Tendon flexor degetul mare picior taiat

20-05-2019
CristinaChr
Nu este medic/terapeut
CristinaChr
Buna ziua!
Am avut ghinionul de a calca intr-o bucata de sticla ramasa pe jos in bucatarie de la o sticla sparta. In acelasi timp am incercat cumva sa feresc bucata simtind-o la deget dar mai rau am facut pentru ca am si alunecat iar taietura mai tare s-a adancit. S-a intamplat la inceputul lunii Februarie. Piciorul s-a imflamat dar mersul era posibil deci nu mi-am facut mari griji. Am ingrijit taietura, iar cand piciorul a inceput sa se desumfle, inca nu puteam flexa degetul mare de la picior. M-am gandit ca e posibil sa fi sectionat tendonul, dar neavand o sustinere in ipoteza mea, am zis sa mai astept. In final am ajuns la urgente unde mi-au facut o radiografie sa se asigure ca nu a ramas nicio bucatica de sticla in interior. Rezultat negativ. Doamnele de la urgente mi-au zis ca am stat eu cu piciorul nemiscat din cauza durerii si aceasta este cauza degetului meu imobil. Mi-au sugerat sa-l masez si sa fac exercitii si isi va reveni. Daca nu se intampla asta in urmatoarele 2 saptamani sa revin (22 Feb).
Ulterior, din oficiu, m-au programat sa consult un doctor ortoped. Doamna mi-a confirmat ipoteza si m-au trimit pentru ultrasunete sa vada daca intradevar e sectionat sau taiat complet. La ultrasunete se pare ca inca se tinea.
Apoi a urmat un RMN sugerat de chirurg. La RMN arata ca tendonul este taiat iar distanta intre bucati este de 3, 5 cm. Era normal sa cedeze dupa atata timp.
Recomdarea chirurgului este sa ma obisnuiesc cu degetul asa pentru ca operatia este dificila si ar putea face mai mult rau decat bine. Recomandare a cebit astazi, 20 Mai. Atat dureaza in Londra un diagnostic, considerat urgent, in 2019, aproximativ 3 luni.
Intrebarea permanenta este daca sunt sportiv de performanta. Pai nu sunt... inseamna ca e normal sa am parti ale corpului inerte.
Poate parea minor, dar doare, afecteaza echilibrul, sportul de neperformanta, pana si tipul de incaltari pe care le pot purta... culmea, de sportiv de performanta.

Credeti ca mai este vreo sansa de refacere a tendonului prin operatie considerand timpul care a trecut si distanta de 3, 5 cm?
Aceto vreo recomandare pentru un medic in Bucuresti?

Va multumesc,
Cristina C
2 comentarii
0
20-05-2019, ora 23:38
Dr. Alisa Zisman
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Cumpana, Jud. Constanta
Dr. Alisa Zisman
Buna seara,
Se poate face o grefa de tendon. Implica incizie in talpa si recuperare (imobilizare) 3 saptamani. Cu cat intarziati cu atat se recupeteaza mai greu/ mai putin.
0
23-05-2019, ora 01:54
CristinaChr
Nu este medic/terapeut
CristinaChr
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Imi puteti recomanda un doctor la care as putea merge in Bucuresti?

Multumesc!
Cristina
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul