sectionare de tendon
buna ziua, miam sectionat cite un tendon extensor de la degetele 3 si 4 ale miini stingi cu un polizor de mina.La aproximativ jumatate de ora am fost operat de urgenta si mi sau reparat tendoanele sectionate.mentionez ca operatia a fost facuta intrun spital din Madrid, iar dupa operatie mina mia fost imobilizata cu ghips pe partea inferioara a miini pina la cot.mi sa spus ca trebuie so tin imobilizata 3 saptamini
Vreau sa intreb daca in timpul asta de 3 saptamini, ma pot ajuta de mina stinga pentru a lucra, pentru ca numi pot permite sa stau fara lucru intro tara straina, iar cind sa intimplat accidentul eram fara contract de munca.
va multumesc anticipat
Vreau sa intreb daca in timpul asta de 3 saptamini, ma pot ajuta de mina stinga pentru a lucra, pentru ca numi pot permite sa stau fara lucru intro tara straina, iar cind sa intimplat accidentul eram fara contract de munca.
va multumesc anticipat
3 comentarii
miscarea activa a muschilor de care apartin tendoanele respective, poate produce reruperea tendoanelor.
este de mirare ca l-au pus in ghips numai pentru 3 saptamani, tratamentul corect presupune 6 saptamani de ghips si minimum 2 de recuperare.
tendoanele nu se vindeca in 3 saptamani, indiferent de metoda de reconstructie
este de mirare ca l-au pus in ghips numai pentru 3 saptamani, tratamentul corect presupune 6 saptamani de ghips si minimum 2 de recuperare.
tendoanele nu se vindeca in 3 saptamani, indiferent de metoda de reconstructie
Buna seara. Recomandarea traditionala este de imobilizare in extensie timp de 3-4 saptamani dupa repararea tendoanelor extensoare( zilele critice in vindecarea tendoanelor sunt zilele 10-14, exista risc de ruptura secundara). Ai putea folosi policele( degetul mare) care nu este imobilizat ( policele asigura 80% din fuctia mainii), numai sa nu rupi atela ; numai bine
multumesc pentru sfat, , intradevar degetul mare asigura mare parte din functia miini
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5venele taiate si tendon sectionat accidental la mana dreapta
- 4tendon taiat in intregime+jumate din os
- 6tendon taiat, cand pot sa-mi folosesc mana?
- 14tendon sectionat
- 13Tendon Ahilian
- 3Tendon ahilian
- 0Recuperare dupa operatie a tendoanelor extensoare
- 0Tendoane sectionate la degetul mic
- 1Tendoane rupte mana stanga
- 6Recuperare ruptura tendon tibial anterior + extensor hallucis
- 0Tendon si nervi taiati la degetul 5
- 0Manifestare in caz de ruptura postoperatorie TFP index mâna stânga
- 1Operatie de sutură a 3 tendoane la picior.
- 2Tendon flexor degetul mare picior taiat
- 2Operație tendon degetul patru
- 1Traumatism picior stâng prin drujba sectiune tendoane
Mai multe informații despre: tendonul taiat