sa nu-mi fac probleme..
Incearca sa vorbesti iar cu un psiholog, si eventual sa faci putina psihoterapie. Daca tot esti asa aproape de Bucuresti, incearca sa discuti cu ai tai si sa te vada cineva si de aici. Din cate stiu ca la Clinica Oana Nicolau au pe cineva specializat pe asa ceva.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4ticurile copiilor
- 2imi smulg fiecare fir de par care nu imi sta bine!
- 5ticuri! la copil
- 7Boala profesionala
- 3poate afecta copilul un tic motoriu?
- 0tic nervos.. clipeste mai des din ochi
- 1Tic nervos
- 5ticuri la copil de 7 ani
- 2ticuri copil 3 ani
- 6ticuri nervoase, teama
- 3ticuri nervoase, teama
- 5Rispolept si capacitatea de a conduce masina
- 12Homeopatia poate trata miscarile involuntare?
- 4Ticuri motorii
- 3Sindromul Tourete
- 0Tic ochi - clipirea necontrolata a ochiului drept
- 2Tic nervos
- 2Anxietate, depresie si ticuri obsesive cu debut in copilarie
- 5Ticuri faciale.... ce medic ar trebui sa consult ?
Mai multe informații despre: Ticurile nervoase
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: