Terapia cu miere in insomnie si epuizarea nervoasa
Bolile nervoase
Insomnie
Inainte de culcare, se iau 1-2 linguri mari de miere de tei sau de mac. Suplimentar, se poate bea si un pahar de lapte cald. Este un tratament simplist in aparenta, dar care in multe cazuri s-a dovedit a fi extrem de eficient. 'De vina' - se pare - sunt anumite vitamine, minerale si enzime continute de miere, care favorizeaza secretia de serotonina si melatonina, doi neurotransmitatori care induc o stare de calm si de relaxare profunda, ce favorizeaza o regenerare nervoasa si psihica completa.
Epuizare nervoasa
Se face un tratament de 12 zile cu miere cu laptisor de matca 2%. Are efecte tonice psihice miraculoase, favorizand refacerea capacitatilor psihice si intelectuale. Este si un foarte bun remediu contra depresiilor.
Hiperexcitabilitate nervoasa - se elimina pentru o perioada de 6 luni din alimentatie zaharul, faina alba, cafeaua si alimentele cu conservanti. Zaharul va fi complet substituit de mierea de tei si de salcam, din care se vor consuma minimum 6 lingurite pe zi. Acest regim, nu foarte usor de tinut pentru persoanele care nu au o vointa puternica, are in timp efecte miraculoase, acolo unde neurolepticele de sinteza au dat gres.
Sursa: http://www.formula-as.ro/2006/732/medicina-naturista-25/mierea-de-albine-ii-7272
Insomnie
Inainte de culcare, se iau 1-2 linguri mari de miere de tei sau de mac. Suplimentar, se poate bea si un pahar de lapte cald. Este un tratament simplist in aparenta, dar care in multe cazuri s-a dovedit a fi extrem de eficient. 'De vina' - se pare - sunt anumite vitamine, minerale si enzime continute de miere, care favorizeaza secretia de serotonina si melatonina, doi neurotransmitatori care induc o stare de calm si de relaxare profunda, ce favorizeaza o regenerare nervoasa si psihica completa.
Epuizare nervoasa
Se face un tratament de 12 zile cu miere cu laptisor de matca 2%. Are efecte tonice psihice miraculoase, favorizand refacerea capacitatilor psihice si intelectuale. Este si un foarte bun remediu contra depresiilor.
Hiperexcitabilitate nervoasa - se elimina pentru o perioada de 6 luni din alimentatie zaharul, faina alba, cafeaua si alimentele cu conservanti. Zaharul va fi complet substituit de mierea de tei si de salcam, din care se vor consuma minimum 6 lingurite pe zi. Acest regim, nu foarte usor de tinut pentru persoanele care nu au o vointa puternica, are in timp efecte miraculoase, acolo unde neurolepticele de sinteza au dat gres.
Sursa: http://www.formula-as.ro/2006/732/medicina-naturista-25/mierea-de-albine-ii-7272
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1217schizofrenie de patru ani
- 5mi-a prescris Arketis, am citit ca are efecte adverse: impotenta si scade calitatea spermei
- 6Depresie de multi ani.. cu ce ati tratat insomnia?
- 8insomnie cronica
- 17Tatal meu sufera de insomnie de mai bine de 10 ani...
- 5Depresie, insomnie - recomandari, sfaturi
- 27oboseala cronica
- 14Insomnie???
- 9cum as putea sa scap de insomnie?
- 4insomnie... pe fondul stresului
- 3Insomnie
- 17insomnie
- 6insomnii severe
- 11Cateva zile am fost si ragusita si am expectorat mucozitati galben-verzui
- 6Mi-e teama de intuneric
- 17Va rog sa ma ajutati cu un sfat despre insomnie
- 0Insomnie de mult timp
- 3Problema mare in legatura cu somnul, va rog sa ma ajutati!
- 4Am nevoie de un sfat! am inceput sa nu mai dorm mai deloc seara
- 2Insomnie dobandita de la frica vaccinului.
Mai multe informații despre: Insomnia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: