Bubite rosii si mancarimi

18-03-2019
Eddy9
Nu este medic/terapeut
Eddy9
Buna seara,

In urma cu aproximativ 3 luni mi-au aparut niste bubite mici, rosii pe umeri si spate. Dupa fiecare dus, zona mă manca. (cu cat era mai calda apa, ma manca mai rau).
Acum, au inceput sa se extinda (tot spatele, putin pe brate si picioare si scalp) si cu mancarimi foarte mari dupa dus... cam 3 zile.
Am fost la dermatolog, mi-a spus ca am foliculita si mi-a recomamdat Zineryt. A trecut o saptamana si situatia nu s-a ameliorat. Am mancarimi insuportabile. (se si inroseste pielea).Ce tratament as putea urma ? Posibil sa nu fie foliculita ? (Sau sa fie foliculita de jacuzzi?)
2 comentarii
1
19-03-2019, ora 19:47
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Buna seara!
Pentru controlul mancarimii puteti lua pastile antialergice, spre exemplu aerius sau Claritine, un comprimat pe zi.
Exista si foliculite cu pitirosporum ( o ciuperca ce se gaseste pe pielea fiecarei persoane) si care nu raspund la tratament antibiotic ci antifungic.
In cazul care zinerytul nu are efect puteti incerca o crema antimicotica, spre exemple clotrimazol iar pentru igiena folositi un gel de spalare numit mediket versi.
Evitati mediul cald si umed, nu faceti dus cu apa fierbinte, nu purtati tricou sau maieu din material sintetic, evitati sa aplicati la nivelul zonelor afectate ulei pentru masaj sau creme grase.
Daca leziunile sunt in continuare prezente mergeti la un nou consult dermatologic.
0
19-03-2019, ora 20:22
Eddy9
Nu este medic/terapeut
Eddy9
Vă mulțumesc pentru răspuns !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: