teratozoospermie, există tratament sau nu?
Rezultatul spermogramei sotului meu este:
Volum 1, 3 ml
Ph 8, 1
Nr spermatozoizi /ml 79 000000
Nr spermatozoizi / ejaculare102 700 000
Leucocite 400 000
Mobilitate dupa o ora :
Spermatozoizi progresiv 50%, neprogresivi10%, imobili40%
Dupa 4 ore:
Progresivi50%, neprogresivi 5%, imobili 45%
Calitatea de progresie dupa o ora si dupa 4 ore:Bună
Vitalitate 90%dupa o oră
Forme tipice normale 3%
Forme anormale:97%
-anomali lejere 4%
-anomali severe93%
Spermocultura a fost interpretată ca find bună
Intrebarea mea este există tratament care ar putea să ajute să crească numărul spermatozoizilor cu forme normale?
Precizez ca încercăm să avem un copil de 15 cicluri mentruale
Iar in cazul meu până în prezent sa descoperit o singură problemă (încă continui investigațiile) hormonul anti-mullerian =1, 9
Volum 1, 3 ml
Ph 8, 1
Nr spermatozoizi /ml 79 000000
Nr spermatozoizi / ejaculare102 700 000
Leucocite 400 000
Mobilitate dupa o ora :
Spermatozoizi progresiv 50%, neprogresivi10%, imobili40%
Dupa 4 ore:
Progresivi50%, neprogresivi 5%, imobili 45%
Calitatea de progresie dupa o ora si dupa 4 ore:Bună
Vitalitate 90%dupa o oră
Forme tipice normale 3%
Forme anormale:97%
-anomali lejere 4%
-anomali severe93%
Spermocultura a fost interpretată ca find bună
Intrebarea mea este există tratament care ar putea să ajute să crească numărul spermatozoizilor cu forme normale?
Precizez ca încercăm să avem un copil de 15 cicluri mentruale
Iar in cazul meu până în prezent sa descoperit o singură problemă (încă continui investigațiile) hormonul anti-mullerian =1, 9
6 comentarii
Buna loredana! Acelasi diagnostic il are si sotul meu si nu este imposibil. Am fost la domnul doctor Voinea Sebastian in Bucuresti, nu exista nimic de natura infectioasa si i-a dat tratament cu Fertilovit M+ 3 luni plus regim de viata. Inainte cu 5 zile sa termine tratamentul am aflat ca sunt insarcinata :). Deci se poate! Dupa ce a terminat tratamentul a repetat spwrmograma, iar procentul cu cei tipici crescuse de la 1% la 4%. Vreau sa iti spun ca si inainte de tratament am ramas insarcinata dar din nu stiiu ce cauZa s-a oprit in evolutie in saptamana 8. Sper ca ti a fost de ajutor raspunsul! Multa sanatate!
Îți mulțumesc frumos pentru sfat. Mă voi interesa despre aceste tablete si cred că le vom lua. Noi locuim in franta si ginecologul ne-a spus ca nu exista nici un tratament si ca doar cu inseminare se poate rezolva ceva. Am rămas foarte dezamăgită de ce ne-a spus si vrea oricum sotul meu sa consule si un urolog
Ideea este ca se poate! Nu trebuie sa va dati batuti. Atentile la alcool, antibiotice, haine si lenjerie intima strimte.. trebuie evitate la maxim!
După 2 luni soțul meu a refăcut spermograma si toti parametri au scazut sub normal. După mai multe investiții s-a dovedit a fi varicocel. Peste două săptămâni va avea intervenția de embolizare. Sperăm să fie totul bine după.
Am fost diagnosticat cu oligoastenoteratozoospermie. In urma unei operatii de varicocel spermograma s a imbunatatit considerabil in ceea ce priveste numarul( de la 7 mil inainte la 200 mil), motilitatea ( de la 35% la 70%). Problema a ramas la morfologie. Intr-adevar a crescut de la <1%buni la 2 % dar e prea putin: teratozoospermie. E cineva care a putut sa inbunatateasca acesti parametri? Alte tratamente nu am luat. medicul care m a operat e de parere ca e bine sa asteptam sa si faca efectul operatia...
Salut Marius! Ma regasesc in situatia ta, imi poti spune daca s-a imbunatatit nr spermatozoizilor tipici si la cat ai mai repetat spemograma. Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4dupa ejaculare sperma se scurge din vagin. este normal?
- 4sperma rosie
- 10Scurgeri din penis in timp ce am scaun
- 2spermocultura ????niste lamuriri
- 5mi-a prescris Arketis, am citit ca are efecte adverse: impotenta si scade calitatea spermei
- 4Virgina si insarcinata?
- 1Canditate mica de sperma
- 0sperma maro
- 1sperma uscata
- 5Probleme daca nu elimin sperma ?
- 1buna am o problema cu sperma
- 2lichid seminal sau sperma
- 4Cate zile pot supravietuii spermatozoizi in vagin fara mucusul cervical?
- 6Sperma de culoare rosiatica!
- 0Mi se coaguleaza sperma
- 0Anticorpi antispermatozoizi in ser
- 0Teratozoospermie Usoara
- 3Probleme la ejaculare
- 0Infecție sau boala cu transmitere sexuală
- 4Nu elimin sperma.. dar elimin un lichid transparent văscos
Mai multe informații despre: sperma
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: