Stare maniacala indusa medicamentos
Eu as pune detectivii particulari sa o gaseasca rapid. In lipsa dv. in cel mai scurt timp va cheltui tot pe donatii sau lucruri inutile. E in delir. Cunosc un caz de bipolar cu 12 proprietati care intr-un episod de manie le-a vandut pe toate, a impartit banii la biserici si la saraci si a ramas boschetar.
Nu este lucida deloc.
Trebuie gasita si luate toate acele bunuri de valoare de la ea pana nu le face praf pe toate.
Ea face cu lucrurile ce ii spune vocea... E total irationala.
Faceti rost de trimitere de internare de la medicul ei de familie sau de la medicul psihiatru si sub pretextul ca v-a lovit internati-o involuntar imediat ce o gasiti. Altfel se va alege praful de acele bunuri. Nu se mai pot recupera dupa ce ea cheltuieste tot. E o simptomatologie a bipolarilor asta. De a cheltui sume uriase pe lucruri irationale.
Nu stiu ce prostii a zis medicul ca poate da in judecata spitalul ca nu face nimeni asa ceva o data ce constientizeaza starea in care a fost si iese de acolo. Atat timp cat intri la cheie trebuie sa iti inghiti medicamentele si sa devii lucid. Nu poti face nicio miscare. E ca o inchisoare spitalul. Nu te lasa nici macar sa faci o plangere unui medic darmite sa ai toata logistica sa dai in judecata spitalul sau dr. Astea sunt fantezii.
Nu este lucida deloc.
Trebuie gasita si luate toate acele bunuri de valoare de la ea pana nu le face praf pe toate.
Ea face cu lucrurile ce ii spune vocea... E total irationala.
Faceti rost de trimitere de internare de la medicul ei de familie sau de la medicul psihiatru si sub pretextul ca v-a lovit internati-o involuntar imediat ce o gasiti. Altfel se va alege praful de acele bunuri. Nu se mai pot recupera dupa ce ea cheltuieste tot. E o simptomatologie a bipolarilor asta. De a cheltui sume uriase pe lucruri irationale.
Nu stiu ce prostii a zis medicul ca poate da in judecata spitalul ca nu face nimeni asa ceva o data ce constientizeaza starea in care a fost si iese de acolo. Atat timp cat intri la cheie trebuie sa iti inghiti medicamentele si sa devii lucid. Nu poti face nicio miscare. E ca o inchisoare spitalul. Nu te lasa nici macar sa faci o plangere unui medic darmite sa ai toata logistica sa dai in judecata spitalul sau dr. Astea sunt fantezii.
Până îți răspunde @Costy îți spun eu ce NU făceam: în niciun caz nu trebuia lăsată să se apropie de casa și de banii tăi... Dacă eram în locul tău, puneam 13 paznici la ușa, schimbam yala, făceam orice, dar în casă nu mai intra ales în lipsa ta. Aici a fost un punct foarte slab de-al tău: te-a furat cel puțin de două ori de când ai început să-i povestești năzdrăvaniile. Așa ceva nu se face, în calitate de soție care se presupune că-și iubește soțul, dar nici nu se permite, în calitate de bărbat care a muncit pt banii lui.
Tu trebuie să te hotărăști ce vrei de fapt. Ai aici două opțiuni: fie o lași în continuare să te fure și să trăiască departe de tine dar cu speranța că o vei mai putea recupera cândva (ceea ce mă îndoiesc, nu neapărat din cauza bolii dar eu bănuiesc și o lipsa crasă de sentimente). Fie o dai pe mâna poliției, îi pui pe avocați să-i facă plângere pt fiecare faptă pe care ţi-a făcut-o și sigur se va face dreptate. Nu poate da ea niciun spital în judecată, dacă medicii scriu cu toate dovezile că era în delir și reprezenta un pericol pt sine și pt ceilalți. Tu dacă vrei, o poți interna cu forța, dar nu vrei fiindcă mai ai o speranţă. Și nu-i rău să ai speranță: partea bună e că moare ultima, partea proastă e că mori tu înaintea ei :))
PS scuze că ţi-am scris la pers 1, așa scriu la toți și așa m-am obișnuit.
PS scuze că ţi-am scris la pers 1, așa scriu la toți și așa m-am obișnuit.
Soția dumneavoastră va speculează dragostea și va manipulează.Dincolo de nebunia ei.Nu vrea sa fie internata, nu vrea sa se întoarcă, vrea sa fie libera, dar pe banii dumneavoastră. Știu ca v am îndemnat sa luptați, dar merge prea departe.C.S.D. are dreptate.Nu trebuia sa lăsați la îndemână ei acele documente importante, odată ce a luat o suma mare de bani din casa.Eu zic sa faceți demersurile necesare pentru a recupera documentele, chiar pe cai legale.Daca nu vrea sa fie internata și mimează în fata politiei normalitatea, atunci înseamnă că poate răspunde pentru faptele ei.Si, într adevar, pentru o persoana aflata în episod, este cam rațională, își premediteaza faptele etc.
Stimati prieteni,
Va multumesc pentru comments! Doresc insa sa fac cateva precizari, care au importanta. Cred ca am fost prea tehnic in limbaj, si asta a condus poate la unele neintelegeri. Sotia mea a plecat din casa in timpul episodului psihotic cu o suma foarte mare de cash, lucru pe care nu m-as fi gandit sa-l verific (dat fiind starea ei!) daca nu ati fi sugerat voi. Va multumesc, inca o data!
In lipsa mea (despre care stia ca va avea loc, caci calatoria mea la New York era business programat dinainte) a venit si a luat din casa:
1. Bijuteriile ei, daruite de mine. Valoarea este, intr-adevar, foarte mare... Au fost bijuterii custom-made, in New York, dupa designs facute de ea, cu pietre exact cum si-a dorit ea, etc. Nu stiu cu cat se pot VINDE aceste bijuterii, caci au fost facute pe gustul ei personal, care e foarte particular. Costul mare din aceasta cauza a fost... Dar, aurul e aur, platina e platina, iar diamantele sunt diamante... Au fost insa daruri ale mele pentru ea, pe parcursul anilor, asa ca... sunt ale ei. Daca ea hotaraste sa vanda 1 leu pentru 5 bani, well, asta e! Nu pot spune ca sotia mea a "furat" niste bijuterii care erau, de fapt, ale ei... Si care au costat asa de mult, pentru ca am vrut sa fie cum a dorit ea, si sa-i placa sa le poarte.
2. Hartii de valoare. Aici nu am nevoie de paznici la usa. Acesta este un element de santaj. O hartie, un contract, are exact valoarea scrisa in ea. Iar ce scrie in acele contracte, este ca ea poate executa orice (asa a fost nevoie!) in afara de lichidarea in favoarea ei a acestor contracte. Adica, te joci cum vrei, dar... la final, banii ajung tot la mine. Daca te joci inteligent, insa, ajung dupa 20 de ani..
Sotia NU ARE access la sumele de bani care... chiar conteaza... Insa, prin procedurile declansate, poate face in asa fel incat... sa-mi creeze probleme.
ESTE NEBUNA? Pacienta psihiatrica? Sau este doar a cold hearted bitch?
Nebuna, ori curva?
Imi cer scuze pentru ce am scris cu un rand mai sus!
Va multumesc pentru comments! Doresc insa sa fac cateva precizari, care au importanta. Cred ca am fost prea tehnic in limbaj, si asta a condus poate la unele neintelegeri. Sotia mea a plecat din casa in timpul episodului psihotic cu o suma foarte mare de cash, lucru pe care nu m-as fi gandit sa-l verific (dat fiind starea ei!) daca nu ati fi sugerat voi. Va multumesc, inca o data!
In lipsa mea (despre care stia ca va avea loc, caci calatoria mea la New York era business programat dinainte) a venit si a luat din casa:
1. Bijuteriile ei, daruite de mine. Valoarea este, intr-adevar, foarte mare... Au fost bijuterii custom-made, in New York, dupa designs facute de ea, cu pietre exact cum si-a dorit ea, etc. Nu stiu cu cat se pot VINDE aceste bijuterii, caci au fost facute pe gustul ei personal, care e foarte particular. Costul mare din aceasta cauza a fost... Dar, aurul e aur, platina e platina, iar diamantele sunt diamante... Au fost insa daruri ale mele pentru ea, pe parcursul anilor, asa ca... sunt ale ei. Daca ea hotaraste sa vanda 1 leu pentru 5 bani, well, asta e! Nu pot spune ca sotia mea a "furat" niste bijuterii care erau, de fapt, ale ei... Si care au costat asa de mult, pentru ca am vrut sa fie cum a dorit ea, si sa-i placa sa le poarte.
2. Hartii de valoare. Aici nu am nevoie de paznici la usa. Acesta este un element de santaj. O hartie, un contract, are exact valoarea scrisa in ea. Iar ce scrie in acele contracte, este ca ea poate executa orice (asa a fost nevoie!) in afara de lichidarea in favoarea ei a acestor contracte. Adica, te joci cum vrei, dar... la final, banii ajung tot la mine. Daca te joci inteligent, insa, ajung dupa 20 de ani..
Sotia NU ARE access la sumele de bani care... chiar conteaza... Insa, prin procedurile declansate, poate face in asa fel incat... sa-mi creeze probleme.
ESTE NEBUNA? Pacienta psihiatrica? Sau este doar a cold hearted bitch?
Nebuna, ori curva?
Imi cer scuze pentru ce am scris cu un rand mai sus!
Este o caracteristica a bipolarilor sa faca cheltuieli uriase in episod.
Sa dea lucruri din casa, bijuterii de valoare, pana la a ramane fara nimic.
Este lipsa de discernamant cauzata de episodul psihotic.
In urma tratamentului dispare si acest simptom care este foarte grav pentru ca le afecteaza viata ulterioara.
Unii si-au vandut casele, au dat banii la saraci si la biserici si au ramas boschetari. Si-au distrus viata cu mana lor. In aceste episoade iti pierzi mintile complet.
Este foarte grav ce se intampla cu sotia dv.
Cautati-o cu detectivii si internati-o involuntar.
Este un om bolnav. Nu constientizeaza ce face.
Sa dea lucruri din casa, bijuterii de valoare, pana la a ramane fara nimic.
Este lipsa de discernamant cauzata de episodul psihotic.
In urma tratamentului dispare si acest simptom care este foarte grav pentru ca le afecteaza viata ulterioara.
Unii si-au vandut casele, au dat banii la saraci si la biserici si au ramas boschetari. Si-au distrus viata cu mana lor. In aceste episoade iti pierzi mintile complet.
Este foarte grav ce se intampla cu sotia dv.
Cautati-o cu detectivii si internati-o involuntar.
Este un om bolnav. Nu constientizeaza ce face.
Pai cand da banii constientizeaza, ca altfel nu i-ar da, ca nu cere ci da, deci cam stie ce face. Ca daca nu stie ce face, ar cere, ar da, ar fi amestecate, dar sigur, fiind in episod, e nasol, trebuie de urgenta tratata.
Oricum legea e proasta, ca trebuia ca la un om bolnav sa anuleze orice da dat. De ex ai dat o casa, se anuleaza actele de urgenta.
Tu ai impresia ca la aia smecheri se intampla asa ? Pai in 3 zile are totul inapoi fortat, vine la tine si iti zice sa dai banii, casa inapoi, ca de nu, stii ce se intampla.
Dar ptr fraieri nu e protectie.
Si daca ea nu vrea si nu vrea, e cum am zis, sa-si vada de viata lui ! Asta e.
Oricum legea e proasta, ca trebuia ca la un om bolnav sa anuleze orice da dat. De ex ai dat o casa, se anuleaza actele de urgenta.
Tu ai impresia ca la aia smecheri se intampla asa ? Pai in 3 zile are totul inapoi fortat, vine la tine si iti zice sa dai banii, casa inapoi, ca de nu, stii ce se intampla.
Dar ptr fraieri nu e protectie.
Si daca ea nu vrea si nu vrea, e cum am zis, sa-si vada de viata lui ! Asta e.
Nu, nu constientizeaza ce face, crede-ma. Face ce ii spun gandurile alea despre care ea crede ca sunt Dumnezeu... E foarte grav si starea creierului ei se deterioreaza daca sta mult timp fara tratament. Poate ajunge sa nu mai raspunda la niciun tratament niciodata... E trist ce se intampla.
Costy 2009, Doar ma joc cu tine! Ai dreptate, in general :-)
Ce ați mai rezolvat cu soția? Ați reușit să dați de ea, sa o internati?
Ce-ai mai facut domle cu sotia, ca ai disparut, n=ai mai dat niciun semn ?
Sau ai scris doar asa, la misto...
Sau ai scris doar asa, la misto...
Nu, domnule, nu am scris la misto! Se pare ca e clar in ceea ce o priveste... Nu ma mai vrea :-)
Vom vedea cum va fi viata fara mine... Acum e fara bani :-) Ce complicat...
Vom vedea cum va fi viata fara mine... Acum e fara bani :-) Ce complicat...
Sotia dv. e un om bolnav care trebuie ingrijit. Si-a pierdut mintile. Atat timp cat isi va lua tratamentul se va comporta normal si ii va parea rau de ce a facut.
Buna ziua!
Am citit topic-ul cu parere de rau, nu cred ca merita nimeni nici ce vi se intampla dumneavoastra, nici ce i se intampla sotiei. Cred ca orice om rezonabil care analizeaza situatia ajunge la concluzia ca ati facut tot ce v-a fost in putere sa pastrati relatia. Cred ca un pic de izolare si timp petrecut singur fara sa va preocupati de acest subiect v-ar face bine. Mai devreme sau mai tarziu tot in spital va ajunge, sa speram cat mai devreme.
Partea egoista a mesajului urmeaza: am fost si eu diagnosticat cu aceeasi boala si imi doresc sa fac tot ce imi sta in putere sa nu ajung in punctul in care a ajuns sotia dumneavoastra. Este destul de limpede ca tot timpul petrecut impreuna va ofera o oarecare competenta, care cred ca e exact ce am nevoie acum. Cand spun acum ma refer la faza incipienta, pentru ca nu am facut nicio trăznaie si sper din suflet sa nu ajung in acel punct.
Mentionez ca merg la psiholog saptamanal de 3 ani si cam in urma cu un an a fost primul episod maniacal pe care, din fericire, l-am oprit la timp, prin internare voluntara.
Daca ma puteti ajuta - ma refer strict la niste discutii/suport moral - mi-ar face placere sa ne auzim sau sa ne scriem.
Toate cele bune!
Am citit topic-ul cu parere de rau, nu cred ca merita nimeni nici ce vi se intampla dumneavoastra, nici ce i se intampla sotiei. Cred ca orice om rezonabil care analizeaza situatia ajunge la concluzia ca ati facut tot ce v-a fost in putere sa pastrati relatia. Cred ca un pic de izolare si timp petrecut singur fara sa va preocupati de acest subiect v-ar face bine. Mai devreme sau mai tarziu tot in spital va ajunge, sa speram cat mai devreme.
Partea egoista a mesajului urmeaza: am fost si eu diagnosticat cu aceeasi boala si imi doresc sa fac tot ce imi sta in putere sa nu ajung in punctul in care a ajuns sotia dumneavoastra. Este destul de limpede ca tot timpul petrecut impreuna va ofera o oarecare competenta, care cred ca e exact ce am nevoie acum. Cand spun acum ma refer la faza incipienta, pentru ca nu am facut nicio trăznaie si sper din suflet sa nu ajung in acel punct.
Mentionez ca merg la psiholog saptamanal de 3 ani si cam in urma cu un an a fost primul episod maniacal pe care, din fericire, l-am oprit la timp, prin internare voluntara.
Daca ma puteti ajuta - ma refer strict la niste discutii/suport moral - mi-ar face placere sa ne auzim sau sa ne scriem.
Toate cele bune!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6cand ai un iubit ce sufera de depresie bipolara
- 7nu stiu ce sa fac: sotul meu sufera de tulburare bipolara
- 12tulburare bipolara sau schizofrenie?
- 21tulburare bipolara si sarcina
- 7Despartire - Crize bipolare mixte (frecvente)
- 5Tratamentul cu litiu a afectiunii bipolare
- 0Ajutați-mă să descifrez o Scrisoare medicală
- 5Tulburare Bipolara
- 14Tulburare bipolara
- 9TAB - episod mixt
- 40Iubitul meu a fost diagnosticat cu Tulburare bipolara
- 2Mama cu tulburare bipolara
- 5Prietena mea este bipolara
- 3Simt că cedez - fata de care m-am atașat iremediabil prezintă tulburare borderline
- 1Trecerea in faza maniacala se face brusc sau treptat (tulburarea afectivă bipolară)?
- 6Tratament corect episod maniaco-depresiv
- 4Tulburare bipolara Casatoria
- 3Schizofrenia duce la pierderea totală a memoriei?
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara episoade maniacale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: