Test sarcina pozitiv in conditii particulare

12-10-2011
ancutica2220
Nu este medic/terapeut
ancutica2220
Salut! Sunt noua pe forum. Am nevoie de o lamurire, va rog. Am dereglari de menstruatie de vreun an jumate. Am fost la medic ultima data in ianuarie, mi-a dat anticonceptionale si le-am luat pana in iunie. Apoi am oprit pentru ca nu ma simteam f bine de la ele. Imi provocau o stare de greata. Cat am luat anticonceptionale totul a fost ok, in sensul ca ciclul se reglase. Insa am avut o perioada de stres puternic si s-a dat totul peste cap. Chiar cu anticonceptionale ciclul meu dura in jur de 8-10 zile. Ultimul contact sexual l-am avut la sfarsitul lui august. In septembrie a venit ciclul pe 12, s-a oprit pe 22. Apoi pe 27 a revenit menstruatia. Si de atunci nu se mai opreste. In plus, de o saptamana am stari de greata, ameteli si pana ieri am avut dureri abdominale. Mi-am luat un test de sarcina si a iesit pozitiv (liniuta se vede f bine). Intrebarea este: rezultatul il pot lua in considerare in conditiile in care ciclul nu s-a oprit? Se poate ca prezenta menstruatiei sa influenteze rezultatul testului? Eu l-am facut pt ca prezint simptomele unei sarcini: oboseala, greata, ameteli, etc. Stiu ca va tb sa consult un medic pt ca sunt constienta ca durata mare a menstruatiei nu e normala. Problema e ca sunt plecata din tara, inca nu am asigurare medicala (dosarul e depus, dar nu e aprobat pt moment) si tb sa vad cum fac sa consult un medic. Insa pana una alta, m-am gandit sa expun problema aici si poate ma ajutati cu niste informatii, recomandari, sfaturi. Orice e bine venit. Va multumesc.
7 comentarii
0
12-10-2011, ora 23:21
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
ar trebui sa mergi de urgenta la ginecolog.poate fi si o sarcina extrauterina.
0
12-10-2011, ora 23:34
ancutica2220
Nu este medic/terapeut
ancutica2220
Multumesc mult pentru raspuns. Deci sa inteleg ca faptul ca am facut testul pe timpul menstruatiei il pot lua in considerare daca e pozitiv? Oricum tb sa ajung la un ginecolog, asta e sigur, insa tb sa-mi rezolv problema cu asigurarea. Sunt in Franta si nu cunosc pe nimeni pe aici. N-am avut niciodata probleme medicale:(. Iar neoprirea menstruatiei ma sperie cel mai tare.
0
12-10-2011, ora 23:38
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
sangerarea aceasta poate sa nu aiba legatura cu menstra normala. cred ca ar trebui sa mergi la un spital, chiar daca nu ai asigurare.poate fi si ceva mai putin complicat, dar sarcina extrauterina trebuie exclusa cat mai repede.
0
12-10-2011, ora 23:41
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
http://www.sarcina-nasterea.ro/sanatate-femei/sarcina-extrauterina-risc-diagnostic-si-tratament.html
0
13-10-2011, ora 00:14
ancutica2220
Nu este medic/terapeut
ancutica2220
Multumesc mult. Sper sa reusesc sa depistez cat mai repede daca e sarcina extrauterina, desi imi doresc sa fie doar o cauza a stresului excesiv din ultimele luni. Toate cele bune!
0
13-10-2011, ora 12:18
ancutica2220
Nu este medic/terapeut
ancutica2220
Am fost astazi la urgente. Nu au reusit sa-mi faca decat un ecograf (examenul cu clestele a fost practic imposibil caci nu suportam durerea). La ecograf nu se vede a fi o sarcina. Se presupune ca ar fi vorba doar despre o sarcina falsa care imi da simptomele uneia reale.
Mi-au facut si analiza de sange. Imi ramane sa astept rezultatul. Oricum ma astept sa fie o sarcina falsa pentru ca la doua luni (ultimul contact l-am avut in august) ar fi trebuit sa se vada ceva la ecograf.

Toate cele bune.
0
13-10-2011, ora 19:39
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
ma bucur ca ai fost la medic. sper sa auzim de bine.sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce întârzie menstruația?
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  • Când menstruația e considerată anormală și ar trebui să te adresezi medicului
  • Ciclul de două ori pe lună
  •