Tic nervos
Buna ziua. Am 57 ani si ma confrunt cu problema unui tic nervos : miscarea aproape continua a degetelor de la picioare.Ticul este vechi, dar, pe fondul unei afectiuni psihice cu care am fost diagnosticata, a devenit foarte deranjant. Sufar de 5 ani de anxietate si depresie (tratate cu cipralex si anxiar) ; in ciuda tratamentului, am o agitatie cu care ma confrunt in cazul in care, de exemplu, mi se infunda nasul, sau o ureche, mi se lipeste ceva de cerul gurii sau atunci cand cineva vorbeste despre un disconfort fizic . Reactia mea este asemanatoare inceputului unui atac de panica (chiar acum, in momentul in care scriu, numai pentru ca 'retraiesc' acele senzatii, ma simt rau) Cand constientizez miscarea degetelor, am aceeasi reactie si este nevoie ca ceva sau cineva sa-mi distraga atentia. Dar sper ca asta nu este singura solutie si va rog sa-mi spuneti daca exista o alta cale.Multumesc pentru atentie.
2 comentarii
Bună dimineața! Încercațî să combinați medicația cu psihoterapia. De obicei psihoterapia cognitiv- comportamentală dă rezultate mai rapide.Ar fi bine ca psihoterapeutul să fie și clinician pentru a vă face și o evaluare psihologică pentru a depista cauzele care stau în spatele acestor comportamente.Poate fi vorba și de ipohondrie, pentru ca spui că starile sunt prezente și când auzi că cineva are o problemă. Evaluarea va scoate în evidență și dacă e vorba despre ipohondrie. Mai discută și cu psihiatrul poate îți modifică medicația.
Buna ziua,
Discutați cu medicul psihiatru revizuirea schemei de tratament. De asemenea, urmați si sedinte de consiliere psihologică. Psihologul vă va invata anumite tehnici pentru a va putea controla emotiile si gândurile. În momentul în care aducem in prezent prin discuție o experiență neplăcuta din trecut, noi retraim fix aceleasi emoții de la acel moment. Centrati-vă pe amintirile placute din trecutul dvs.
Discutați cu medicul psihiatru revizuirea schemei de tratament. De asemenea, urmați si sedinte de consiliere psihologică. Psihologul vă va invata anumite tehnici pentru a va putea controla emotiile si gândurile. În momentul în care aducem in prezent prin discuție o experiență neplăcuta din trecut, noi retraim fix aceleasi emoții de la acel moment. Centrati-vă pe amintirile placute din trecutul dvs.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3tic nervos de 10 ani
- 4ticurile copiilor
- 11Ticuri nervoase
- 5ticuri! la copil
- 3poate afecta copilul un tic motoriu?
- 1Tic nervos
- 5ticuri la copil de 7 ani
- 3Ticuri...!
- 6ticuri nervoase, teama
- 3ticuri nervoase, teama
- 5tic la cap, imi misca fruntea mereu
- 6Ticuri obsesive necontrolate
- 5Rispolept si capacitatea de a conduce masina
- 4Ticuri motorii
- 3Sindromul Tourete
- 5Sa fie oare ceva neurologic
- 2Anxietate, depresie si ticuri obsesive cu debut in copilarie
- 5Ticuri faciale.... ce medic ar trebui sa consult ?
Mai multe informații despre: Ticurile nervoase
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: