T.D.M. tulburare depresivă majoră | Forumul Medical ROmedic

T.D.M. tulburare depresivă majoră

13-03-2019
Haotic
Nu este medic/terapeut
Haotic
Salutare, am 21 de ani si am fost diagnosticat cu tulburare depresivă majoră. Mi s-a facut o schema de tratament de inceput cu: cipralex, bromazepam, , dupa care mi s-a scos bromazepamul si mi-a fost bagat zyprexa, in momentul de fata mergând cu cipralex si zyprexa. (Acesta din urma mi-a fost bagat fiindca nu mai mancam nimic, deveneam aproape o leguma). Am 5 luni de tratament, specialistul mi-a spus ca rezultatele mele sunt foarte bune si ma recuperez mai repede decat se astepta. Acum eu am 3 întrebări:
1. Am auzit ca depresia o data tratata nu o mai poti face, este adevarat?.
2. Cam care ar fi durata perioadei de tratament (in cazul meu)? mi-am intrebat doctorita si raspunsul ei nu a fost foarte clar: " hehe, 6 luni se fac doar pentru atac de panica, pentru ce ai tu. si n-a mai continuat".
3. Daca voi vrea sa dau pentru permis de conducere sau sa ma angajez sau sa intru in armata etc, imi va aparea undeva ca am fost la psihiatrie sau chestii din acestea? Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
13-03-2019, ora 11:19
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua
Nu știu de unde ați auzit enormitatea aceasta. Realitatea este următoarea : nimeni nu se trezește într-o dimineață și zice "eu de astăzi fac depresie". Există niște cauze și tratamentul de obicei tratează doar simptomele, psihoterapia abordează cauzele.
De aceea este important să analizați cauzele tulburării de care suferiți, doar așa puteți face ceva ca ea să nu mai apară.
Diagnosticul rămâne scris în fișa dumneavoastră medicală indiferent de situație. Noua legislație privitoare la bolile psihice și permisul de conducere impune reguli noi. Tratamentul pentru unele boli psihice este incompatibil cu condusul auto, ceea ce înseamnă că medicii sunt obligați să anunțe poliția în legătură cu asta.
0
13-03-2019, ora 12:23
epona
Nu este medic/terapeut
epona
In Ordinul 1530/2017 e o completare privind bolile cardiovasculare si diabetul zaharat in ceea ce priveste incompatibilitatea de a obtine un permis de conducere. In Ordinul 1162/2010 la al. 7- In cazul tulburarilor mintale nu sunt eliberate sau reinnoite permisele la: tulburari mintale grave sau congenitale sau dobandite ca urmare a unor traume sau interventii neurochirugicale; retrad psihic sever; probleme comportamentale grave datorate varstei. Si sunt si exceptii...As vrea sa stiu daca a mai aparut un alt Ordin al Ministrului Sanatatii in aceasta chestiune, deoarece eu nu l-am gasit. Eu cunos atatea persoane cu depresie, tulburare bipolara care conduc de ani buni sau si-au obtinut recent permis. Mi-ar fi de un real folos Ordinul ( nou) cu normele minime..
0
13-03-2019, ora 13:16
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Am gasit..Legea 345 /2018. La art 22, al. 6.scrie "orice medic"..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul