spermocultura ????niste lamuriri

29-10-2008
xfile
Nu este medic/terapeut
xfile
buna ziua.doctorul dermatolog mi-a recomandat sa fac spermocultura, deoarece am avut o infectie cronica pt care m-am tratat si acum trebuie verificat daca totul este ok.va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire si sa0mi ex cum se procedeaza.ma refer cum se ia proba ???trebuie luat vreun recipient acasa si sa te masturbezi in el, adica sa obtii proba de sperma ???altfel nu vad cum s-ar putea face.sau la laboratoare au alta tehnica de a obtine sperma si a o analiza.poate suna ciudat dar sunt nedumerit. astept un rasp.multumesc
2 comentarii
0
29-10-2008, ora 11:28
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Orice cultura din produse biologice(urina, sperma, scaun) se face prin recoltare in recipiente sterile, respectand niste recomandari asupra modului de recoltare.Cele mai multe laboratoare dau pacientului acasa recipientul steril ptr. recoltare, instruind pacientul asupra tehnicii unei recoltari cat mai neespuse riscului de contaminare a probei ce urmeaza a fi recoltate.La barbatul sanatos, spermocultura este sterila, adica nu are, sau este libera de orice agent infectios.In general se cauta gonococul care este responsbil de blenoragie.
0
29-10-2008, ora 14:12
xfile
Nu este medic/terapeut
xfile
multumesc pt raspuns.am luat un recipient de la un lab medical pt a efectua spermocultura.mi-a dat un borcanel steril sigilat in care mi-a zis sa colectez proba imediat ce-l desfac.deci in concluzie trebuie sa ma masturbez in el pt a colecta sperma si apoi sa o duc la lab respectiv.nu-i asa???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta poate afecta calitatea spermei
  • Legătura dintre utilizarea telefonului mobil și calitatea spermei la bărbații tineri
  • Calitatea spermei la bărbații supraponderali sau obezi (meta-analiză)
  • Oamenii de știință descoperă că expunerea la microplastice este asociată cu o calitate mai scăzută a spermei
  •