Sugar de o luna si jumatate - sfat lapte praf
Buna ziua,
Am o fetita de o luna si jumtate, nascuta cu 3400 g si 51 de cm, iar la 7 saptamani avea 4800 g. Din maternitate i s-a dat si supliment Nan 1 HA fiindca oricat ar fi stat la san, nu se satura si plangea de foame. Aceeasi problema am avut-o si acasa in primele saptamani, statea la san cate o ora chiar doua si dupa jumatate de ora plangea de foame si scuipa sanul. Am inceput sa ma mulg, insa am observat ca laptele meu nu ii ajungea nici pentru jumatate din mese, restul de mese fiind de lapte praf, aceeasi formula ca in maternitate.
Acum 90% e lapte praf, restul lapte de san, din pacate. Problema e ca si laptele praf Nan 1 HA nu il bea cu multa placere. De obicei bea cam 60 ml cu pofta, apoi trebuie sa ma rog de ea sa continue masa si astfel ajunge masa sa dureze maii mult de 40 de minute. Are si mese cand mananca 150ml cu pofta.
Cand manca doar san, facea treaba mare foarte des, cam dupa fiecare masa, insa acum face o data la doua zile si verde la culoare.
De asemenea, de cand ii dau lapte praf i-au aparut pe fata si pe gat niste bubite mici, asemanatoare cu cosulete. Acum nu mai sunt asa accentuate, dar tot sunt prezente.
Nu stiu de ce i s-a dat HA - singurul membru mai apropiat al familie predispus la alergii este o matusa de-a mea, insa nici eu nici sotul meu nu avem alergii cunoscute.
Intrebarea mea e daca ar trebui sa ii schimb laptele si cu ce anume. Parerile sunt impartite, mi s-au recomandat si Humana si Nan si Topfer.
Va multumesc
Am o fetita de o luna si jumtate, nascuta cu 3400 g si 51 de cm, iar la 7 saptamani avea 4800 g. Din maternitate i s-a dat si supliment Nan 1 HA fiindca oricat ar fi stat la san, nu se satura si plangea de foame. Aceeasi problema am avut-o si acasa in primele saptamani, statea la san cate o ora chiar doua si dupa jumatate de ora plangea de foame si scuipa sanul. Am inceput sa ma mulg, insa am observat ca laptele meu nu ii ajungea nici pentru jumatate din mese, restul de mese fiind de lapte praf, aceeasi formula ca in maternitate.
Acum 90% e lapte praf, restul lapte de san, din pacate. Problema e ca si laptele praf Nan 1 HA nu il bea cu multa placere. De obicei bea cam 60 ml cu pofta, apoi trebuie sa ma rog de ea sa continue masa si astfel ajunge masa sa dureze maii mult de 40 de minute. Are si mese cand mananca 150ml cu pofta.
Cand manca doar san, facea treaba mare foarte des, cam dupa fiecare masa, insa acum face o data la doua zile si verde la culoare.
De asemenea, de cand ii dau lapte praf i-au aparut pe fata si pe gat niste bubite mici, asemanatoare cu cosulete. Acum nu mai sunt asa accentuate, dar tot sunt prezente.
Nu stiu de ce i s-a dat HA - singurul membru mai apropiat al familie predispus la alergii este o matusa de-a mea, insa nici eu nici sotul meu nu avem alergii cunoscute.
Intrebarea mea e daca ar trebui sa ii schimb laptele si cu ce anume. Parerile sunt impartite, mi s-au recomandat si Humana si Nan si Topfer.
Va multumesc
2 comentarii
Buna!Eu mi-am hranit fetita cu Humana de la 8 saptamani si a fost ok...in curand o sa implineasca 1 anishor si nu am avut nici un fel de probleme.
Bună ziua! Am o fetita de o luna și o săptămână papă doar lapte praf nan optipro care l-a papat și în spital. Ea la naștere a avut 2510 gr și acum are 3300. Problema este următoarea nu se mai satură din lăpticul asta papă 60 la 3 ore uneori și 90 și tot ar vrea sa pape și este constipata făcând de 2 ori scaunul cu sânge și face la 2, 3 zile și atunci stimulata cu supozitorul și o doare foarte rău burtica se trezește din somn plângând. Medicul de familie îmi recomanda sa schimb laptele de la nan sa trec la aptamil, medicul neonatolog îmi spune sa nu îl schimb. Ce pot face în situația asta? Și dacă totuși este ok sa ii schimb laptele cum fac trecerea? Mulțumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Schimbare masura lapte praf
- 1Laptele praf ajuta sa iei in greutate?
- 2copil 1 an refuza laptele praf - de cand i-am schimbat formula de la1 an
- 2Bebe de trei luni jumatate refuza laptele praf
- 1Trecerea de la lapte praf la lapte de vaca
- 0Laprte praf Nan 1
- 2Bebe 6 luni
- 1Lapte nan
- 1Alimentatie fetita de 8 luni
- 1Alimentatie bebelina are 9 luni
- 0Mese agitate bebelus de 6 luni
- 0Nan comfortis vs Nan optipro
- 1Intoleranta la lactoza
- 1Constipatie si agitator bebe 2 luni