Tendon Ahilian
Buna ziua, ieri fiul meu a suferit un accident nefericit, a fost taiat la tendonul ahilian, vreau sa stiu ce urmari are, ce se intampla. Pentru ca eu sunt plecata din tara.
13 comentarii
Buna ziua!
In functie de localizarea leziunii si de dimensiunea acesteia, se poate opta intre tratament conservator si tratament chirurgical.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
In functie de localizarea leziunii si de dimensiunea acesteia, se poate opta intre tratament conservator si tratament chirurgical.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
este chiar deasupra calcaiului si a fost taiat orizontal.
Localizarea se cuantifica cu precizie de milimetri, ca si importanta leziunii tendonului (procentual, din punct de vedere circumferential).
Este una dintre putinele situatii cand se impune un RMN la acest nivel.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este una dintre putinele situatii cand se impune un RMN la acest nivel.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
a fost taiat orizontal. Multumesc frumos pentru raspunsuri.
daca a fost taiat orizontal.. e grav sau cum.. ?
Depinde de localizarea anatomica (distanta fata de insertia calcaneeana) si de procentul de afectare (cuantificat pe RMN).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
tratament conservator in ce consta sau cum e ?
Tratamentul conservator consta fie in imobilizare (preferabil intr-o orteza specifica), fie este vorba despre tratament functional (mers cvasi-normal, mult limitat insa timp de 8 saptamani).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua. Am fost operat la tendon acum 4 saptamani si mi l-au cusut la loc. de 2 zile am o mica durere sub genunche la partea de sus a gambei. Daca stau intins pe pat nu e nici o durere. Doar cand ma plimb in cârje imi apare o durere la partea de sus a gambei. Cand imi intind piciorul de asemenea. Stie cineva daca e normal sau ar trebui sa consult medicul? Va multumesc
Buna ziua!
Unde este localizata durerea: anterior, posterior, medial, lateral??
Care este localizarea anatomica precisa??
Care a fost sediul anatomic al rupturii, ce procedeu chirurgical s-a aplicat, ce imobilizare aveti?? Ce sex, varsta, greutate/inaltime, antecedente diverse aveti??
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Unde este localizata durerea: anterior, posterior, medial, lateral??
Care este localizarea anatomica precisa??
Care a fost sediul anatomic al rupturii, ce procedeu chirurgical s-a aplicat, ce imobilizare aveti?? Ce sex, varsta, greutate/inaltime, antecedente diverse aveti??
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Am 178 cm inaltime, 82 kg atletic. Ruptura a avut loc deasupra la vreo 2-3 cm in sus de calcâi
Multumesc pentru raspuns. Sunt baiat 32 ani, sportiv, mi-am rupt tendonul la fotbal, am avut spatiu de 1, 5-2 cm distanta intre tendoane si mi-au fost cusute prin operatie. Din nefericire nu cunosc tipul operatiei. Sun cu piceorul in ghips de 4 saptamani si de 2 zile am o durere in partea dreapta a muschiului Gastrocnemian la 5 cm subt genunchi. Nu am avut niciodata alte antecedente. Multumesc
Buna ziua!
Este absolut imposibil de elaborat un raspuns avizat fara cunoasterea situatiei pre-, intra- si post-operatorii.
Suferinta actuala poate fi datorata interventiei in sine (elongatia musculaturii gastrocnemiene), poate fi datorata imobilizarii gipsate, poate fi semnul unei tromboze venoase profunde etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este absolut imposibil de elaborat un raspuns avizat fara cunoasterea situatiei pre-, intra- si post-operatorii.
Suferinta actuala poate fi datorata interventiei in sine (elongatia musculaturii gastrocnemiene), poate fi datorata imobilizarii gipsate, poate fi semnul unei tromboze venoase profunde etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 57tendon sectionat
- 12Ruptura de tendoane
- 15probleme cu tendoanele la degetele piciorelor
- 11tendon mana stanga
- 6ruptura tendon muschi supraspinos
- 7Ruptura de tendon cvadricipital
- 5venele taiate si tendon sectionat accidental la mana dreapta
- 32tendon deget rupt
- 0tendoane si nerv median sectionate
- 10ruptura tendon supraspinos
- 3operatie tendoni flexori si nerv sectionat
- 14tendon sectionat
- 17Tendon deget mare picior rupt
- 3Tendon ahilian
- 0Recuperare dupa operatie a tendoanelor extensoare
- 0Tendoane sectionate la degetul mic
- 2Ruptura tendon deget - imobilizare corecta?
- 2Tendon flexor degetul mare picior taiat
- 1Traumatism picior stâng prin drujba sectiune tendoane
Mai multe informații despre: tendoanele tendonul taiat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: