antibiograma-tulpina testata stafilococ patogen izolata din exudat faringian!!
va rog sa ma ajutati in interpretarea unei antibiograme!!
analiza este facuta de mama mea in varsta de 40 ani si suna astfel:
antibiograma
tulpina testata:prezent stafilococ patogen
izolata din:exudat faringian
amoxicilina-intermediar
ampicil.+sulbactam-sensibil
amox.+ac.clavulanic-sensibil
cefaclor-intermediar
cefoperazona-sensibil
cefotaxim-sensibil
eritromicina-rezistent
oxacilina-sensibil
vancomicina-sensibil
absent streptococ b-hemolitic
astept raspunsul urgent si va multumesc anticipat!
analiza este facuta de mama mea in varsta de 40 ani si suna astfel:
antibiograma
tulpina testata:prezent stafilococ patogen
izolata din:exudat faringian
amoxicilina-intermediar
ampicil.+sulbactam-sensibil
amox.+ac.clavulanic-sensibil
cefaclor-intermediar
cefoperazona-sensibil
cefotaxim-sensibil
eritromicina-rezistent
oxacilina-sensibil
vancomicina-sensibil
absent streptococ b-hemolitic
astept raspunsul urgent si va multumesc anticipat!
5 comentarii
mama ta are o infectie care poate fi tratata cu antibioticele la care apare sensibil stafilococul(de ex vancomicina, cefotaxim...) numai sa nu set rateze singura, trebuie sa mearga la un doctor care sa stabileasca doza si peroada.
Arten..are dreptate. Trebue sa va consulte un medic...si cred ca med.ORL este cel mai in masura sa aprecieze daca infectia este din amigdale sau faringe..la fel de bine poate sa fie si de la carii dentare!
Asteptam un rezultat.
Asteptam un rezultat.
De regula stafilococul nu este agent etiologic al infectiilor faringiene, fiind in general lipsit de semnificatie clinica la acest nivel. De multe ori laboratorul nu lucreaza antibiograma pentru a nu induce clinicianul in eroare (decat la cererea acestuia).
Sunt persoane purtatoare de Staphylococcus aureus la nivel nazal sau faringian, de unde ajunge pe tegumente. Nu se trateaza obligatoriu ci numai in caz de interventii chirurgicale pe care le-ar putea complica.
Izolarea stafilococului in exsudatul faringian poate reflecta o disbioza locala intr-o infectie virala.
Rezultatul trebuie prezentat medicului curant pentru a lua o decizie si in functie de contextul clinic.
Numai bine!
Sunt persoane purtatoare de Staphylococcus aureus la nivel nazal sau faringian, de unde ajunge pe tegumente. Nu se trateaza obligatoriu ci numai in caz de interventii chirurgicale pe care le-ar putea complica.
Izolarea stafilococului in exsudatul faringian poate reflecta o disbioza locala intr-o infectie virala.
Rezultatul trebuie prezentat medicului curant pentru a lua o decizie si in functie de contextul clinic.
Numai bine!
Si inca ceva...eliminarea portajului nazal de stafilococ patogen se face prin aplicatii topice nazale de unguente cu antibiotice antistafilococice.
Va multumesc frumos...chiar mi-au fost de ajutor aceste explicatii avand in vedere ca mama mea nu locuieste in acelasi oras cu mine, si ma temeam sa nu fie ceva grav si sa evite sa imi spuna.Sanatate maxima va doresc si numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Imi suspectam prietenul ca ma insala, la ceva timp dupa ce m-am sarutat cu el mi-a aparut o inflamat
- 2demodex şi stafilococ
- 5Fetita de 3 ani jumatate respira extrem de greu cand este racita, numai pe gurita
- 6Exudat faringian cu rezultat streptococ auriu, ulterior patogen - rezultate analize de sange
- 15stafilococ auriu si probleme de rinichi?
- 3Stafilococul auriu depistat la varsta de 9 ani
- 3Stafilococ auriu
- 4Tetraciclina si stafilococul auriu
- 5am facut osteomelita subacuta
- 3Infectie a gatului cu strepococul betahemolitic a, stafilococul auriu
- 14De un an incoace blefarite cu aparitia unor orjelete interne care se vindeca greu
- 4Diagnosticata cu stafilococ aureu
- 2cum scap de candida spp si staphilococcus aureus?
- 3stafilococ auriu ajutor!!!
- 0Stafilococ auriu
- 3Stafilococ auriu
- 0Stafilococ auriu in nas, streptococul beta hemolitic grup C in zona faringiana
- 2Stafilococ auriu prezent la exudat faringian
- 3Staphylococcus auriu
Mai multe informații despre: Infectia stafilococica stafilococul auriu
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: