Cat timp este necesar ca tratamentrul sa isi faca efectul la opersoana cu depresie majora?
Mama mea a fost diagnosticata pe 06 Ianuarie cu depresie majora abia atunci s-a dus tata la medic. Nu dormea era ca o leguma. Insa cu 2 luni inainte a avut un episod de anxietate avea vedenii (toate religioase) halucinatii auditive vorbea singurica insa era cat de cat lucida. Au fost la un psihiatru insa in cabinet s-a comportat ca o mielusea a zis doar ca nu poate sa doarma doar atat nu a mentionat nimic de halucinatii.
A primit cipralex 10mg la pranz, uniquet una la pranz si una seara, depakine una la pranz si una seara si rivotril doar seara.
Insa acum e atat de violenta, agitata nu poate sa se concentreze pe nimic. Are momente de luciditate pentru un minut dupa se enerveaza din senin. Si inca mai are halucinatii, vorbeste singura. Nu stiu eu tot ma gandesc la internare insa tatal meu se chinuie cu ea, zice ca daca o interneaza o maltrateaza, insa ma gandesc ca daca ea nu are medicatia potrivita nu se poate vindeca acasa plus e in pericol si stress mereu sora mea care e minora. Momentan eu doar financiar ii pot ajuta pentru ca locuiesc in strainatate. Cum as putea sa procedez sa imi ajut mama? Este o varianta mai buna daca este internata la un spital? Sau acasa are mai multe sanse? Mentionez in familie pana acum nu am avut cazuri de bolnavi psihici.
A primit cipralex 10mg la pranz, uniquet una la pranz si una seara, depakine una la pranz si una seara si rivotril doar seara.
Insa acum e atat de violenta, agitata nu poate sa se concentreze pe nimic. Are momente de luciditate pentru un minut dupa se enerveaza din senin. Si inca mai are halucinatii, vorbeste singura. Nu stiu eu tot ma gandesc la internare insa tatal meu se chinuie cu ea, zice ca daca o interneaza o maltrateaza, insa ma gandesc ca daca ea nu are medicatia potrivita nu se poate vindeca acasa plus e in pericol si stress mereu sora mea care e minora. Momentan eu doar financiar ii pot ajuta pentru ca locuiesc in strainatate. Cum as putea sa procedez sa imi ajut mama? Este o varianta mai buna daca este internata la un spital? Sau acasa are mai multe sanse? Mentionez in familie pana acum nu am avut cazuri de bolnavi psihici.
3 comentarii
Buna seara.
Tratamentul pentru depresie estre contraindicat bolii mamei dv. Duceti-o la o camera de garda a unui spital de psihiatrie sa o interneze si aveti grija ca tatal dv. sa ii comunice doctorului toate simptomele. Nu sunt maltratati oamenii in spital. Asta e o fantezie.
Tratamentul pe care il va lua este foarte sedativ si va sta mai bine in spital unde are mesele asigurate si asistenta medicala asigurata. I se vor face analize, etc.
Tratamentul pentru depresie estre contraindicat bolii mamei dv. Duceti-o la o camera de garda a unui spital de psihiatrie sa o interneze si aveti grija ca tatal dv. sa ii comunice doctorului toate simptomele. Nu sunt maltratati oamenii in spital. Asta e o fantezie.
Tratamentul pe care il va lua este foarte sedativ si va sta mai bine in spital unde are mesele asigurate si asistenta medicala asigurata. I se vor face analize, etc.
Multumesc mult pentru raspuns, am reusit sa il fac pe tata sa inteleaga ca o sa ii fie mai bine mamei sub asistenta medicala constanta. Luni a reusit sa faca programare la un doctor la Spitalul Socola Iasi. Si ni s-a comunicat sa ii scoatem cipralexul pina luni din medicatie ca nu ii face bine.
Dupa simptome, aia nu era anxietate cu vedeniile, suna a psihoza care apartine de o eventuala schizo, sau poate fi depresie psihotica, asta medicul va decide.
E mai bine sa aiba trat bun acasa decat in spital, dar tot medicul va decide daca se interneaza sau nu.
Trebuie sa se duca tatal tau sa zica simptomele, NU sa o lase pe ea sa minta.
Deci asa faci, il trimiti pe tata la medic cu ea, si sa zica el personal toate simptomele ei, apoi ia medicul o decizie.
Pe mine ma uimeste, cum a lasat-o tata singura in cabinet sa minta ?! Sa vb separat de ea cu medicul neaparat.
E mai bine sa aiba trat bun acasa decat in spital, dar tot medicul va decide daca se interneaza sau nu.
Trebuie sa se duca tatal tau sa zica simptomele, NU sa o lase pe ea sa minta.
Deci asa faci, il trimiti pe tata la medic cu ea, si sa zica el personal toate simptomele ei, apoi ia medicul o decizie.
Pe mine ma uimeste, cum a lasat-o tata singura in cabinet sa minta ?! Sa vb separat de ea cu medicul neaparat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6tulburare obsesiva si depresie majora
- 24o schema de tratament pentru un episod antipsihotic
- 54Intreruperea tratamentului cu seroxat
- 11am pierdut contactul cu realitatea
- 100Recurenta depresiei
- 4medicamente eficiente in depresie majora
- 16pulsatii in zona tamplei stangi
- 67depresie ajutor!
- 7totul se datoreaza bolii in sine sau au efect secundar si pastilele?
- 3Depresia majoră
- 0Buna seara, sufar de 16 ani de tulburare depresiva anxioasa majora obsesiva
- 8Tulburare depresivă recurenta
- 6Depresie Majora Anxioasa
Mai multe informații despre: Tulburarea depresiva majora (TDM) depresia majora
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: