ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Dependenta jocuri de noroc

02-09-2021
alnaln
Nu este medic/terapeut
alnaln
Buna ziua,

De ceva timp (aproximativ 1 an) sunt foarte atras de jocurile de noroc, am o sotie pe care o iubesc si nu as vrea sa o pierd, pierd cam toti banii pe care ii castig de la locul de munca, am saptamani intregi cand imi impun sa nu mai intru in nicio sala de jocuri, dar tot acolo ajung pana la urma si nu ma opresc pana nu pierd totul. Problema mea este ca am anumite presiuni familiare legate de partea financiara si nu am intelegere din partea sotiei ca am o problema pe aceasta tema, nu am ascuns nimanui mica mea dependenta de jocuri, am recunoscut si cunosc toti situatia, nu vand lucruri din casa, nu fur, singurul lucru este ca mint atunci cand pierd banii. Sotia a terminat facultatea de psihologie, stie ca o mint dar in acelasi timp nu ma sustine, ba din contra, incepe cearta din cauza situatiei financiare si eu sa ma pot relaxa ma refugiez in sala de jocuri in speranta ca pot recupera pierderile avute anterior sa pot crea armonie in casa. Nu am imprumuturi, nu am datorii la prieteni, nu mint pe nimeni, pierd doar cat imi permit si cat am. Am nevoie de un sfat, va rog. Stiu ca oricat ajutor primesc, daca nu am vointa nu ma pot lasa de acest viciu nenorocit! Va multumesc
8 comentarii
2
02-09-2021, ora 20:58
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Tinereeee, nu ai vointa, s-au inmultit aceste sali de jocuri ca ciupercile dupa ploae si sti de ce ? Din cauza cererii crescuta a prostilor care le frecventeaza. Banuesc ca ai ceva studii odata ce ai sotia cu studii in psihologie , nici ia nu poate sa te puna pe brazda.
Uite ce -ti prevad , sotia o sa te lase in pace(divort), o sa te apuci de vindut cam ce e de vinzare din casa apoi o sa te apuci de furat din vecini ori din magazine, cu politie probleme , etc. Asa ca eu iti recomand urgent , miine daca se poate , ia sotia de mina si mergrti la un psihoterapeut, mai dai ceva bani si pe acolo dar sper cu folos, probabil nu aveti copii de ai asa mult timp liber. Eu nu stiu cum voi aveti asa mult timp disponibil ca mie nu-mi ajunge.
0
10-09-2021, ora 18:27
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Prima chestie pe care trebe sa o faci e sa o lasi pe sotia care nu te intelege ca nu vrea sa te inteleaga, si nu te sustine ca nu vrea sa te sustina, nu te prea iubeste, ca daca te iubea nu se comporta asa mai ales ca a terminat psihologia.
Tu ai o problema medicala de fapt.

De urgenta trebe sa te duci la psihoterapie daca vrei sa scapi si nu poti singur. Deocamdata nu ai imprumuturi dar vei avea daca mai continui, chestiile se vor agrava in curand.

tassevasi, asta nu e prostie, e boala ce e la el, pe mine de ce nu ma atrag jocurile ?! Nu vad nimic placut si amuzant in ele.
Are o problema serioasa, si ca dovada ca e boala, pe prospectul medicamentului pramipexol de exemplu, scrie ca, ca efect secundar pot apare dorinta si dependenta de jocuri de noroc !
0
22-10-2021, ora 15:03
prichindelMihai
Nu este medic/terapeut
prichindelMihai
Salutare!

Am trecut si eu printr-o problema similara.
La mine a inceput de pe la 19 ani si a durat cam 8 ani pana am reusit sa ii dau de cap.
Din momentul in care mi-am dat seama ca am nevoie de ajutor, mi-a trebuit 3 ani sa rezolv aceasta problema. Am gasit un psihilog specializat pe probleme de dependenta
Din pacate, aceasta este o problema care se rezolva in timp.nu exista solutie rapida.
Cert este ca ai nevoie de ajutor 1 la 1, orice sfat, oricat de bun ai primi pe forum nu te va ajuta sa iti imbunatatesti situatia.

Mult succes iti urez!
0
27-10-2021, ora 19:34
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Normal ca nu exista solutie rapida.
0
01-12-2021, ora 13:58
Stopjoc
Nu este medic/terapeut
Stopjoc
Pe site-ul -------* găsiți detalii despre cum funcționează programul "Cei 12 pași ai recuperarii". Sunați și vorbiți cu foști jucători care au oprit jucatul. La mine funcționează, am 9 luni de abstinenta. Toate cele bune!

(*modificat de admin)
0
01-12-2021, ora 16:41
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Fara psihoterapie nu scapa de dependenta, asta e clar, oriunde s-ar duce.
0
04-12-2021, ora 04:13
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Un studiu un care psihoterapia bate placebo in materie de dependenta de jocuri de noroc? Avem dovezi stiintifice despre eficienta psihoterapiei in aceasta problema? Gen am luat 200 de dependenti, 100 i-am dus la psiholog si 100 nu iar aia 100 care s-au dus au avut rata mai mare de abtinere?

Ar cam fi nevoie de asa ceva inainte de a spune "Fara psihoterapie nu scapa de dependenta, asta e clar, oriunde s-ar duce."

Probabil ajuta, nu zic, mai ales terapia de grup cu alti dependenti de jocuri. Totusi nu cred ca este cea mai eficienta metoda de a te lasa de jocuri de noroc. Mai bine inveti de pe internet de la oameni specializati in asa ceva, de la oameni care au trecut prin asa ceva personal decat de la cineva care nu are nici o treaba cu fenomenul.
0
04-12-2021, ora 04:44
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Vad ca exista cateva studii din care cel mai bine a iesit CBT: -------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prevalența jocurilor de noroc la nivel global (meta-analiză)
  •