Stop!!!Gata, nu se mai poate asa

02-03-2025
Dvg
Nu este medic/terapeut
Dvg
Salutare, am 39 de ani si mi-a ajuns, gata, nu se mai poate.Problema mea cu dependenta de jocuri dureaza de aproximativ 20 de ani, ani in care m-am distrus pe mine…si a distrus tot in jurul meu.M-am apucat din prostie, din joaca, lucrand la un pub-terasa ca barman cand au adus 4 aparate vechi de-alea cu poker(cunoscatorii stiu despre ce vb) la care ma jucam noaptea dupa inchidere cu un alt coleg, la distractie, beam cateva beri si ne bagam ciubucul dupa care efectiv bateam aparatele de suparare pt 200-300 de mii(20-30 de lei ron)…apoi intr-o seara am inceput sa ne jucam fara a mai baga bani noi avand cheia de le aparate…dupa ce ne- am dezmeticit din valul care ne luase am facut calculul, pierdusem 18 milioane in sensul in care aveam salar cam 6-7 daca imi amintesc bine.Asa am cunoscut primul camatar din viata mea deoarece am fost dati afara si a trebuit sa platim minusul.No problem, am luat ceva bani imprumut, am achitat si am trecut la nivelul urmator angajandu-ma in alt pub care avea mai multe aparate inclusiv alea cu fructe, loc in care parca am innebunit, acolo m-a prins, am avut o perioada in care vorbeam doar in euro(pt mine nu mai existau bani romanesti) jucam pe zi cand nu eram la munca…si noaptea cand eram la munca deoarece era non stop si noaptea nu prea erau clienti.Rezultatul dupa perioada lucrata aici…dat afara si o datorie de 3000 de euro la un camatar, care spre norocul meu…si o sa ii multumesc toata viata pt asta m-a asteptat aproape 1 an sa pot sa scot un credit de la banca sa-i inapoiez banii…fara sa ma puna vreo dobanda, baiat bun(bine el imi daduse cam 1000-1500 cash, pana la 3000 era dobanda oricum).Au urmat multi, prea multi ani in care m-am tarat prin aceeasi mizerie, toti banii pe care ii faceam ii bagam, am lucrat in tot feluri de baruri, restaurante, cluburi, evenimente private, cateva veri pe litoral…20 de ani de lucrat in bar….extraordinar de multi bani facuti…tot investit acolo.Datorii la banci, ifn-uri, persoane fizice, relatii cu iubite distruse, relatii cu prieteni distruse, relatii cu parintii distruse, cu fratele cu patroni la care am lucrat, cu colegi de munca…tot din cauza jocurilor si a banilor.Am ajuns dintr-un om capabil pe care pareai ca te poti baza oricand si oriunde, in timp sa fiu respins(e mult spus respins, ocolit sau ceva de gen)de multa lume din cauza dependentei mele, deoarece milta lume nu intelege ce fel de boala este, unii nu inteleg ca este o boala…De ani de zile incerc sa ma las, dar de fiecare data m-am am cedat tentatiei si am dat-o iar de gard, de qtatea ori incat mi-e scarba si sa mai zic ca ma las avand atatea esecuri in spate.Probabil prostia mea cea mai mare…niciodata nu am considerat ca am nevoie de ajutor de specialitate…sau cand am vrut sa merg m-am lovit de preturile pe care le au psihologii si centrele de reabilitare, tu pierzand toti banii si avand si datorii in spate…n-i de unde sa platesti, apoi cand veneau banii…instant uitam de psihologi si de centre si iar la joc.Ce m-a facut sa scriu aici si sa caut pe tot internetul solutii si sa citesc si sa ascult toate relatarile altor dependenti, e ultimul an din viata mea…dupa o relatie de aproximativ 5 ani cu o femeie extraordinara din toate punctele de vedere care a incercat in toata aceasta perioada cu tot ce i-a stat in putere sa ma ajute sa scap de aceasta boala s-a saturat si m-a parasit.Pe bune dreptate si fara sa pot sa o acuz de ceva o inteleg perfect, am distrus-o dpdv financiar, social dar mai ales emotional.Dupa despartire am plecat la munca in Germania cu spertante si dorinta f mare sa renunt la jocuri, sa ma fac bine, sa strang niste bani si sa vin acasa poate poate o impac.Dar, surpriza(sau nici o surpriza, cel putin pt mine) dupa un an de Germania, balanta mea este pe minus, recent m-am uitat pe revolut, in ultimul an, doar la un singur site (mai sunt si altele dar asta era pricipalul)de jocuri de noroc am depus 110 mii de lei(peste 20000 de euro).Psihic sunt o leguma care merge la munca si atat, nu am nici o alta activitate(pana acum aveam munca si jocuri).Azi e a 3-a zi de cand am inchis toate conturile pe care le aveam, autoexcludere si pe cele din Romania si pe cele din Germania, incerc sa gasesc o motivatie, sa imi fac o rutina zilnica, sa imi fac un plan sa imi platesc datoriile(in jur de 15-20 de mii de euro) si sper sa fie bine.Sunt foarte presat de varsta, la 39 de ani, stau si ma gandesc ca am pierdut 20 de ani din viata in cea mai mare mizerie posibila, minciuni, manipulare, dezamagire si multe altele.Asa ca, capul sus, viata merge inainte.De data asta nu mai sper ci chiar cred ca o sa reusesc.Va salut si evitati orice contact cu aceasta zona a jocurilor de noroc….ca se duc ani din viata pt nimic, nu are ce sa fie bine daca ai intrat in aceasta lume, doar rau, altceva nu exista aici.

Ps:scuzati greselile gramaticale daca exista, nu am scris asa mesaj lung in viata mea
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prevalența jocurilor de noroc la nivel global (meta-analiză)
  •