Stafilococul auriu mi-a distrus dintii!

16-04-2012
carlitos
Nu este medic/terapeut
carlitos
Am avut foarte mari probleme cu dintii de-a lungul timpului am fost nevoit sa fac in jur de 13 extractii. Gingiile imi sunt si acum foarte inflamate, mi-am pus alti dintii dar gingiile continua sa fie inflamate iar de sub lucrare iese puroi, sunt satul si de mers la dentist acum nu mai am carii si tot fac puroi sub coroana dentara desi am facut film si nu se vede nimic la radacina dintelui, pare a fi ceva sub gingie, intre gingie si lucrare si nu vreau sa-mi decimentez iar lucrarea. Am fost si am facut exudat de la gingie si mi-a iesit urmatorul diagnosic.

Stafilococ auriu meticilino sensibil MSSA (+)
Candida spp (+)

Antibiograma:

Rezistent: Tetracycline TE, Penicilin P

Sensibil: Azitromicina AZM, Ciprofloxacin Cip, Clindamicina, Erythromicin E, Gentamicin G, Linezolid, Ofloxacin OFX, Oxacilin OX, Rifamin Ra, Trimehoprim Sulfamehoxazole{biseptol] SXT si Vancomycin Va.

Acuma intrebarea mea ar fi ce antibiotice sa iau, cat timp sa le iau, injectabil, orale? Sa iau si probiotice si ceva pentru candida si sporirea imunitatii odata cu ele? Va rog din suflet sa-mi faceti o reteta de tratament cat mai repede pentru ca sunt disperat, o sa-mi pierd toti dintii daca nu scap de acest stafilococ.

Va multumesc din suflet.
3 comentarii
0
18-04-2012, ora 18:02
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Antibioticele nu vor rezolva problema dvs... decit (poate) pt foarte scurt timp.

Solutia este diagnostic corect si tratament stomatologic in consecinta.
0
21-04-2012, ora 18:22
carlitos
Nu este medic/terapeut
carlitos
Pai ma duc dar medicul la care am pus lucrarea mi-a zis ca o sa-mi decimenteze lucrarea care e cimentata permanent de aproape un an de zile pe toti cei '16 dinti de sus', problema e ca mai am doar molarii de minte, canini, doi incisivi un premolar si un molar deci 8 dintii in total, imi e frica ca la decimentare sa nu-mi altereze radacinile sau sa-mi smulga vreun dinte din radacina, tinand cont ca un premolar si un incisiv sunt cu probleme doarece am avut in trecut infectii la ei sau pe langa ei.
Acum nu stiu ce sa fac sa tai lucrarea. si sa o arunc asta ar inseamna sa platesc din nou la mai putin de un an pretul lucrari sau sa-l las sa mi-o decimenteze dar risc sa mi se rupa si dintii de dedesubt.

Ce imi sugerati sa fac? Lucrarea este oricum realizata prost si cu probleme imi intra mancare pe sub ea, e facuta de mantuiala foarte larga si am platit si o gramada de bani pe ea. Nu am cerut factura, am mers pe incredere.
0
26-04-2012, ora 20:23
carlitos
Nu este medic/terapeut
carlitos
Am fost la medicul care mi-a pus lucrarea si a fost destul de de treaba, mi-a scos-o cu un instrument ce pocneste m-a durut un pic ca simteam ca mi se rup creierii si dintii dar in doua minute lucrarea a fost scoasa, nu ne-am dat seama de unde iese puroi, se pare ca de pe la gingie... nu s-a vazut nici un abces nimic... lucrarea a plecat la refacut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  • Lipopeptidă antibacteriană foarte eficientă în uciderea Staphylococcus aureus
  • O descoperire inovatoare ar putea duce la un vaccin eficient pentru stafilococul auriu
  •